Campings zoeken aan het Ledromeer

CAMPINGS ZOEKEN AAN HET LEDROMEER

Het Ledromeer is een van de schoonste meren van Italië en raakt onder vakantiegangers steeds populairder. Het ligt in een vallei op 650 meter hoogte, de Valle di Ledro. Het is een van de kleinste Noord-Italiaanse meren in het Alpenlandschap en is een ideale plek voor watersporten, maar ook voor wandelingen en fietstochten. Ben jij sportief aangelegd en houd je van de natuur? Dan is een vakantie op een camping aan het Ledromeer echt iets voor jou! Lees meer 

De meeste toeristen strijken neer langs het Ledromeer vanwege twee redenen: ze zijn op zoek naar rust of houden van sportieve activiteiten. En dat doe je hier zonder al te veel te zweten. Omdat het meer wat hoger is gelegen, is het dus ook wat koeler dan de andere meren in dit gebied. Om het meer staat een aantal charmante dorpjes die het plaatje helemaal afmaken.

Campings aan het Ledromeer

De laatste jaren is het toerisme rondom het Ledromeer flink gestegen. Behalve hotels en bungalows zijn er ook veel verschillende soorten campings ontstaan. Het is een genot om tussen de dichtbegroeide bergen en langs het helderblauwe water te kamperen. Ook wordt het meer steeds populairder omdat de grote meren in de omgeving veel vakantiegangers trekken. Wil je dus weg zijn van de massa? Kies dan voor een van onze campings aan het Ledromeer.

Soorten campings

De meeste kampeerterreinen liggen direct aan het meer, een enkele ligt iets verder weg. De meeste campings aan het Ledromeer zijn voorzien van een zwembad en zijn erg kindvriendelijk. Ben je dus op zoek naar een geschikte familievakantie? Deze heb je dan nu gevonden!

Er zijn ook kampeerterreinen waar chalets en stacaravans worden verhuurd. Wat betreft je type verblijf heb je dus veel verschillende keuzemogelijkheden. Kenmerkend voor alle campings is, dat ze heerlijk rustig zijn. Hier ontspan je als nooit tevoren!

Bekijk alle campings aan één van de Italiaanse meren

Bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt

Op het meer en de strandjes eromheen kun je je prima vermaken. Zwemmen, kanoën, noem maar op. Maar ook iets verderop bestaan er genoeg bezienswaardigheden. Wij zetten er een aantal op een rijtje:

·       Paalwoningen Lago di Ledro

Al in de verre geschiedenis werden de oevers van het meer bewoond. En hier kun je het bewijs nog van terugvinden! De gereconstrueerde overblijfselen van het dorp, bestaande uit paalwoningen, vind je in Molina di Ledro.

·       Het Garibaldino museum

Leer hier alles over de geschiedenis van het meer en het gebied eromheen.

·       Lago d’Ampola

Dit piepkleine meertje ligt te midden van een rijke begroeiing. In de zomer geeft dit een wel heel bijzonder gezicht: hij is dan compleet bedekt met waterlelies.

Excursie naar Trente

Het Ledromeer, oftewel Lago di Ledro, is gelegen in de Italiaanse regio Trente. De gelijknamige hoofdstad Trente is tijdens je vakantie ook de moeite van het bezoeken waard. Het Piazza Duomo en zijn dom vormen het kloppende hart van het bergstadje. Maak ook eens een dagtrip naar Trente, dat vroeger een Oostenrijkse stad was.

Klinkt een vakantie aan het Ledromeer jou ook als muziek in de oren? Boek dan snel een van onze accommodaties en tel af naar jouw verblijf aan dit prachtige Italiaanse meer!