Campings zoeken in Valsugana

CAMPINGS ZOEKEN IN VALSUGANA

In het noorden, aan de voet van de Alpen, is de belangrijkste vallei van Italië te vinden. De vallei heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Europa op allerlei gebieden. Hier werden immers ooit de doorgangen gecreëerd die het noorden van het continent met het zuiden verbonden. Dit gebeurde in de tijd dat volken zoals de Romeinen en de Franken nog hun eigen rijken hadden. Er ligt hier dus veel geschiedenis en dat kan al direct een goede reden zijn om een keer een leuke camping in Valsugana uit te zoeken en de vallei eens zelf te bezoeken. Zo kan je zelf de geschiedenis bekijken. Lees meer 

Kamperen in Valsugana is bijzonder

Op vakantie gaan naar Valsugana die je niet zomaar. Het gebied mag dan misschien net iets minder populair zijn dan bijvoorbeeld Veneto of Emilia-Romagna, maar dat neemt niet weg dat je hier op een hele bijzondere plek terecht komt. Oude koningen uit lang vervlogen tijden kwamen hier al naartoe. De vallei was vaak een tussenstop op hun handelsreizen. Bovendien is de natuur hier, zo aan de voet van de Alpen, natuurlijk ook flink bijzonder. Dat komt onder andere door de warmwaterbronnen die je ook vanaf de campings in Valsugana kunt bezoeken. Er zijn dan ook verschillende soorten campings in Valsugana te vinden. Zo kan iedereen er zijn favoriete vorm van vakantie vieren.

Bekijk alle campings aan één van de Italiaanse meren

De vele campings in Valsugana

De vallei van Valsugana is ideaal om een leuke kampeervakantie in door te brengen. Dat komt bijvoorbeeld goed tot zijn recht wanneer je een leuke kleine natuurcamping uitkiest. Dit zijn vaak de campings in Valsugana met de minste plaatsen. Wie de natuur wil opzoeken en lekker tot rust wil komen zit hier goed. De Alpen zorgen voor een mooi rustgevend uitzicht, terwijl er ook lekker in gewandeld en gefietst kan worden. Aan de andere kant is de streek natuurlijk ook geschikt voor gezinnen die de zon opzoeken. Dan kies je een mooie familiecamping uit vol met leuke faciliteiten. In Valsugana op de camping vind je bijvoorbeeld ook een leuk zwembad of een prima speeltuin in veel gevallen.

Glamping in Valsugana

Wil je het kamperen in Valsugana naar een volgend niveau tillen? Dan doe je dat door te kiezen voor een glamping. Deze moderne vorm van kamperen is immers de manier om zowel het plezier van kamperen als de luxe van een hotelkamer met elkaar te combineren. Je kunt dan bijvoorbeeld in een mooie ruime safaritent of een yurt terechtkomen. Deze tenten zijn zo ruim, dat er bijvoorbeeld ruimte is voor eigen keukens en badkamers met alles erop en eraan. Wil je dan toch naar een camping in Valsugana, dan is dit natuurlijk wel een hele goede optie. Vaak zijn er overigens ook mooie chalets te vinden op dit type camping in Zuid-Europa.

Dit moet je gezien hebben als je gaat kamperen in Valsugana

Er ligt veel geschiedenis in Valsugana. Sta je hier op de camping, dan moet je hier dus eigenlijk wel het één en ander van meepikken. Dat neemt niet weg dat er nog veel meer is te doen in deze leuke vallei. Denk aan de volgende zaken. 

Aan het water

Niet alleen de bergen zijn zeer aantrekkelijk wanneer je een camping in Valsugana boekt. Ook de aanwezigheid van verschillende meren trekt veel natuurliefhebbers naar dit gebeid. In de eerste plaats gaat het dan om Lago Di Levico en Lago de Caldonazzo. Wie graag wandelt, fietst of op een andere manier aan recreatie doet rondom het water komt hier dus in volle mate aan zijn trekken. De meren zijn schoon en zijn altijd aantrekkelijk qua temperatuur. Genoeg voordelen dus. 

Castel Pergine

Kastelen bezoeken brengt je terug in de tijd dat de campings in Valsugana nog niet bestonden en de heersers over de verschillende rijken hier hun plek probeerden te veroveren. Het leuke aan dit specifieke kasteel, Castel Pergine, is dat je er gratis naar binnen kunt. Je kan je er gemakkelijk een dag vermaken zonder dat het je ook maar een euro hoeft te kosten. 

Observatorium van Celado

Hoewel het natuurlijk eigenlijk wel een voorwaarde is dat een strak blauwe hemel te zien is, is het observatorium van Celado wel een echte aanrader in deze streek. Kijk ook eens naar boven in plaats van alleen om je heen. Het personeel staat bekend om zijn kennis van zaken dus ook daar kan je veel voordeel van hebben als bezoeker. 

Fietsen in de natuur

Misschien niet echt een bezienswaardigheid, maar wel als je een fietsliefhebber bent. De vallei van Valsugana heeft zo’n tachtig kilometer voor de gewone fietser uitgestippeld en zo’n 300 kilometer aan mountainbikeroutes. 

Calceranica

Calceranica is het centrale dorp van dit gebied. Het is de plek waar de meeste campings in Valsugana liggen. Omdat er ook de uitgaansgelegenheden en een mooi strand in de buurt zijn, is dit dus ook direct een leuke plek om met de familie naartoe te trekken.

Reserveer een mooie camping in Valsugana via Campings.nl

Wil je vakantie in Valsugana op een camping doorbrengen? Dan kan je de plekken maar beter vast boeken. Campings.nl heeft de mooie plekken altijd voor je op een rij staan. Ga je in het hoogseizoen? Houd er dan wel rekening mee dat het er flink druk kan zijn. Je bent immers niet de enige die op het punt staat de mooie vallei te ontdekken.