Campings in Lazio zoeken

CAMPINGS IN LAZIO ZOEKEN

Centraal gelegen in Italië vind je de regio Lazio. Dit is het gebied waar je bijvoorbeeld de hoofdstad Rome vindt. Je kunt er dus al van uitgaan dat er hier voldoende te doen is. Dat verklaart ook waarom dit gebied volgens de cijfers zo geliefd is onder toeristen. Daar moet je dan wel een flinke hoeveelheid citytrippers bij rekenen. Wie echter een liefhebberij voor campings heeft, zal in lazio positief verbaasd worden. Bovendien ligt een belangrijk deel van het begin van de beschaving in Europa hier. Zowel Latijnse als Romeinse beschaving had wortels hier. Dat zie je tot op de dag van vandaag nog altijd in flinke mate terug op allerlei vlakken. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Lazio

Kamperen in Lazio is aantrekkelijk

Met de flinke kustlijn, maar ook een heel gebied landinwaarts is kamperen in Lazio voor veel verschillende soorten types aantrekkelijk te noemen. Een leuke camping in Lazio kies je bij voorkeur dus een beetje centraal in het gebied. Van daaruit kan je naar de stad Rome, naar de stranden aan de kust of landinwaarts de natuur ontdekken. Dit betekent dus ook dat je zowel als zonliefhebber, als liefhebber van actieve vakanties, maar ook als liefhebber van cultuur en architectuur een prima tijd kan hebben als je hier naartoe komt. Het is misschien wat ver, maar wie er twee of drie etappes van maakt kan bovendien gewoon met eigen vervoer komen. Zo wordt de reis ook nog eens een echt avontuur.

De leukste campings in Lazio

Hoewel Lazio dus voor een belangrijk deel uit Rome en zijn voorsteden bestaat, is er nog altijd voldoende ruimte om er allerlei leuke campings te vinden. Zeker ook omdat buiten de streek Lazio ook een aantal andere aantrekkelijke gebieden in de directe omgeving liggen. Denk alleen al aan Toscane. Wie Toscane bezoekt en Rome bezoekt, wil daartussenin natuurlijk ook wel wat momentjes van rust. Er zijn dan ook veel mooie, kleine natuurcampings te vinden. De campings hebben vaak maar enkele plaatsen beschikbaar en zijn daarom lekker rustig te noemen. Wie ook aan het gezin moet denken kan misschien beter voor een familiecamping gaan. Een camping in Lazio die zelf al veel te bieden heeft, zoals bijvoorbeeld een leuk zwembad en een speeltuin.

Camping aan zee in Lazio

Campings in Lazio kunnen dus in allerlei vormen voorkomen. Onderschat daarbij vooral ook de mogelijkheid om een camping aan zee te boeken niet. Neem de tent mee in het vliegtuig of de trein, of rijd met eigen vervoer met de caravan of camper naar mooie locaties aan zee halverwege De Laars. De campings zijn groot en gezellig zodat er op alle dagen van alles te doen is, ook wanneer het strand een dagje overgeslagen wordt. Bovendien is het klimaat er zeer aangenaam gedurende grote delen van het jaar. Dat maakt het dus ook geschikt als locatie voor een gezinsvakantie in het voorjaar of najaar. Juist dan kan de warme zeewind van Zuid-Europa weleens extra ontspannend werken.

Bekijk alle campings aan zee in Italië

De beste bezienswaardigheden als je gaat kamperen in Lazio

In de zon zitten is lekker ontspannend, maar er is nog zo veel meer te doen in Lazio. Alleen al daarom is het belangrijk om een mooi lijstje ernaast te houden. Ga in ieder geval de volgende bezienswaardigheden langs als je de streek bezoekt. 

Rome

Je kunt natuurlijk wel alle punten afzonderlijk benoemen. Wie echter gewoon eerlijk is, durft toe te geven dat gewoon de gehele stad Rome vol aantrekkelijkheden zit. Dat betekent dus bijvoorbeeld een uitstapje naar het Coliseum, of naar de beroemde fonteinen. Als je dan toch in de stad bent, dan kan je ook gelijk van de mogelijkheden om er lekker te winkelen, te eten en te drinken. Al bij al is Rome dus zomaar de bestemming voor de dagbesteding van meerdere dagen van je vakantie. 

Bekijk alle campings in Rome

Vaticaan stad

Het Vaticaan is eigenlijk op zichzelf al interessant genoeg om naartoe te trekken. Dit staat verder los van Rome of Lazio. Wanneer je er gewoon als liefhebber eens een keer wilt kijken, dan is die vakantie op de camping in Lazio dus ook het geschikte moment voor. De sixtijnse kapel is zeer bijzonder en zal je de rest van je leven zeker bij blijven. 

Wijnproeverij in de natuur

Omdat er meerdere opties in de regio zijn, is het belangrijk om even uit te zoeken welke bijvoorbeeld het dichtst bij jouw camping in Lazio ligt. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een wijntour gaan. Je gaat dan verschillende wijnvelden af om te proeven en te ervaren. Gecombineerd met lekker eten heb je dan dus direct la dolce vita ervaren. 

Villa Adriana

Het hoogstandje van de architectuur in Lazio is misschien niet in Rome, maar juist in Tivoli te vinden. Daar kan je naar Villa Adriana. Het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst. 

Etruskische bouwerken

Over de gehele regio, bijvoorbeeld in Cerveteri en Tarquinia, zijn Etruskische bouwwerken uit de periode dat de Etruksen het gebied in handen hadden te vinden. Het gaat dan dus over bouwwerken van voor het jaar 0. Het geeft je wel een heel bijzonder gevoel.

Reserveer een mooie camping in Lazio via Campings.nl

Ben je geïnteresseerd geraakt in Lazio? Dat is niet vreemd natuurlijk. Je kunt nu direct je slag slaan en een camping reserveren voor het centrale gebied van Italië. Kies je favoriete uitvalsbasis en het soort camping waar jij je op je best voelt en wees er zeker van dat jouw volgende vakantie top wordt.