Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Umbrië zoeken

Umbrië is een regio in centraal Italië dat bekend staat om de prachtig groene en zacht glooiende heuvels, vol rijke wijn- en olijfgaarden. Ook vind je hier akkers vol tarwe, tabak en zonnebloemen. Je kunt in dit gebied heerlijk wandelen, fietsen of er met de auto op uittrekken om nog meer van al het moois in je op te kunnen nemen. De belangrijkste invloed in dit gebied is achtergelaten door Franciscus van Assisi die hier in de twaalfde eeuw heeft geleefd. De vele kloosters en abdijen tonen nog een eerbetoon aan deze rijke geschiedenis. Er zijn veel verschillende wandelroutes die je kunt volgen langs de vele culturele bezienswaardigheden die in dit gebied te vinden zijn. Onderweg valt een pracht aan natuur te bewonderen en kun je bovendien menig voortreffelijk restaurant aandoen voor een heerlijke culinair hoogstandje. Na een indrukwekkende dag kom je dan tot rust op één van de campings in Umbrië. Meer lezen
Campings in Umbrië zoeken
9 Campings

Kleine camping in Umbrië

Er zijn verschillende soorten campings in Umbrië waaruit je kunt kiezen voor een verblijf tijdens je vakantie. Wanneer je graag meer privacy wenst en niet te veel drukte om je heen wilt, wanneer je terug bent bij je tent of camper, dan is een kleine camping in Umbrië een uitstekende optie. Hier zul je niet veel andere toeristen aantreffen, waardoor het rustig vertoeven is. Vaak hebben de kleinere campings zelfs een Nederlandse eigenaar, waardoor ook de communicatie goed kan verlopen en je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wanneer je het echter juist aangenaam vindt om veel mensen om je heen te hebben en te kunnen profiteren van allerlei activiteiten die op de camping georganiseerd worden, dan heeft een grotere camping wellicht een grotere aantrekking. Vaak zijn deze campings met zwembad, waardoor ook de kinderen zich ongetwijfeld volop zullen amuseren. Zo zijn er verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen, wanneer je op vakantie gaan naar Umbrië. Er zit altijd wel een camping bij die het beste aansluit bij je persoonlijke voorkeuren en waar vanuit je de gehele omgeving kunt gaan bezichtigen.

Bekijk alle campings in Italië

Er op uit in Umbrië

Vanaf de camping kun je gaan kennismaken met de Italiaanse cultuur. Of je nu liever de natuur in trekt en de vele bossen, rivieren en meren gaat bewonderen of liever meer de historische hoogstandjes wilt bezoeken, alles is in Umbrië mogelijk. Vele delen van het natuurrijke omgeving in Umbrië is nog nauwelijks ontdekt of bezocht, waardoor je hier een ongerepte natuur kunt aanschouwen. Voor ware natuurliefhebbers is deze regio dan ook een sublieme ontdekkingstocht. Voor cultuurliefhebbers zijn daarentegen tal van middeleeuwse steden en dorpen te vinden, die nog even authentiek aanvoelen en je een indruk geven van de rijke geschiedenis van dit gebied. Tal van monumentale kloosters en kerken bieden je een glimp van deze rijke historie. Uiteraard valt er ook culinair veel te beleven, aangezien Umbrië het hart van de zwarte truffel-industrie vormt. Ook vind je hier de Baci Perugia, ofwel de chocolade bonbon.

Bezienswaardigheden in Umbrië

Dit prachtige Italiaanse gebied biedt een keur aan indrukwekkende bezienswaardigheden waar je als toerist je hart aan kunt ophalen. Door een lijst te maken van alle verschillende dingen of plaatsen die je wilt gaan zien, verklein je het risico om iets mis te lopen. 

De stad Assisi

Umbrië staat bekend als het land van de spiritualiteit. Sint Franciscus is geboren in de stad Assisi en dit gebied kent nog veel pelgrimstochten om de nagedachtenis van Franciscus te eren. Vele middeleeuwse straatjes geven je een historische indruk en ook kun je wandelen in het prachtige natuurgebied dat strekt tot in de bergen. 

Fresco’s van Giotto

In de San Francesco hangen de fresco’s van Giotto, waarmee verschillende verhalen over Franciscus van Assisi worden uitgebeeld. Een ware must see in Umbrië. 

Norcia

In het stadje Norcia kun je je heugen aan allerlei lekkernijen, zoals diverse soorten vlees waaronder salami en worsten. Je kunt hier werkelijk inslaan met de meest voortreffelijke vleessoorten. 

Bloemrijke straten

In het tweede weekend na Pinksteren worden veel straten in dit gebied in Italië omgetoverd tot waar bloementapijt. Tijdens het feest van Corpus Christi of Sacramentsdag, worden met name de straten van Spello versierd met kleurrijke bloemen. 

Middeleeuwse feesten

Om helemaal te kunnen delen in het historische gevoel, kun je de middeleeuwse feesten bezoeken die hier jaarlijks worden gehouden in het dorpje Bevagna in Umbrië.

Reserveer een plek op de camping Umbrië

Om er zeker van te zijn dat je niks van deze bijzondere feesten en gelegenheden mist, boek je gelijk een staplaats op de campings in Umbrië. Zo heb je een ideaal uitgangspunt om de gehele omgeving te bezichtigen en deel te nemen aan de culturele evenementen.