Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Calabrië zoeken

Calabrië (door de Italianen Calabria genoemd) is een regio in het zuiden van Italië, ten zuiden van Napels. Het wordt bijna geheel omringd door zee en heeft dus een uitgestrekt kustgebied waar jij je kampeervakantie kunt doorbrengen. In het binnenland tref je onder andere citrusbomen, meren en olijfboomgaarden. De ‘teen’ van Italië is anno 2018 nog behoorlijk ongerept. Een extra reden dus om dit jaar eens een camping in Calabria te boeken. En natuurliefhebbers opgelet: in het binnenland vind je meerdere nationale parken. Meer lezen
Campings in Calabrië zoeken
4 Campings

Een kampeervakantie in Calabrië: een authentiek stukje Italië

Calabrië kun je met recht een authentieke bestemming noemen. Je struikelt niet over de hoeveelheden toeristen maar zult jezelf in tegenstelling juist vaak tussen de locals treffen. De lokale bevolking is overigens erg vriendelijk en trots op zijn omgeving. De dorpjes hebben vaak ook nog traditionele gebruiken en feesten. Wie weet val je met je neus in de boter en vinden deze net plaats als jij er je kampeervakantie viert!

Soorten campings in Calabrië

Ondanks dat het toerisme hier nog niet erg sterk is ontwikkeld, is het aanbod aan campings en kampeeraccommodaties erg breed te noemen. Je kunt ervoor kiezen om met je eigen caravan naar Calabria af te reizen. Een andere optie is natuurlijk om een caravan te huren. Ook het huren van een stacaravan of luxe Mobil Home behoort tot de mogelijkheden. In die laatste gevallen gaat er aan je kampeervakantie een stuk minder geregel vooraf.

Eén ding is zeker: op een camping in Calabrië bevind je je midden in de natuur. Vanuit je tent of caravan stap je zó de ongerepte natuur in. Een bijkomend voordeel is dat veel kampeerplaatsen zijn voorzien van een rijkelijke schaduw. Tussen de bomen is het dan ook heerlijk koel. Op de meeste campings vind je bovendien een zwembad.

Bekijk alle campings in Italië

Bezienswaardigheden in Calabrië

De bezienswaardigheden in Calabrië zijn van uiteenlopende aard. Eén ding hebben ze echter gemeen: je wordt nergens onder de voet gelopen door hordes toeristen. En dat betekent dus dat je alles heerlijk in alle rust en op je eigen tempo kunt ervaren. 

Tropea

Het meest toeristische plaatsje van heel Calabrië. Gewild vanwege zijn ligging op een rots aan zee. In het stadje is het heerlijk slenteren in de smalle straatjes. Ook geldt Tropea als een leuke plek om goed te kunnen snorkelen. 

Gerace

Een klein middeleeuws dorpje dat ondanks zijn minimale omvang maar liefst vijftien kerken telt! In de smalle straatjes vind je ook nog eens verschillende Romaanse overblijfselen. 

Parco Nazionale dell’Aspromonte

In dit bergachtige nationale park vind je veel rivieraftakkinkjes en watervallen. Het is hier heerlijk wandelen. Onderweg kom je ook nog eens verlaten, zogenaamde ‘spookdorpen’ tegen. Hier lijkt de tijd even te hebben stilgestaan. 

Acquapark Odissea 2000

Zin in een dagje vertier? Bezoek dan dit waterpark. Zowel jong als oud kunnen zich hier de hele dag vermaken met de vele glijbanen en andere attracties.

Napels, Italiaanse stad als geen andere

Napels verdient in dit geheel een eigen kopje. Weliswaar ligt hij niet in Calabria, maar is vanuit de regio zeer gemakkelijk te bereiken. De stad is een absolute trekpleister. Verblijf je dus op een camping in Calabria? Maak dan zeker een uitstapje naar deze charmante stad met een ruig randje. De havenstad wordt tegenwoordig trouwens ook steeds vaker bezocht in het kader van een stedentrip. Verdwaal in de wirwar van smalle straatjes en maak kennis met het leven van de lokale bevolking. Enkele bezienswaardigheden in Napels zijn: 

Bekijk alle campings in Napels

Spaccanapoli

Eigenlijk het oude stadscentrum. Je zult haast niet kunnen geloven hoeveel kerken, kloosters en mooie pleinen je er aantreft. In het algemeen ademt Napels ook een religieuze sfeer uit. 

Palazzo Reale

Het koninklijk paleis. Voorheen de woning van verschillende koningen, nu dient het als museum. Het paleis is gelegen aan het mooiste plein van de stad, de Piazza del Plebiscito. 

Duomo di Napoli

Deze welbekende kathedraal stamt uit de veertiende eeuw. Binnenin kun je gedetailleerde mozaïeken bekijken.

Jouw kampeervakantie in Calabrië

Het is praktisch onmogelijk om niet verliefd te worden op Calabrië. De pure en afwisselende omgeving, met volop natuurschoon en authentiek dorpjes steelt de harten van vele bezoekers. Ben jij op zoek naar een Italiaanse kampeervakantie die eens anders is dan anders? Dan hoef je nu niet meer verder te zoeken. Op een camping in Calabrië vind je alles wat je nodig hebt. Op campings.nl vind je een uitgebreid aanbod campings en accommodaties. Maak gauw je keuze en verzeker jezelf van een heerlijke kampeervakantie!