Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Trentino-Zuid-Tirol zoeken

Een vakantie in Trentino, bij Zuid Tirol is een uitstekende keuze om de zomer door te brengen. Dit gebied staat niet voor niks op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je vindt hier een gebied dat een ongekende schoonheid kent en waar je dus volop kunt genieten van actieve wandelingen, fietstochten of ontspanning aan het strand. Zelfs in de winterperiode is dit gebied de ultieme vakantiebestemming voor wintersportliefhebbers. Het Gardameer bevindt zich eveneens in dit gebied, waardoor je ook heerlijk kunt genieten langs de kant van dit prachtige, uitgestrekte meer. Trentino-Zuid-Tirol ligt in het noordoosten van Italië en biedt een keur aan afwisselende natuurverschijnselen, die een verblijf in dit gebied tot een uitzonderlijke ervaring maken. Een goede uitgangsbasis hierbij is een overnachting op één van de vele gezellige campings van Zuid Tirol Trentino. Meer lezen
Campings in Trentino-Zuid-Tirol zoeken
10 Campings

Soorten campings Zuid Tirol in Italië

Om de meest geschikte camping in Zuid Tirol te vinden, is het belangrijk om goed te weten hoe je het kamperen wilt invullen. Er zijn namelijk verschillende opties mogelijk en elk brengt iets unieks met zich mee voor een onvergetelijke ervaring. Zo zijn er camping in Zuid Tirol die klein zijn opgezet, om een gevoel van privacy en knusheid te behouden. Hier zul je geen volgepakte camping treffen, waar je dicht op de tenten van je buren zit. Vaak herbergen deze campings slechts een tiental aan bezoekers, waardoor je volop van rust kunt genieten. Zoek je echter meer reuring, dan is een grootschalig opgezette camping meer geschikt. Vaak komen deze met zwembad, waardoor je ook gelijk een leuke activiteit voor de kinderen hebt. Je kunt kiezen uit campings aan meer of tegen het berggebied aan, afhankelijk waarnaar je voorkeur meer uit gaat. Daarnaast zijn er nog specifieke natuurcampings waar je je gelijk midden tussen een adembenemend natuurgebied bevindt. Je kunt dan gelijk van de camping het bos in of het strand op. Op een camping in Trentino weet je zeker dat je een ultieme beleving krijgt aangeboden.

Rijke cultuur in Trentino, Zuid Tirol

De imposante bergen van de Dolomieten maakt die gebied tot de aangewezen locatie voor wandelaars, fietsers en bergbeklimmers. Naast natuurvariatie van bossen, meren en bergen zijn hier ook ontelbaar veel aantrekkelijke dorpen en steden te bezoeken, waar de Italiaanse cultuur is vermengd met Oostenrijkse invloeden. Bezoek de vele attracties en evenementen, zoals een wijnproeverij in één van de vele wijndorpen. Onmiskenbaar voor Trentino zijn bovendien de vele kastelen die deze streek rijk is. Hier kun je prachtige fresco’s bezichtigen die in de kastelen te vinden zijn, maar ook op de enorme Neptunusfontein die op plein Piazza Duomo staat. Je kunt bovendien van een voortreffelijke cuisine genieten in de restaurants die door het gehele gebied zijn geopend. Op veel verschillende manieren kun je dus volop de Italiaanse cultuur beleven en je vakantie vullen met culturele bijzonderheden.

Bezienswaardigheden Trentino

Om er zeker van te zijn dat je de meest bekende en unieke bezienswaardigheden te zien krijgt, wanneer je op vakantie gaat naar Trentino in Zuid Tirol, is het belangrijk te weten wat dit gebied allemaal te bieden heeft. Zo hoef je niks te missen en kun je zorgvuldig al je bezoeken inplannen.

De tuinen van Trauttmansdorff

Deze beroemde tuinen horen bij de vele kastelen die Trentino rijk is. Deze zijn vaak gebruikt voor diverse films, waaronder de Sound of Music. Ook veel rijke mensen, als keizerin Sissi hebben hier vakantie gehouden.

De bergen van Dolomieten

Deze indrukwekkende bergketen voorzien de omgeving van gevarieerde rotsformaties, die zijn weerga niet kennen.

Bekijk alle campings in de Dolomieten

Bezoek aan Trento

Trento is een typisch Italiaanse Renaissance stad dat middenin het berglandschap ligt. Je vindt hier een prachtige Dom, het plein Piazza Duomo en de imposante Neptunusfontein. Ook kun je een bezoek brengen aan de vele musea en tentoonstellingen.

Bezoek aan Bolzano

Bolzano is de provinciehoofdstad van Zuid-Tirol. Hier vind je het archeologiemuseum dat de beroemde gletsjermummie Ötzi huisvest. Je kunt hier lokale wijnen proeven en een bezoek brengen aan de aardpiramides van Ritten.

Val di Funes

Echte natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Zuid Tirol, namelijk de Val di Funes. Prachtige Alpenweiden, beekjes en lieftallige dorpjes versieren hier de omgeving.

Verblijf op een camping Trentino

Om al dit moois te kunnen bezichtigen, is het verstandig om vroegtijdig een verblijf te boeken op één van de campings in Zuid Tirol, Italië. De campings zijn hier zeer geliefd, dus je moet er vroeg bij zijn als je een plek wilt bemachtigen. Zo weet je waar je de zomer zult doorbrengen en kun je alvast beginnen met het plannen van de vele activiteiten.