Campings in Campania zoeken

CAMPINGS IN CAMPANIA ZOEKEN

Kamperen in de Zuid-Italiaanse streek Campania betekent vakantie vieren langs een van de meest adembenemende Europese kustlijnen. Niet zelden zal je je verbazen over de prachtige omgeving. Glooiende heuvels en uitzichten op de helderblauwe zee zullen je compleet doen ontspannen. Kleine, verscholen baaitjes en stranden wachten om door jou ontdekt te worden. Op een camping in Campania bevind je je te midden van alle schatten die deze Italiaanse omgeving rijk is! Lees meer 

Populaire bestemmingen in Campania

Kamperen in het ‘gelukkige landschap’

Campania werd vroeger door de Romeinen ‘Campania felix’ genoemd, wat gelukkig landschap betekent. Het doet zijn oude naam zonder twijfel alle eer aan. Bij het zetten van je eerste voetstappen op de bodem van deze regio in Italië begrijp je meteen waarom. Een camping in Campania is een ideale plek om even helemaal tot rust te komen en te genieten van de schatten die deze aarde rijk is. 

Soorten campings in Campania

Op de vele campings in Campania bestaat er geen reden tot klagen. Je bevindt je op een camping in het schitterende Campania namelijk altijd temidden van de natuur, historische bezienswaardigheden en enkele van de meest prachtige steden en dorpjes. Langs de mooie zandstranden is het heerlijk vakantie vieren, maar ook in het groene binnenland vind je tal van campings. Een groot gedeelte van de campings ligt in Amalfi, het bijzonder stukje kust dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vermeld staat. Campings aan de Amalfi-kust staan garant voor een romantische vakantie. Vanaf de camping aan de kust bij Napels is het heel makkelijk de overtocht te maken naar het eiland Capri en je een dag onder te dompelen in de luxe van het eiland. Hou je veel van snorkelen dan is een uitstapje naar het eiland Ischia aan te raden. Tevens ideaal voor een dagje strand.

Een kampeervakantie in Campania is geschikt voor alle leeftijden en vakantiegangers met de meest uiteenlopende interesses. Liefhebbers van cultuur en historie zullen hier niet uitgekeken raken. En heb je simpelweg zin in een zonvakantie? Dan strijk je neer op een van de campings aan de kust en ontspan je dagelijks in het warme Italiaanse zeewater. Bovendien zijn er in Campania ook meer dan genoeg familiecampings oftewel kindvriendelijke campings te vinden. Dat betekent dus vermaak voor het hele gezin.

De keuken van Campania

De Italianen weten wel wat lekker eten is en ook deze regio is daar geen uitzondering op. Campania is de streek waar de mozzarella vandaan komt. Wanneer je neerstrijkt in lokaal restaurant, kun je er dus op rekenen dat deze verse, zachte kaas vaak de revue zal passeren. Ook zijn er in Campania veel citroenboomgaarden, waardoor ook deze citrusvrucht naar hartelust wordt gebruikt. Probeer ook vooral de limoncello! Wanneer je naar Amalfi gaat, zal je vooral vis en schaaldieren voorgeschoteld krijgen. Ook geen straf!

Een bezoek aan Napels

Verblijf je op een van de vele campings in Campania? Dan is je vakantie natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de karakteristieke stad Napels. Deze grote havenstad is tevens de hoofdstad van de regio. In Napels proef je de Italiaanse sfeer op zijn best. Deze moderne stad, bomvol geschiedenis en bijzondere architectuur, zal je hart sneller doen kloppen! Behalve dat geldt Napels ook nog eens als de beste plek om je tanden in een traditionele pizza te zetten.

Bezienswaardigheden in Campania

Behalve Napels is Campania rijk aan veel andere schatten, van natuurlijke, culturele of historische aard. Zorg ervoor dat je voor een bezoek hieraan ruim de tijd uittrekt, want je zult je ogen uitkijken! 

Amalfi

De Amalfitaanse kust (tussen Napels en Salerno) wordt door velen het mooiste stukje kust van Europa genoemd. Hij dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst, vanwege zijn hoge historische en culturele waarde. Pak de auto en rijd langs de verschillende dorpjes die op de kliffen boven de zee uitsteken. Je zal er niet meer weg willen! 

Capri

Het eiland Capri ligt in de baai van Napels. De kustlijn wordt er gedomineerd door grillige rotsformaties. Geen bestemming dus voor een dagje strand, maar des te geschikter om te wandelen. Er bestaan veel verschillende wandelpaden en ook kun je grotten bezoeken. 

Sant’Agata dei Goti

Dit is een wel heel bijzonder dorp, aan de voet van de Apennijnen. De huizen en de rotsen waar ze bovenop zijn gebouwd lijken met elkaar te zijn versmolten tot één geheel. De huizen volgen namelijk dezelfde lijn als de rotsen. Bovendien barst het in dit kleine dorpje van de monumenten. 

Oplontis

Dit dorpje ligt aan de baai van Napels en staat bekend om de eeuwenoude huizen en villa’s van oude Romeinen die hier zijn gevonden. 

Vesuvius

Een van de bekendste, nu inmiddels slapende, vulkanen. Hij heeft zijn bekendheid gekregen door de uitbarsting die het stadje Pompeii trof. Nu kun je hem met een gerust hart bezoeken en de krater van dichtbij bekijken. Doordat Campania aan de voet van de Vesuvius vulkaan ligt is de grond hier heel vruchtbaar. Dit zie je niet alleen terug in de prachtige natuur, maar ook in de archeologische opgravingen zoals de stad Pompeii. Vanaf de camping bij Pompeii zit je ook zo in steden als Napels en Sorrento. Deze steden moet je absoluut gezien hebben.

Boek nu jouw camping of accommodatie

Overtuigd van de schoonheid van Campania? Boek dan nu bij ons de leukste campings en accommodaties die jouw ervaring in deze prachtige Italiaanse regio helemaal compleet maken!