Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Emilia-Romagna zoeken

De regio Emilia-Romagna ligt in het noorden van Italië. Deze regio, die in het noorden wordt begrensd door de rivier de Po, kenmerkt zich door zijn vlakke landschap. Mede hierdoor is Emilia-Romagna ideaal voor een kampeervakantie. Landbouw is in deze regio de voornaamste bron van inkomsten en bovendien vind je in deze regio volop wijngaarden. Je hebt vast wel eens een glaasje van de meest bekende soort, Lambrusco gedronken. Meer lezen
Campings in Emilia-Romagna zoeken
17 Campings
17 Campings

Een kleurrijke kampeervakantie in Emilia-Romagna

De regio loopt van de Adriatische kust (ten zuiden van Venetië) tot wel bijna aan de kust van de Middellandse Zee. Het landschap dat je hier treft wordt grotendeels gekenmerkt door zonnebloemen. De warme kleur van de bloemen steekt prachtig af tegen de helderblauwe lucht. Een kampeervakantie vol kleur, kun je wel stellen!

Je kunt in Emilia-Romagna ook kiezen voor een camping aan de voet van het Appenijnen-gebergte. Hier kun je de mooiste wandel- en klimtochten maken met steeds weer een ander spectaculair uitzicht. Ook kun je een camping kiezen bij Comacchio bij de monding van de rivier de Po. Hier kun je het nationaal Park te voet of per fiets ontdekken.

Meer dan genoeg activiteiten voor kinderen

Overweeg je een verblijf op een camping in Emilia-Romagna maar twijfel je of deze bestemming geschikt is voor kinderen? Die twijfel is helemaal nergens voor nodig! Emilia-Romagna herbergt namelijk de meeste pretparken van alle Italiaanse regio’s. De meeste daarvan zijn waterpretparken. Zo kunnen de kinderen zich een dagje vermaken in het water als de temperaturen in de zomer oplopen. Behalve waterpretparken zijn er echter ook dierenparken en themaparken. De jongsten van het gezin hoeven zich dus geenszins te vervelen!

Bekijk alle campings in Italië

Soorten campings in Emilia-Romagna

Wat voor een soort camping je ook zoekt, in deze regio vind je het zeker. Veel campings in Emilia-Romagna liggen aan zee. De meeste daarvan beschikken ook nog eens over een zwembad. Aangezien Emilia-Romagna een kindvriendelijke omgeving is, bestaan er ook veel familie- of kindvriendelijke campings. Op deze campings vind je volop vermaak voor je jongsten van het gezin. Denk bijvoorbeeld aan attracties rond het zwembad, speeltoestellen en soms ook een animatieclub. Op zoek naar meer rust? Kies dan voor een kleine camping of natuurcamping.

Zou je graag in Emilia-Romagna willen verblijven maar mis je tijdens het kamperen de luxe die je van thuis gewend bent? Kies dan voor glamping, oftewel glamoureus kamperen. Dat betekent een verblijf midden in de natuur en zijn frisse lucht, maar wel met alle gemakken die jou in het dagelijks leven ook dienen. Luxe kamperen is de laatste jaren populair geworden en heeft ook in Emilia-Romagna een flinke opmars gemaakt.

Ook een strand kampeervakantie is mogelijk in Emilia-Romagna. Als je tenminste een keuze hebt kunnen maken uit een van de vele campings aan de kust die loopt van Rimini tot Comacchio. Kies een camping bij bekende badplaatsen als Milano, Cervia of Bellaria en combineer je camping bezoek aan zee met een bezoek aan van deze steden. Er is genoeg te zien, proeven en winkelen.

Bezienswaardigheden in de regio

De mozaïeken van Ravenna

De basiliek van de stad Ravenna staat bekend om zijn kleurrijke mozaïeken kunstwerken uit de zesde eeuw. Je vindt er onder andere religieuze figuren en thema’s uit het oude testament afgebeeld. 

Porto Canale Leonardesco

In de badplaats Cesenatico vind je de charmante haven Porto Canale Leonardesco. Onder de vele gekleurde bootjes bevindt zich ook het drijvende Marine Museum. De haven werd ontworpen door Leonardo da Vinci!

Bologna

De hoofdstad van de regio Emilia-Romagna. Behalve zijn keuken bekend om de gebouwen en huizen die bijna allemaal in warme aardetinten zijn gemaakt. Verdwaal in het historische centrum in de wirwar van smalle straatjes en ontdek het echte leven van Bologna.

Rimini

De badplaats Rimini is een vakantiebestemming voor alle doelgroepen. Jongeren, stelletjes, ouderen en gezinnen met kinderen, hier is voor ieder wel wat wils. Voor zonnen en uitgaan ben je hier aan het juiste adres.

Bekijk alle campings in Rimini

Parma

Jawel, de stad van de ham en kaas. Maar met een geschiedenis van maar liefst tweeduizend jaar is hij ook rijk aan historische schatten. Als je geïnteresseerd bent in architectuur mag je deze stad ook zeker niet overslaan.

San Marino

Dit dwergstaatje is erg leuk voor een dagtrip. Je brengt daarmee een bezoekje aan de oudste onafhankelijke staat ter wereld. Het geldt als winkelparadijs maar ook de musea zijn hier goed vertegenwoordigd. Neem ook zeker een kijkje bij de wisseling van de wacht!

De uitzonderlijk lekkere keuken van Emilia-Romagna

Wie van lekker eten houdt, moet zeker naar Emilie-Romagna gaan. Parma ham en Parmezaanse kaas zijn uit deze streek afkomstig. Ook zijn ze er gek op deegwaren zoals lasagna en tortellini. De streek tussen Parma en Bologna wordt tegenwoordig zelfs ‘Food Valley’ genoemd. Bologna geldt als het culinaire hart van de streek. Je vindt er veel traditionele restaurants en ook winkeltjes die streekgebonden producten verkopen. En wanneer je de kans krijgt, bezoek dan ook zeker een van de lokale markten.

De leukste campings vind je hier

Zoek je in Emilia-Romagna een camping? Dan ben je bij campings.nl aan het juiste adres. Op onze pagina vind je een overzicht met de leukste campings en accommodaties. Hier vind je zeker iets dat jouw hart verovert!