Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken aan de Adriatische Kust

De Adriatische kust, wie is er nou niet verliefd op geworden? Groene landschappen, helderblauwe zee en charmante kustplaatsjes. De Adriatische zee is dé strandbestemming van Italië. In dit kleine paradijsje op aarde ervaart iedereen de vakantie van zijn leven op de leukste campings. Zo kun je heerlijk zonnebaden op de goudgele stranden, maar ook diverse uitstapjes maken in de omgeving. Italië is een land rijk aan geschiedenis en dat is ook hier niet anders. Vakantie vieren op een camping aan de Adriatische kust betekent zon, zee en strand. Maar ook zeker cultuur en historie. Een prima balans lijkt ons zo! De leukste campings aan de Adriatische kust vind je tussen ons aanbod! Meer lezen
Campings zoeken aan de Adriatische Kust
83 Campings
83 Campings
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Zwembad - binnen
Honden toegestaan
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Honden toegestaan
Direct aan zee/strand
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping

De verschillende regio’s aan de Adriatische kust

De Adriatische kust loopt door verschillende Italiaanse regio’s heen. Zo stroomt het water bijvoorbeeld langs Emilia Romagna, bekend vanwege zijn uitgestrekte zonnebloemvelden. Veel bekende gerechten hebben hun herkomst in deze streek. In de regio Le Marche proef je overal kunst, geschiedenis en theater. En dan heb je nog de Venetiaanse rivièra met –je had het al door- Venetië als hoogtepunt. 

Soorten campings aan de Adriatische kust

Heb je eenmaal besloten in welke regio je wilt verblijven, dan komt de volgende lastige vraag. Op welke camping ga jij je vakantie doorbrengen? Het zal je niet verbazen dat er een enorme verscheidenheid bestaat. Campings aan dit stuk Italiaanse kust bestaan in alle soorten en maten.

Campings aan de Adriatische kust van Italië variëren namelijk van grootschalig tot klein en charmant. Ook is er de mogelijkheid tot glamping voor degenen die het allemaal net iets luxer willen. En wil je kamperen met je eigen tent of caravan? Dan huur je een van de vele ruime staanplaatsen.  Even afkoelen op de camping kun je bijna overal wel. Vrijwel allemaal zijn ze voorzien van een zwembad.

Bezienswaardigheden

·       Venetië

Bovenaan de lijst, hoe kan het ook anders. Drink een kopje koffie op het San Marcoplein, vaar in een gondel en wandel over de talloze bruggetjes. Het is net of je in een sprookje bent beland.

·       Bologna

Bekend om zijn oude universiteit, maar ook om…….. zijn overheerlijke eten! Bologna is dé stad bij uitstek om je tanden in een traditioneel Italiaans gerecht te zetten.

Bekijk alle campings in Bologna

·       San Marino

Heerlijk een dagje winkelen in dit ministaatje dat ook nog eens een belastingparadijs is. Dat mooie paar Italiaanse schoenen tik je dus voordelig op de kop!

·       Parco regionale Veneto del Delta del Po

Een natuurgebied vol wateren en wilde dieren. Verken het te voet of op de fiets!

·       Gulliverlandia

Ga je op stap met de kleinsten van de familie? Breng dan een bezoekje aan dit themapark. Dierenshows, attracties en een wildwaterpark bezorgen ze de tijd van hun leven.

Dit stukje Italië moét je gezien hebben!

Het is bijna onmogelijk om je hart niet te verliezen aan deze prachtige kustlijn. Bijna iedereen die hier ooit voet aan land heeft gezet, is daarna weer teruggekomen. Met zoveel zon, natuur en cultuur kan geen enkele vakantie stuk.

Een verblijf op een camping in Italië krijgt aan de Adriatische kust een extra dimensie!