Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Ligurië zoeken

In het noordoosten van Italië ligt de regio Ligurië en staat bekend als de bloemen Riviera. De naam Ligurië is ontleend aan Ligurische Zee waaraan deze regio grenst. Door de fraaie bloemen die hier te vinden zijn, wordt de streek ook wel de Bloemen Riviera genoemd. Slechts 2,8 procent van de bevolking woont in dit gebied en dit maakt het tot de twee na kleinste regio in Italië. Voor een rustieke, ontspannen vakantie zonder drukte, is kamperen in Ligurië dan ook zeker een uitstekende keuze. Er zijn voldoende campings aan de Ligurische kust die direct aan zee gelegen zijn, waardoor een waar uitzicht over de kust wordt geboden. De camping in Ligurië bieden zo een aantrekkelijke inkomstenbron voor de regio. Meer lezen
Campings in Ligurië zoeken
8 Campings
8 Campings

Genieten op een camping in Ligurië

Je vindt in Ligurië een keur aan aantrekkelijke bezienswaardigheden om je bezoek tot een waar succes te maken. Er zijn tal van pittoreske dorpjes of historische steden die je kunt bezoeken en bovendien kun je volop genieten van de prachtige kustlijn, waaraan deze regio gelegen is. Vanuit dit centrale punt kun je tal van dorpen en steden bezoeken, zoals Genua, Cinque Terre, Albenga of Portofino. De campings in Ligurië vormen hiervoor een uitstekend uitgangspunt. Bijna het gehele jaar rond is het hier heerlijk vertoeven door het prachtige klimaat, waarbij bijna altijd de zon schijnt. Een verblijf op één van de campings in Ligurië is dan ook zeker een aanrader als je meer van dit gebied wilt ontdekken. De veelzijdigheid aan cultuur, nostalgie en rijke variatie in natuurexpressie maakt dit tot een onvergetelijke vakantie.

Bekijk alle campings in Italië

Verschillende campings in Ligurië

Wanneer je op vakantie gaat naar deze regio, dan kun je kiezen uit verschillende typen campings. Zo zijn er kleine campings, waar je volop kunt genieten van rust en privacy. Iets grotere campings met meer activiteiten is uiteraard ook mogelijk. Vaak zit er dan zelfs een zwembad bij wat kamperen met kinderen weer een stuk aangenamer maakt. Zij kunnen dan volop hun energie kwijt in het zwemmen en krijg je hier als ouder tijd voor jezelf voor terug. Als de taal een obstakel lijkt, dan kun je kiezen voor een camping in Ligurië met een Nederlandse eigenaar, zodat de communicatie gewoon soepel kan verlopen. Je kunt dan advies en tips vragen om het meeste uit je verblijf in Italië te halen. Je kunt zo heel gemakkelijk informatie inwinnen over de vele bezienswaardigheden die in dit gebied te bezichtigen zijn.

Bezienswaardigheden in Ligurië

Naast de prachtig gesitueerde campings in Ligurië zijn er genoeg interessante activiteiten die kunnen worden ondernomen. Om een goede en volledige indruk van dit prachtige gebied te krijgen, doe je er goed aan om erop uit te trekken. Enkele van de meest spraakmakende bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, zijn onder meer de volgende kenmerkende trekpleisters. ·

De Hanbury Tuinen

Deze botanische tuinen vind je net voorbij de Franse grens en tonen je een wonderbaarlijk verschijnsel aan bloemen en exotische planten. ·

De grotten van Toirano

Wanneer je de prehistorische grotten van Toirano bezoekt, ontdek je een systeem van verschillende grotten, zoals de Grotta della Basura, Grotta del Colombo of Grotta di S. Lucia. Deze zijn met elkaar verbonden en kunnen wordt bezocht. ·

Aquarium van Genoa

In de oude haven van Genoa vind je het grootste aquarium van Europa. Met meer dan 600 verschillende soorten vissen en zoogdieren is dit een ware lust om te bezichtigen. 

Walvissen spotten

In de Ligurische zee is het mogelijk om van dichtbij walvissen en dolfijnen te bezichtigen. Dit is een ervaring om nooit te vergeten. 

Bezoek aan Portofino

Dit pittoreske dorpje, dat gevormd is al een halvemaan, kenmerkt zich door pastelkleurige huizen die langs de haven zijn gebouwd. Een bezoek aan het kasteel bovenop de heuvel biedt zowel een waanzinnig uitzicht over het dorp als de Ligurische zee. 

Cinque Terre

In dit Nationale park kun je verschillende badplaatsen bezoeken, waaronder Manarola, Riomaggiore, Corniglia, Vernazza en Monterosso. Ze zijn zowel per boot als via kleine wandelpaden te bereiken.

Cervo

Dit authentieke dorp met Middeleeuwse kenmerken staat bekend als één van de mooiste dorpen van Italië. Op ambachtelijke wijze wordt hier nog steeds wijn en olijfolie gewonnen. 

Genua

De havenstad Genua is één van Europa’s grootste en oudste steden. Je kunt hier prachtige paleizen in barokstijl bezichtigen en tal van smalle middeleeuwse stegen bezoeken.

Bekijk alle campings in Genua

Campings in Ligurië

Wil je een mooie vakantie in Italië beleven, dan is een verblijf op een camping in Ligurië een uitstekende keuze. Je kunt hier tal van avontuurlijke activiteiten ondernemen, verscheidene interessante dorpjes en steden bezoeken en genieten van de adembenemende kust. Je kunt kiezen uit verschillende soorten campings om je verblijf helemaal af te stemmen op je eigen behoeften.