Het hele jaar ben je druk in de weer. Werk, sociale verplichtingen, sport, een voor een slokken ze een groot stuk van je kostbare tijd op. Veel moderne ouders hebben vaak het gevoel onvoldoende tijd te hebben voor hun gezin. Herken jij dat ook? Kies voor je volgende vakantie dan eens een kindercamping in Italië. Gegarandeerd genieten voor het hele gezin!

Bekijk alle campigs in Italië

Op een kindercamping is er vermaak voor het hele gezin. Zo heb je meer dan voldoende mogelijkheden om samen met de kinderen iets te ondernemen, maar ook om af en toe iets voor jezelf te doen. De perfecte balans vind je hier. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Kies dan voor een van onze vele kindercampings en geniet van een vakantie voor het hele gezin.

Tijd voor jezelf, zonder zorgen

Ook al ben je gek op je kinderen, tijdens je vakantie vind je het af en toe wel zo fijn om ook eens tijd voor jezelf te hebben. Wanneer je op een kindercamping in Italië verblijft, zijn er meer dan genoeg activiteiten voor de kleinsten. Door het animatieteam wordt er goed op ze gepast. Hierdoor kan ook jij lekker achterover leunen. Genietend van een wijntje, een goed boek, of gewoon een lekker middagdutje doen in de mediterrane zon. Papa en mama kunnen hier even helemaal bijtanken.

Activiteiten voor het hele gezin

Op een kindvriendelijke camping in Italië vind je van alles en nog wat: zwembaden, speeltoestellen, waterspeeltuinen, noem maar op. Vooral hartje zomer hebben de campings ook uitgebreide recreatieprogramma’s. Maar op een kindercamping in Italië is er niet alleen vermaak voor de kleinsten. Integendeel, er zijn ook meer dan genoeg activiteiten waar papa en mama aan mee kunnen doen. Doe bijvoorbeeld samen met je kinderen mee aan een speurtocht. Vaak vinden kinderen dat best spannend en vinden het leuk papa of mama bij deze activiteiten te betrekken.

De campings zelf

Kindvriendelijke campings kunnen in grootte variëren: zo heb je grootschalige campings maar ook kleine en knusse varianten. Eén ding hebben ze vaak gemeen. Er is voldoende begroeiing waardoor kinderen heerlijk in de schaduw kunnen spelen. Maar ook zijn de campings vaak zó opgezet, dat het voor jou als ouder gemakkelijk is om een oogje in het zeil te houden. De begroeiing op het veld is bijvoorbeeld beperkt. Pluspunt voor kinderen is dat ze dan ook nog eens makkelijk contact kunnen maken met leeftijdsgenootjes!

Vaak liggen de kindvriendelijke campings in Italië relatief dichtbij attracties in de buurt. Zo kun je gemakkelijk op pad met de kids zonder ver te hoeven reizen!

Behoefte aan luxe?

Heb je geen of weinig ervaring met kamperen? Of houd je gewoon van iets meer luxe? Kies dan bijvoorbeeld voor een mobilhome in plaats van een tent of caravan. Een mobilhome oftewel camper is voorzien van alle gemakken die je thuis ook gewend bent. En dat is af en toe wel zo fijn als je met de kids op stap bent.

Zie jij een vakantie op een kindercamping in Italië wel zitten? Kruip dan nu met het hele gezin achter de computer en vind op onze pagina de camping die ieders wensen vervult!