Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken aan het Lago Maggiore

Dit uitgestrekte meer ligt in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het noordelijke gedeelte ligt in de Alpen, het zuidelijke gedeelte ligt tussen de Alpen en de Povlakte in. Wil jij je vakantie graag doorbrengen op een camping aan het Lago Maggiore? Bekijk dan goed op welke plek je neerstrijkt, want de natuur is hier enorm divers! Meer lezen
Campings zoeken aan het Lago Maggiore
9 Campings

Het Lago Maggiore is het bekendst van alle Italiaanse meren. Veel bezochte plaatsen langs het meer zijn Locarno, Ascona, Verbania, Luino en Stresa. Er zijn vier verschillende rivieren die het meer instromen. Bovendien liggen er zelfs eilandjes in het meer. Huur tijdens je kampeervakantie dus eens een bootje en verken deze kleine stukjes land op het water!

Soorten campings

Het Lago Maggiore is een enorme toeristische trekpleister voor Italië. Dit betekent dus ook dat er voldoende kampeermogelijkheden bestaan. Kiezen kan hier nog weleens lastig worden! Bedenk jezelf hoe je je vakantie wilt inrichten: wil je bijvoorbeeld vooral lekker luieren of juist sportief bezig zijn?

Familiecampings

Op een familiecamping aan het Lago Maggiore vind je alle faciliteiten voor het hele gezin. Terwijl jij ontspannen met een boek achterover leunt, vermaken de kinderen zich met vriendjes of het animatieteam.

Kindercampings

Wil je ervan verzekerd zijn dat de kinderen het 200% naar hun zin hebben? Kies dan voor een kindercamping aan het Lago Maggiore. Zo bezorg je de kleintjes een onvergetelijke vakantie.

Glamping aan het Lago Maggiore

Is het ‘primitieve’ niets voor jou? Wees gerust. Aan en rond het Lago Maggiore bevinden zich ook tal van glampings. Op vakantie in de vrije natuur, met alle gemakken van thuis! Kies uit onze accommodaties de mooiste, kleine campings voorzien van alle luxe.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om niet direct aan het water, maar op een camping in de buurt van het Lago Maggiore te verblijven. Meestal zijn dit camping met een zwembad.

Forel: in het meer en op het menu

Het meer heeft een unieke forelsoort en je zult er dan ook vele beroepsmatige vissers aan het werk zien. Deze forel, of beter gezegd goudforel, kun je ’s avonds weer op je bord treffen als je uit eten gaat bij een van de vele restaurantjes die aan het meer gelegen zijn.

Je kunt ook zelf een hengeltje uitgooien als je daarvan houdt. Behalve forel zwemmen er nog andere zoetwatervissen rond.

Om terug te komen op de menukaart, deze is nogal afhankelijk van de precieze plek waar je je rond het meer bevindt. Eén ding is zeker: de inwoners eten allemaal het liefst de vis uit eigen water. Behalve dat is ook de kaas uit deze streek populair. Er bestaan zowel klassieke kazen van koeien- als van geitenmelk.

Het Lago Maggiore: paradijs voor wandelaars

Rond het meer vind je verschillende nationale natuurparken. Bergen, gletsjers, groene heuvels en watervallen. Noem het maar op en je treft het hier. Er zijn veel verschillende routes te lopen, zowel voor beginners als gevorderden. Trek de stoute (wandel)schoenen eens aan en waag je wat dieper de natuur in!

Heb jij zin gekregen in een kampeervakantie aan het Lago Maggiore? Boek dan nu bij ons een mooie plek op een camping naar keuze!