Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Apulië zoeken

Puglia is een regio in zuidoost Italië en vormt de hak van de laars van Italië. Het is de voornaamste producent van olijven en geldt als één van de belangrijkste wijnstreken in het land. Je kunt hier dan ook volop genieten van de vele culinaire hoogstandjes die kenmerkend zijn voor dit prachtige land. Puglia is een gebied om je hart aan te verliezen. De natuur is hier zo overweldigend dat je je blijft verbazen over de diversiteit aan kleuren en natuurpracht. Een vakantie naar dit gebied is dan ook zeker een aanrader. Gelukkig zijn er diverse campings in Puglia waar je volop van de lokale cultuur kunt deelnemen. Meer lezen
Campings in Apulië zoeken
12 Campings
12 Campings

Kamperen op een camping in Puglia

Ongeacht je wensen is er altijd wel een geschikte camping te vinden in de regio Puglia. Je kunt naar een natuurcamping gaan, voor een totaal basic ervaring waarbij je gelijk in de natuur vertoeft. Ook kun je gaan voor een totaal andere ervaring, waarbij je juist wel zoveel mogelijk luxe behoudt, maar alsnog deel kunt zijn van de kampeerervaring, via het glamping. Gewoon kamperen in een tent op een kleine camping kan uiteraard even goed. Een stacaravan behoort dan ook tot de mogelijkheden. Zeker als je voor een iets grotere camping kiest, die meer faciliteiten biedt. Wanneer je met kinderen besluit te gaan kamperen, kan het bovendien een welkome aanvulling zijn als een camping naar keuze een zwembad heeft. Zo weet je zeker dat zij zich niet zullen vervelen en houd je zelf nog tijd over om iets voor jezelf te doen. Het uitkiezen van een camping in Puglia zal gebaseerd zijn op tal van persoonlijke voorkeuren en omstandigheden.

Puglia Campings

De campings in Puglia zijn een uitstekend uitgangspunt voor verdere verkenning van de omgeving. Je kunt vanaf elke camping Puglia erop uittrekken om de vele bijzondere bezienswaardigheden die deze regio rijk is te bezichtigen. Er is een rijke verscheidenheid voor liefhebbers van zowel natuur als cultuur. Ook zijn er tal van verschillende activiteiten waar je aan kunt deelnemen, om nog meer van de lokale cultuur te kunnen proeven. Je kunt hier prachtige lange wandelingen maken over de vele uitgestrekte wandelroutes, door berggebieden, langs kusten, of velden. Ook de diverse steden en dorpjes bieden een keur aan historische nostalgie en vertellen elk een eigen interessant verhaal. Door vooraf volledig op de hoogte te zijn van de mogelijkheden, hoef je niks te missen van alles wat deze streek in Italië te bieden heeft.

Bezienswaardigheden in Puglia

Van de vele bezienswaardigheden kun je reeds een aantal noemen. Zo weet je precies waar je heen kunt gaan en hoe je alle activiteiten in kunt plannen zodra je vakantie is gestart. Je leert zo de streek alsmede de cultuur van het land Italië een stuk beter kennen. Enkele must-go-to plaatsen zijn hieronder vermeld. 

Ostuni, La città bianca

De stad Ostuni wordt ook wel witte stad genoemd, vanwege de witte plamuur op de woningen. Het ligt op drie heuvels op zo’n 40 kilometer ten noordwesten van Brindisi. Eenmaal boven wordt je een mooi uitzicht getoond over land en zee. Je kunt er een kathedraal bezichtigen en genieten van heerlijk eten. 

Piazza Duomo in Lecce

Dit binnenhof van de bisschoppen is theatraal vormgegeven en gedomineerd door de Duomo en klokkentoren. Ook is er een bisschoppelijk paleis dat bezichtigd kan worden. 

Gallipoli

Deze stad is gelegen op een eilandje in de Ionische Zee en is via een brug bereikbaar. Met name de zonsondergang is hier een waar schouwspel. Bezoek vooral het stadje en de kathedraal. 

De Basiliek van Santa Maria de Finibus Terrae

De kerk vormt de drempel tot het voorportaal van het paradijs. Je vindt hier bovendien een vuurtoren uit 1864. 

Monnikenwerk bekijken in Otranto

In de Romaans-gothische kathedraal van Otranto kun je een prachtig vloermozaïek bewonderen dat dateert uit de twaalfde eeuw. Dit is door monniken verricht tussen 1163 en 1165. 

Dune Costiere Regional Park

Tussen Torre Canne en Torre San Leonardo strekt zich een natuurpark uit van 1.000 hectare aan de kust van Puglia. In dit natuurlijk erfgoed kun je veel planten en dieren bewonderen en genieten van stranden en kliffen.

Bekijk alle campings in en rondom Bari

Puglia Camping ervaring

Wanneer je meer van Italië wilt zien en echt deel wil zijn van de lokale cultuur, dan is een verblijf op een camping in Puglia het meest effectief. Zo sta je dichter bij de lokale bevolking en ervaar je ook directer de natuurpracht. Je kunt terecht bij verschillende soorten campings en vandaar uit kun je de bijzondere bezienswaardigheden bekijken die deze streek rijk is.