Campings zoeken aan het caldonazzomeer

CAMPINGS ZOEKEN AAN HET CALDONAZZOMEER

Het meer van Caldonazzo is een Alpenmeer, maar wel de allerwarmste in dit berggebied. Het is bovendien ook de grootste in de regio Trentino. Het gebied is brandschoon en het water loepzuiver. Daarom hebben de stranden rondom het Caldonazzomeer ook in 2017 weer de Blauwe Vlag verdiend. Een erkenning voor de zuiverheid van het water. Vakantie vieren op een camping aan het Caldonazzomeer? Schoner kun je het dan bijna niet krijgen! Lees meer 

Het meer levert werkelijk waar een beeldschoon plaatje op. Blauw water, kleine strandjes waar je kunt slapen in de schaduw van een grote boom en vooral bergen om je heen. Tijdens heldere dagen vormen deze groene bergen een mooi contrast met de felle blauwe kleur van het water en de lucht. Bekijk nu ons aanbod en boek een accommodatie aan het meer van Caldonazzo! Een camping aan het meer van Caldonazzo heeft je namelijk zoveel te bieden!

Bekijk alle campings aan één van de Italiaanse meren

Campings aan het meer van Caldonazzo

Het meer is erg geliefd onder Nederlandse toeristen. Niet alleen vanwege de natuur, maar ook omdat er nog eens zoveel te doen is! Je kunt er onder andere zeilen, windsurfen en kanoën. Maar ook waterfietsen of een bootje huren. Vanaf jouw camping aan het Caldonazzo stap je zo een van de stranden op. Klaar voor activiteit!

Soorten campings

Rond het meer verblijven veel gezinnen met kinderen. Je vindt er dan ook diverse familiecampings met alle benodigde faciliteiten. Wil je liever iets kleinschaligs? Kies dan voor een kleine camping zonder entertainment. Deze zijn vaak wel voorzien van een zwembad. Zowel voor jongeren als voor ouderen een heerlijke manier om tot rust te komen. Eventjes niets of niemand om je heen…..

Je kunt kiezen voor een camping direct aan de oever, of een iets verderop gelegen camping. Behalve met een gewone caravan kun je natuurlijk ook in een stacaravan of mobilhome verblijven. Dat geeft nog nét iets meer comfort.

Bezienswaardigheden en activiteiten rondom het meer

Campings aan het Caldonazzo zijn een ideale uitvalsbasis voor sportieve uitstapjes. Zo kun je onder andere:

·       Wandelen in de bergen

In de omliggende bergen zijn veel routes uitgestippeld. Trek je wandelschoenen aan en loop naar een van de bergtoppen. Vooral het uitzicht vanaf de Panarotta is de moeite meer dan waard.

·       Het Acropark

Dit klimbos is voor de fanatieke wandelaars onder ons! Een groot voordeel is dat de instructies ook nog eens in het Nederlands zijn!

·       Stap op de fiets

De omgeving rond het meer van Caldonazzo leent zich ook prima voor fietsers en mountainbikers. Stap op de tweewieler en maak een mooie rit langs de bergen en de fruitboomgaarden!

De regio Trentino

In Trentino vind je het echte Italië nog terug. De regio staat namelijk bol van dorpjes en kleine stadjes. Hier kun je met gemak een halve dag vertoeven. Winkelen in de oude straatjes, een kopje koffie drinken of een plaatselijke markt bezoeken. Zo kun je de Italiaanse keuken ook nog eens naar de camping halen! Met een verblijf op een van de vele campings in Caldonazzo ga je gegarandeerd een gezellige vakantie tegemoet. Boek dus snel jouw vakantie!