Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vijf prachtige campings aan het Gardameer

Vijf prachtige campings aan het Gardameer

Het is een van de meest prachtige bestemmingen in Italië als je het ons vraagt: het Gardameer. Terwijl je aan het meer ligt te zonnen, zie je de sneeuw op de bergtoppen liggen. En laat het eten, de mensen en de sfeer er nou net zo zonnig zijn. Reden genoeg om er eens te kamperen! Wij hebben een aantal prachtige campings voor je op een rij gezet waar je zeker weten kunt genieten van deze prachtige Italiaanse omgeving.

1.      Camping Garda, Limone sul Garda - ★★★★☆

Kamperen tussen de olijfbomen en citroenbomen: op Camping Garda in Limone sul Garda sta je heerlijk beschut, maar wel met een prachtig uitzicht over het Gardameer. Je loopt direct naar beneden tegen het Gardameer aan, wat betekent dat je niet eens de camping af hoeft om lekker in het meer te kunnen zwemmen. Er zijn 262 kampeerplaatsen, een bar, een minisupermarkt en een zwembad dat hoger ligt door de camping, waardoor je een fantastisch uitzicht hebt tijdens je baantjes zwemmen. Het plaatsje Limone sul Garda is een historisch en gezellig stadje waar je heerlijk kunt eten en over de boulevard kunt wandelen. Voor een fijne kampeervakantie direct aan het Gardameer is Camping Garda een van de prachtige opties.

2.      Camping Tiglio, Sirmione - ★★★★☆

Nabij Sirmione en Peschiera del Garda ligt de viersterrencamping Camping Tiglio. De camping ligt vlakbij de grens van Lombardije en Veneto, welke dwars over het Gardameer loopt. De camping, met 238 campingplaatsen, heeft alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie: zo is er een zwembad met kinderbad, een minisupermarkt, restaurant, pizzeria en een bar. De camping verkoopt zelfs eigen wijn, champagne en grappa, zodat je echt de streekspecialiteiten kunt proeven. Natuurlijk is er voor kinderen een speeltuin en bij het zwembad ook een kleuterbad. De camping ligt dan niet direct aan het Gardameer, maar vanaf de camping loop je gemakkelijk naar de verschillende strandjes om in het meer te kunnen zwemmen en pootjebaden. Voor een fijne viersterrencamping aan het Gardameer zit je op Camping Tiglio goed.

3.      Camping Serenella, Bardolino - ★★★★☆

Een driesterrencamping nabij de sfeervolle, gezellige havenplaats Bardolino: we hebben het over Camping Serenella. Ondanks dat de camping wel 400 kampeerplaatsen heeft, voelt de camping niet druk aan. De familiecamping heeft veel te bieden voor gezinnen, met een zwembad en speeltuin voor kinderen. Er is een animatieprogramma voor kinderen vanaf Pasen tot en met half september. Verder ligt de camping direct aan het Gardameer en vind je er een restaurant, bar, snackbar en minisupermarkt. Zin in een dagje pretpark? Het attractiepark Gardaland ligt op ongeveer 13 kilometer van de camping verwijderd, dus is dit zeker een dagje uit waard. Kortom: Camping Serenella in Bardolino is een uitstekende camping voor gezinnen en families.

4.      Camping Zocco, Manerba del Garda - ★★★★☆

Een groene camping die direct aan het Gardameer ligt: Camping Zocco is de driesterrencamping waarbij deze omschrijving past. De camping ligt in een rustige omgeving van het Gardameer en is ideaal voor wie ietwat meer rust zoekt. Met een zwembad en jacuzzi en het meer direct aan de camping is het heerlijk toeven voor zwemmers en kinderen. Er is een restaurant, snackbar en een minisupermarkt, dus ben je van alle gemakken voorzien. Ook is er een voetbalveld en volleybalveld voor de sportievelingen. Zo’n drie kilometer van de camping verwijderd ligt Rocca di Manerba, een natuurreservaat met een bijzonder mooi uitzicht over het meer en een openluchtmuseum dat de lokale geschiedenis vertelt. Een bijzonder stukje aan het Gardameer dus.

5.      Campeggio Panorama, Cassone di Malcesine - ★★★★★

Op zoek naar een wat kleinere camping waar je ruime kampeerplaatsen met schaduw hebt? En dan ook nog een prachtig uitzicht op het Gardameer? Dan is Camping Panorama de ideale plek voor je kampeervakantie. De camping ligt direct aan het Gardameer, het enige wat je hoeft te doen is het zebrapad aflopen om op het kiezelstrandje te komen. Op een paar minuten lopen ligt het plaatsje Cassone di Malcesine, waar je onder andere een maritiem museum, verschillende wandelroutes langs het water en restaurantjes kunt vinden. Liever een grotere plaats bezoeken? Dan is Malcesine de place to be, met kastelen, paleizen en genoeg sfeervolle winkels. Wie een ander stukje Gardameer op wilt zoeken dan de zeer toeristische plekken, vindt uitkomst bij Campeggio Panorama.



Auteur: Marloes