Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Abruzzen zoeken

Een kampeervakantie in de Abruzzen (in het Italiaans: Abruzzo), betekent een vakantie in een van de mooiste en ongereptste regio’s van Italië. Het ligt tussen de bergen van de Apennijnen en de Adriatische kust. Aangezien het een dunbevolkt gebied is, tref je ook op een camping in de Abruzzen een en al rust. De regio mag zich met recht een van de meest afwisselende van het land noemen. Met bergen, zandstranden en authentieke dorpjes is je vakantie helemaal compleet. Meer lezen
Campings in Abruzzen zoeken
10 Campings

De Abruzzen: ideale bestemming voor sportievelingen en natuurliefhebbers

De Abruzzen heeft een zeer uitgebreid netwerk aan wandelpaden. Trek jij graag je wandelschoenen aan? Dan zit je op een camping in Abruzzo helemaal goed! Behalve wandelen kun je in deze omgeving ook goed fietsen. Maar ook paardrijden en klimmen zijn sporten die hier prima beoefend kunnen worden. Afkoelen doe je aan de kust. Vanaf de serene stranden maak je een heerlijke duik in de Adriatische zee.

Soorten campings in de Abruzzen

De regio telt een redelijk aantal kleine campings, waar rust en ontspanning de kernwoorden zijn. Deze campings bevinden zich midden in de natuur, ver weg van het drukke dagelijks leven en de toeristische trekpleisters. Abruzzo wordt ook wel eens de groenste regio van Europa genoemd. Kamperen doe je hier dus sowieso altijd in de natuur. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er ook wat grootschaligere familie- of kindvriendelijke campings bestaan.

Streekgebonden gerechten en specialiteiten

Zoals altijd is het onmogelijk om in de informatie over een Italiaanse streek wat dingen over zijn keuken te vertellen. Elke streek heeft immers zijn eigen specialiteiten. Verfijnde smaken om je vingers bij af te likken. De regio Abruzzo staat bekend om haar hoge kwaliteit pastaproducten, maar ook om het ‘goud van Abruzzo’: saffraan. De saffraankrokus wordt gebruikt voor meerdere typische streekgerechten die zonder dit ingrediënt hun karakteristieke smaak en uiterlijk zouden verliezen.

Bekijk alle campings in Italië

De mooiste dorpjes van Italië

In Italië bestaat een lijst van tweehonderd dorpjes. Deze mogen zich ‘de mooiste dorpjes van Italië’ noemen. Ze krijgen deze titel vanwege hun historische en onaangetaste karakter. In Abruzzo zijn ruim twintig van deze dorpjes te vinden. Erg bijzonder, als je bedenkt dat het hier om een behoorlijk dunbevolkte regio gaat. Enkele hiervan zijn: 

Santo Stefano di Sessanio

Dit middeleeuwse dorpje ligt op een hoogte van 1250 kilometer. Het telt slechts iets meer dan honderd vaste bewoners. Steegjes, gangetjes en smalle trappetjes definiëren het beeld van het dorpje. 

Castel del Monte

Dit eeuwenoude dorpje heeft een heel stelsel aan ondergrondse gangen. Deze dienden vroeger als schuilplek voor de bewoners. Ook worden er in dit dorpje grote schaapskuddes gehouden. 

Civitella del Tronto

Dit dorpje ligt bovenop een rots en is bekend vanwege zijn grote burcht. Nu is er een museum in gevestigd waar je vanalles kunt leren over de historie ervan. Behalve dat heb je vanaf de burcht een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Overige bezienswaardigheden in de Abruzzen

Behalve de idyllische dorpjes is er nog meer te zien. De campings in de Abruzzen zijn een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de verbluffende omgeving. Enkele bijzonderheden op een rijtje: 

Pescara

Pescara kun je zien als het meest moderne gedeelte van Abruzzo. Zijn moderne uitstraling is te verklaren door het feit dat de stad in de Tweede Wereldoorlog behoorlijk is gebombardeerd. Toch is hij op zijn eigen manier een bruisende Italiaanse stad. 

Sulmona

Sulmona is een klein plaatsje, gelegen in een vallei aan de voet van een berg. De sporen uit de middeleeuwen zijn evident en bepalen de sfeer in het stadje. Sulmona ademt een geheel eigen karakter uit. 

Parco Nazionale d’Abruzzo

Verblijf je op een van de campings in Abruzzo? Dan word je omringd door nationale parken. De regio telt er drie. Het Parco Nazionale d’Abruzzo is er daar één van. Het park staat bekend om zijn vele diersoorten. Zo herbergt het wilde zwijnen, wolven en bruine beren.

Boek jouw kampeervakantie in de Abruzzen

Als je op zoek bent naar een originele bestemming in een van Europa’s mooiste vakantielanden, dan heb je in Abruzzo de oplossing gevonden. Er is nog zo weinig bekend over de omgeving dat een reis ernaartoe voelt als een ware ontdekkingstocht. Op een camping in Abruzzo verblijf je bovendien middenin de natuur en ben je écht even helemaal weg van de rompslomp en hectiek van het dagelijks leven.