Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Breng je vakantie door op een kleine camping in Italië

Voor veel fanatieke kampeerders is Italië veruit favoriet. Dat heeft vooral te maken met het mooie weer. Veel mensen willen zongarantie als ze met vakantie gaan en zeker tijdens een kampeervakantie. Niemand vindt het immers leuk om in een tent in de regen te zitten en geen kant op te kunnen. Op een kleine camping in Italië is die kans erg klein. Aan de bekende meren zoals het Gardameer of het Lago Maggiore is het in de zomer vrijwel altijd heerlijk vertoeven met het hele gezin. Een kleine camping in Noord Italië is dan ook veruit favoriet bij veel Nederlandse vakantiegangers.
Breng je vakantie door op een kleine camping in Italië
11 Campings

De populaire kleine campings in Italië

Veel vakantiegangers die gaan kamperen in Italië gaan met de auto op vakantie. Noord Italië is dan erg aantrekkelijk omdat de reisafstand vanuit Nederland prima te doen is. Als je elkaar kunt afwisselen met rijden is het zelfs te doen om in één dag op je vakantiebestemming te arriveren. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de reis in Duitsland te onderbreken en hier een nacht door te brengen op een overnachtingscamping. Als je kiest voor een kleine camping in Italië aan een meer dan kun je genieten van een fijne vakantie. Als je met de kinderen op vakantie bent zullen zij zich prima vermaken aan het water. De Italiaanse meren zijn over het algemeen veilig voor kinderen. Er staat weinig stroming en het water is aan de stranden ondiep. Maar uiteraard is het belangrijk de kinderen nooit zonder toezicht bij het water te laten spelen, zeker als zij nog niet of niet goed kunnen zwemmen.

Genieten van de charme van een kleine camping in Italië

Kleinschalige campings in Italië hebben het voordeel dat ze op de mooiste plekken van het land te vinden zijn. Weg van het massatoerisme en verscholen in de bossen vind je de mooiste locaties om te kamperen. Als je wilt genieten van het mooie weer in Italië maar geen zin hebt om je vakantie tussen massa’s Nederlanders door te brengen dan is een kleine camping in Italië een prima keuze. Ook op een minicamping kun je genieten van prima faciliteiten zoals een zwembad of speelmogelijkheden voor de kinderen. Het is zeker niet zo dat deze campings inboeten op comfort. Je hebt ook vaak de beschikking over een ruim opgezette plaats voor je tent of caravan, zodat je voldoende privacy hebt en niet voortdurend het gevoel hebt te worden bekeken door de buren.

Reserveer je vakantie op een fijne kleine camping in Italië

Wil je een kampeervakantie met zongarantie? Boek dan nu een kleine camping in Noord Italië via Campings.nl. De kans dat je vakantie hier in het water valt is erg klein. Je kunt je plaats al vroeg in het jaar reserveren zodat je zeker weet dat je terecht kunt op de camping van je keuze. Zeker bij kleinschalige campings is het niet aan te raden om “op de gok” naar Italië te rijden in de overtuiging dat je wel ergens een plaatsje zal vinden. De kans dat je op meerdere plaatsen bot vangt is erg groot en dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Vooraf boeken betekent dat je plaats gegarandeerd is en dat je relaxt naar je vakantiebestemming kunt rijden.