Campings zoeken aan de Bloemenrivièra

CAMPINGS ZOEKEN AAN DE BLOEMENRIVIÈRA

Dit stukje Italië is vooral kleurrijk, niet alleen qua natuur maar ook qua steden en dorpen. De huisjes hebben alle kleuren van de regenboog en vormen een vrolijk geheel. Je voelt je mondhoeken vanzelf krullen als je zo een stadje instapt. Eigenlijk kun je hier ook niet anders dan glimlachen. Schoonheid en gezelligheid gaan hier hand in hand. Lees meer 

De bloemenrivièra ligt in de Italiaanse regio Ligurië en ontleent zijn naam aan zijn bloementeelt en –export. Maar daar houdt het niet bij op. Op de zandstranden in deze regio is het namelijk ook heerlijk vertoeven. En bovendien behoren de dorpjes in de Bloemenrivièra tot de mooiste van het land. Dus wat wil je nog meer? Zie jij zo een kleurrijke vakantie ook wel zitten? Boek dan nu een van onze campings aan de Bloemenrivièra.

Verschillende regio’s aan de Bloemenrivièra

Waarom je voor een camping aan de Bloemenrivièra zou moeten kiezen? Heel simpel. Vanwege de prachtige zandstranden en het klimaat dat het hele jaar door meer dan aangenaam is. Of vanwege de keuken, de lekkerste Italiaanse gerechten eet je namelijk hier! Of misschien wel vanwege de vele culturele uitstapjes die je kunt maken. En zo kunnen we nog wel een paar redenen bedenken. Je hebt de boodschap wel door, de Bloemenrivièra is een bestemming waar al je zintuigen getrakteerd worden.

Soorten campings

En met zoveel mogelijkheden kan het ook niet anders dan dat je aan deze kust ook ruime keuze hebt aan soorten campings. Alhoewel veel campings ruim van opzet zijn, kun je ook kiezen voor een kleine camping waar je nog extra het gevoel krijgt helemaal tot rust te komen. De meeste campings aan de Bloemenrivièra liggen direct aan zee en zijn ook nog eens voorzien van een zwembad.

Houd je van luxe? Dan kies je voor een 5 sterren-camping of glamping. Na een zonovergoten dag aan zee keer je terug naar je tent of caravan, waar je de avond in stijl kunt voortzetten. Zo is je verblijf aan de Italiaanse rivièra van alle gemakken voorzien.

En vind je het stiekem best fijn om je vakantie met landgenoten door te brengen? Kies dan eens voor een camping met een Nederlandse eigenaar. Een groot voordeel is dat het dan ook nog eens makkelijk communiceren is.

Bezienswaardigheden

Wat kun je, behalve zonnebaden, nog meer doen tijdens je verblijf op een van onze campings aan de Italiaanse Bloemenrivièra? Eigenlijk teveel om op te noemen, maar hier een aantal hoogtepunten:

·       Cinque Terre

De vijf bekendste dorpjes van het land, gelegen op de ruige kliffen, moet je ooit eens gezien hebben.

·       Genua

Geen gelikt, maar juist een robuust karakter. In Genua kun je proeven van verschillende culturen die ooit het land hebben doorkruist.

Bekijk alle campings in Genoa

·       Grotte di Toirano

Bezoek de bijzondere kalksteengrotten in Savona.

Extra’s

Enthousiast geworden over het verblijf op een camping aan de Bloemenrivièra? Aarzel dan niet en duik ons aanbod in. Alle campings zijn voorzien van een duidelijke beschrijving en foto’s . Zo weet je dus precies wat je boekt, en dat is wel zo fijn! Op Campings.nl vind je díe camping aan de Italiaanse Bloemenrivièra die precies bij jou past!