Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Piëmont zoeken

Piemonte is een regio in het noordwesten van Italië en betekent ‘aan de voet van de bergen’. Het grenst dan ook aan het Alpengebied van Zwitserland. Het wordt beschouwd als één van de invloedrijkste gebieden op economisch gebied en is daarmee ook gelijk het rijkste. Naast de moderne industrie viert ook de plaatselijke landbouw hoogtij. Samen met Toscane staat het bovendien bekend als beste wijnstreek van Italië, waarbij wijnen als Barolo en Barbaresco veruit het bekends zijn. Ook kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, met de vele kloosters en abdijen die hier te bewonderen zijn. Wil je echt de ultieme ervaring opdoen, dan ga je uiteraard kamperen op een camping in Piemonte. Er is ongetwijfeld een Piemonte camping die goed aan je voorkeuren voldoet. Meer lezen
Campings in Piëmont zoeken
9 Campings

Op de camping in Italië, Piemonte

Er zijn verschillende soorten campings in Piemonte waar je een verblijf kunt boeken. Kamperen kun je zo helemaal naar eigen stijl invullen. Wanneer je het gevoel van kamperen wilt pakken, maar toch ook luxere faciliteiten wilt kunnen benutten, dan is glamping de aangewezen vorm. Een grotere camping zal eveneens meerdere voorzieningen kunnen bieden dan een kleine camping en dit is zeker wanneer je op vakantie gaat met kinderen een aangename bijkomstigheid. Vaak kun je dan profiteren van een zwembad, zodat de kinderen uren zoet zijn. Wanneer je je zorgen maakt over de communicatie in een vreemde taal, kan het prettig zijn om te kiezen voor een camping met een Nederlandse eigenaar. Een natuurcamping biedt je daarbij al het moois van de omgeving gelijk bij aanvang van je vakantie. Je hoeft er hier niet eens meer op uit om je al helemaal in een andere wereld te wanen.

Kamperen in Piemonte

Piemonte is ook culinair de aangewezen streek om op vakantie te gaan. Het gebied staat bekend om de witte truffels van Alba, de Fontinakaas en de vermouth. Het is tevens één van de belangrijkste wijngebieden van Italië. Je kunt hier dan ook volop genieten van al het pracht dat de Italiaanse cultuur te bieden heeft. De camping in Piemonte is een uitstekende vertrekbasis om de omgeving te verkennen. Je kunt hierbij zowel de natuur in gaan en genieten van bergvlakten, meren en wildleven, als kastelen of landhuizen bezichtigen, steden bezoeken en musea ontdekken. De mogelijkheden zijn eindeloos en dit maakt Piemonte tot een unieke vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden in Piemonte

Om voldoende uit je vakantie te halen is het belangrijk om vooraf al vast te stellen welke bezienswaardigheden zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Zo loop je niet het risico om achteraf te ontdekken dat er nog meer moois te ontdekken viel. Enkele bekende attracties en bijzonderheden kunnen reeds worden genoemd. ·

Grotta di Bossea

Deze indrukwekkende grotten zijn zeker de moeite waard. Het is er koel, waardoor dit een aangename verandering biedt op een warme dag. 

Cascata del Toce

Dit is een indrukwekkende waterval aan de Toce rivier. Deze is optimaal te zien in de zomerperiode. 

De Bartobar route

Deze route kun je vanaf Alba lopen, waarbij je menig wijnhuis kunt bezoeken en kunt genieten van wijnen, truffels, kazen en hazelnoten. 

Valle Maira

Dit gebied is economisch achtergebleven en kenmerkt zich nog door authenticiteit. Vooral wandelaars kunnen hier heerlijk genieten van stille bergdorpjes en voortreffelijk lokaal eten. 

Colle della Lombarda

De heuvels in Piemonte bieden tal van mogelijkheden voor ervaren en amateur fietsers. In een wonderschoon landschap kun je hier diverse routes volgen. 

Lago Maggiore

Dit is de belangrijkste toeristische trekpleister van de regio Piemonte. Je vindt hier plaatjes als Baveno, Stresa, Verbania, en Cannero. De zandstranden bieden optimale ontspanning tijdens de zomerperiode. 

Bekijk alle campings aan het Lago Maggiore

Acqui Terme

Deze kleine stad biedt drie thermale bronnen, als Bollente, Del Lago en Acqua Marcia, die nog zijn overgebleven uit de Romeinse tijd. Tevens vind je hier een restant van een Romeins Aquaduct uit de tweede eeuw voor Christus. 

Nationaal Park Gran Paradiso

Dit park ligt in het noordelijke deel van de regio en is vernoemd naar de hoogste top die hier te vinden is. Deze is tevens de hoogste berg van Italië. Je kunt hier heerlijk wandelen over de vele uitgestrekte wandelpaden. Onderweg zul je hoogstwaarschijnlijk Alpensteenbokken en gemzen tegenkomen. 

Sestriere

Het dorp Sestriere is één van de bekendste skigebieden in Piemonte. Je vindt hier meer dan honderd kilometer aan skipistes, die te bereiken zijn met stoeltjesliften en kabelbanen.

Campings in Piemonte

Wil je op vakantie in het noorden van Italië, dan is Piemonte de aangewezen locatie. Deze streek biedt een keur aan natuurpracht en kent vele historische steden en pittoreske dorpjes, waar je heerlijk kunt winkelen en dineren. Ook zijn er tal van andere bezienswaardigheden die een vakantie volstrekt cultureel en inhoudelijk maken. Een verblijf op een Piemonte camping is het ultieme uitgangspunt om de lokale cultuur beter te leren kennen.