Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken aan een van de Italiaanse meren

Je komt heerlijk tot rust als je je vakantie doorbrengt op een camping aan een Italiaans meer. Dit type vakantie is voor iedereen geschikt, of je nu samen bent met familie, vrienden of alleen je partner. Op onze pagina vind je een breed aanbod aan accommodaties. Meer lezen
Campings zoeken aan een van de Italiaanse meren
40 Campings
40 Campings

Het noorden

Vooral Noord-Italië staat bekend om zijn prachtige meren. De Noord-Italiaanse meren, zoals het Gardameer, het Comomeer en het Lago Maggiore, vormen samen met de omringende heuvels en bergen een betoverend landschap. Een camping aan een meer in Noord-Italië doet je soms dan ook even vermoeden dat je in het decor van een sprookje bent beland.

Bekijk alle campings in Noord Italië

Zoveel meren, zoveel verschillen

Maar daar houdt het natuurlijk niet bij op. Italië heeft talloze meren, verspreid over het hele land. Omdat ze qua ligging en qua omtrek van elkaar verschillen, biedt elk meer jou als kampeerder zijn eigen unieke uitzichten. Neem een kijkje op onze site en ontdek welke mogelijkheden er allemaal bestaan!

De pluspunten van een camping aan een meer

Kamperen aan een meer heeft volgens veel vakantiegangers behoorlijk wat voordelen. Zo is het ten eerste niet zo druk als op een strand en neem je ook geen zand mee de caravan in. Iets wat tijdens een strandvakantie wel gebeurt.

Behalve dat is kamperen langs een Italiaans meer ook erg leuk voor degenen die van actieve vakanties houden. Denk bijvoorbeeld aan kanoën, waterfietsen of vissen. Maar ook ronddobberen in een bootje is een heerlijk tijdverdrijf.

Familiecampings

Onze campings aan de Italiaanse meren zijn bij uitstek geschikt voor families met kinderen. Familiecampings zijn vrijwel altijd campings met een zwembad. Maar ze beschikken over nog meer faciliteiten, zoals winkels en vermaak voor de allerkleinsten.

Kleine campings

Een kleine camping aan een Italiaans meer is de ultieme vorm van ontspanning. Wil je na een druk jaar weer even helemaal de batterij opladen? Geniet dan aan een van de Italiaanse meren van het helderblauwe water, het frisse briesje en de wonderschone omgeving.

Glamping aan de Italiaanse meren

En houd je van kamperen maar mag het van jou allemaal net iets luxer? Dan is glamping echt iets voor jou! Glamping, oftewel glamoureus kamperen, is een vorm van kamperen waarbij luxe en natuur hand in hand gaan. In plaats van een tent of een caravan verblijf je bijvoorbeeld in een Lodgetent of een MobileHome.

Ook langs de Italiaanse meren zijn de mogelijkheden voor een dergelijke vakantie eindeloos. Kijk nu naar de verschillende accommodaties op onze site en ontdek welke glampings er bestaan.

Kamperen aan een meer: beleef Italië écht!

Een kampeerlocatie aan een van de Italiaanse meren neemt je direct mee in de sfeer van het land. Je buren zijn de bewoners van de pittoreske dorpjes die je aan de andere zijden van het meer in de verte ziet liggen. Al deze vissersdorpjes hebben hun eigen bezienswaardigheden.

Vind je het leuk om contact met de lokale bevolking te hebben? Kies dan eens voor een agriturismo aan een meer. Je verblijft dan bij een boerderij of landbouwbedrijf en hebt veel contact met de eigenaren. Soms kun je zelfs samen met ze eten. Als dat geen authentieke belevenis is!

Ontdek alle mogelijkheden op onze pagina en leg jouw vakantie aan een van de Italiaanse meren vast!