Campings in Rome

CAMPINGS IN ROME

Rome, stad van romantiek en historie. De jarenlange hoofdstad van het Romeinse keizerrijk is anno 2017 een waar openluchtmuseum. Geschiedenis en Dolce Vita gaan hier hand in hand. Struin door de straten en ontdek het vroegere én het hedendaagse leven in de Italiaanse hoofdstad. Rome heeft ook op het gebied van kampeervakanties meer dan genoeg te bieden. Leuk dus als je Rome wilt bezoeken maar niet in een hotel wilt verblijven! Na een dag in de drukke stad geniet je op de camping na van alle indrukken. Heb jij een stedentrip altijd al op een andere manier willen beleven? Kijk dan eens tussen onze accommodaties en vind de camping die jouw vakantie compleet maakt! Lees meer 

Bezienswaardigheden in Rome

De bezienswaardigheden in deze stad zijn bijna onmogelijk om allemaal op te noemen. Graag zetten wij er voor jou enkele op een rijtje die in elk geval niet mogen ontbreken tijdens een vakantie in Rome!

·       Het Colosseum

Hoe kan het ook anders. Al tweeduizend jaar oud en sinds zijn voltooiing een van de indrukwekkendste amfitheater die de wereld rijk is. In de Romeinse tijd gebruikt voor allerlei shows, er werden zelfs zeeslagen nagespeeld.

·       De Trevi fontein

Ga hier vooral eens ’s avonds naartoe. Omgeven door gezellige barretjes, restaurants en ijswinkels is dit Italiaanse gezelligheid ten top. Wil je je geluk eens beproeven? Gooi je muntje in de fontein en doe een wens. Eens zien of de Romeinse Goden je gunstig gezind zijn….

·       Vaticaanstad

De kleinste onafhankelijke staat ter wereld, te midden van Rome.  

Campings Rome

De meeste campings liggen net buiten de stad. Een camping in de buurt van Rome biedt jou echter een goede verbinding met de stad en zorgt dat je ’s avonds kunt nagenieten in een ontspannende, groene omgeving. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een camping aan zee of een camping in het bos.

Verblijf je op een camping vlakbij Rome? Dan combineer je natuur met een stedentrip. Stel je eens voor dat je in de nabijheid van Rome ook nog eens dagelijks naar het strand kunt! Als je vakantie dan niet compleet is….. Campings in het bos zijn vooral in de zomer een heerlijk koel toevluchtsoord.

Een enkele camping in Rome bevindt zich daadwerkelijk in de stad. Verblijven stadscamping te midden van een van de beroemdste steden ter wereld is al een ervaring op zich!

Lazio

Rome is de hoofdstad van Lazio, een van de mooiste regio’s van Italië. Door de populariteit van Rome wordt de rest van de omgeving nogal eens over het hoofd gezien. En dat is ontzettend zonde. Kampeer je dus in Rome? Maak dan van de gelegenheid gebruik om nog wat meer te verkennen.

Bekijk alle campings in Lazio

In het glooiende landschap van Lazio vind je volop overblijfselen uit de klassieke oudheid. Bovendien is het in Lazio ook qua eten echt genieten. Mosselen, wild zwijn, spaghetti met verse Pecorino, en dat alles onder het genot van een wijntje natuurlijk!

Camping boeken in Rome

Ben je benieuwd geworden naar een camping in of bij Rome? Ontdek op onze pagina welke mogelijkheden er bestaan en boek jouw onvergetelijke kampeervakantie in de Eeuwige Stad!