Campings in Marche zoeken

CAMPINGS IN MARCHE ZOEKEN

Le Marche of De Marken, zoals ze ook wel worden genoemd, bevindt zich in het midden van Italië, aan de Adriatische zee. Dit gebied staat bekend als één van de mooiste regio’s van Italië en je kunt hier dan ook genieten van mooie stranden, een aangenaam klimaat, lieflijke dorpjes en imposante steden. Het leent zich dan ook bij uitstek voor een voortreffelijke vakantie. Je vindt hier werkelijk alles wat je maar kunt wensen en zo is er voor ieder wat wils. Het is de ideale locatie om Italië op haar best te ontdekken, zeker als je een vakantie wenst die zich kenmerkt met rust, ruimte en verwondering. Om de ervaring volop te benutten, verblijf je op één van de campings in le Marche. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Marche

Kamperen in le Marche

Er zijn verschillende campings beschikbaar in dit prachtige gebied van Italië. Je kunt kiezen uit een kleine camping in De Marken, die vaak een Nederlandse eigenaar hebben. Dit maakt de communicatie een stuk gemakkelijker en je krijgt zo nog sneller een duidelijk beeld van de mogelijk bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Je kunt verblijven op een camping in Marche aan zee, zodat je gelijk uitkijkt over het water en het kustgebied. Dit maakt een verblijf wel extra aantrekkelijk. Er zijn nog meer soorten campings in le Marche, zoals natuurcampings, glampings of campings met faciliteiten als een zwembad. Afhankelijk van je behoeften en of je alleen of met een gezin komt kamperen, kun je overwegen welk type camping de beste mogelijkheden biedt om een topvakantie te hebben.

Cultuur snuiven in le Marche

De regio van le Marche biedt een uitgestrekte kustlijn met prachtige stranden, ongerepte natuur, adembenemende meren en bergpartijen. Bovendien zijn er tal van pittoreske dorpjes en nostalgische steden te bezichtigen, die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Je kunt hier ontelbare kerken bezoeken, of langsgaan bij kastelen, forten of geregistreerde monumenten. Ook zijn er tal van historische theaters waar je optredens kunt bewonderen. Kunst kun je bezichtigen in één van de vele musea of kunstverzamelingen die dit gebied rijk is. Er is genoeg te beleven en voldoende methodes om de Italiaanse cultuur op te snuiven. Je hebt wel een lange vakantie nodig om alles te kunnen bezichtigen wat hier wordt aangeboden.

Bezienswaardigheden in le Marche

Zoals duidelijk mag zijn, zijn er genoeg bezienswaardigheden die een vakantie in Le Marche zeker de moeite waard maken. Het is verstandig om je hierin voortijdig te verdiepen, zodat je vooraf kunt bepalen welke bijzonderheden je zeker wilt gaan zien. Zo voorkom je kans te lopen iets te missen. Een kleine greep van de mogelijkheden kunnen reeds worden voorgelegd. 

Tolentino

Een stad met een oud centrum en een rijke geschiedenis is bij uitstek Tolentino. Hier vindt je het internationale Museum van de Karikatuur en Humor in de kunst in Palazzo Sangallo. Hiervoor worden ook een festival gehouden. 

Ancona

De hoofdstad van Le Marche is Ancona en is hiermee zeker een indrukwekkende trekpleister. Je vindt hier een belangrijke haven en een modern vliegveld. Het is een drukbezochte stad, waar je bovendien een bezoek kunt brengen aan een dierentuin. 

Bekijk alle campings in Ancona

Porto San Giorgio

Deze grote badplaats kent een kilometer lang zandstrand en eveneens een grote haven. Er worden straatconcerten gehouden. 

Stranden van Le Marche

Aan de Riviera del Conero liggen de mooiste stranden die Le Marche te bieden heeft. Bezoek de vele kustdorpjes, restaurants en strandjes en je kunt heerlijk genieten van ontspanning. Ware pareltjes zijn hierbij de stranden van Spiaggia Urbani bij Sirolo, Portonovo, het strand van Grottammare, Porto Recanati of Due Sorelle en Civitanova Marche. 

Grotten van Frasassi

In het natuurpark ‘Gola della Rossa & Frasassi bevinden zich onder de grond de grotten van Frasassi. Diverse kalkstenenformaties maken een bezoek zeker de moeite waard. 

Piano Grande

In het voorjaar vind je in de vlakte tussen de bergtoppen een kleurrijke bloemenzee op de Piano Grande, wat een uniek schouwspel weergeeft.

Vakantie in le Marche

Een vakantie in Le Marche is zeker een waardevolle ervaring. Je kunt hier terecht bij diverse uiteenlopende campings. Elke camping in le Marche biedt een eigen karakter en sfeer, waardoor je verblijf aangenaam en inventief wordt. Er zijn ontelbare bezienswaardigheden in deze regio, waardoor je optimaal kunt sfeerproeven en kunt kennis maken met de Italiaanse cultuur. Kamperen op één van de campings in Le Marche biedt je een onvergetelijke vakantie. Geniet volop van het strand, de ongerepte natuur of de keur aan steden die hier te bezoeken zijn. Elk heeft een eigen karakter en biedt je de rijkdom aan kunst, cultuur en gemeenschapsgevoel.