Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 mooiste meren van Italie

De 5 mooiste meren van Italie

Het grootste aantal meren in Europa vind je in Finland, de diepste meren in Schotland, het grootste meer in Hongarije en de mooiste meren in Italië. Dat laatste is natuurlijk subjectief maar als je bezoek hebt gebracht aan een aantal van de onderstaande meren zal je het misschien eens zijn met de stelling. Een korte beschrijving van de mooiste meren in Italië.

1. Gardameer

Het Gardameer is het bekendste en grootste meer in Italië. Ieder jaar wordt het bezocht door grote aantallen vakantiegangers uit Italië en de rest van Europa. Rond een groot deel van het meer liggen tropische baaitjes. Heerlijke zandstranden waar je kan genieten van de zon en het water. Voor alle soorten van watersport is het meer geschikt. Ook de omgeving heeft veel te bieden van idyllische vissersdorpjes tot schitterende kastelen. Er liggen een groot aantal campings op loopafstand van het water.

2. Lago Maggiore

Dit meer ligt voor het grootste gedeelte in Italië, maar ook Zwitserland kan bogen op een deel. Met de Alpen op de achtergrond vind je hier uitzichten die het perfect doen op iedere ansichtkaart. Het meer kan voor elke watersport worden gebruikt. Als speciale traktatie lijken de eilandjes in het meer te zijn bedoeld. Het Isola Bella wordt beslist niet zonder reden mooi genoemd. Daar moet je een kijkje nemen. Aan de indrukwekkende paleizen en landhuizen kan je zien dat dit vroeger vooral een plaats was waar de rijken zich ontspanden.

3. Comomeer

Het Comomeer is ook indrukwekkend diep, op sommige plaatsen wel 400 meter. Ook hier waren het de welgestelden die in vroegere tijden hun vakantievilla’s aan de oever bouwden van het meer en nog steeds kan je deze bewonderen. Het Comomeer was ook populair bij de grote Italiaanse meesters van de schilderkunst. Als je vandaag de dag naar het eilandje Comacina vaart kan je zien wat vele schilders op het doek hebben gezet. Como en Menaggio zijn de gezellige dorpjes in de buurt met typisch Italiaanse steegjes en vele ijszaken.

4. Lago di Resia

Deze naam komt je vast minder bekend voor en het is ook een plaats voor de rustzoeker. Dit meer is niet natuurlijk maar een stuwmeer. Het prachtige blauwe water wordt omringd door groene bergen. Midden in het meer steekt een kerktoren boven het water uit. Op de plaats waar nu het meer is, bevond zich eens een dorpje. Alle huizen werden gesloopt maar de kerk bleef staan. Dat geeft een bizar beeld dat je gezien moet hebben.

5. Lago Carezza

Vraag bezoekers wat de kleur van dit meer in de buurt van de Costalungapas is en verbaas je dan niet over de verschillende antwoorden. Het water in dit meer kan vele verschillende kleuren aannemen en dat verandert af en toe met de dag. Het meer is omringd door naaldbossen en er zijn hoge bergen op de achtergrond. Ook de grootte van het meer is aan verandering onderhevig. In de lente kan het door smeltwater veel groter worden waarna het in de herfst weer flink krimpt. Er zijn prachtige wandelroutes rond het meer uitgezet.