Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken aan het Comomeer

Op zoek naar een chique vakantie, midden in de natuur? Kies dan eens voor een camping aan het Comomeer. Hier komen niet alleen veel ‘gewone’ toeristen, ook de rijksten ter aarde vertoeven hier graag. En jij staat op het punt te ontdekken waarom! Meer lezen
Campings zoeken aan het Comomeer
1 Campings
1 Campings

Op een camping aan het Italiaanse Comomeer verblijf je in het uiterste noorden van het land. Het Comomeer ligt aan de voet van de Alpen en is het diepste meer van Italië! Hij heeft een diepblauwgroene kleur. De omgeving van jouw camping kenmerkt zich door bossen en heuvels, die de uitlopers van de Alpen vormen.

Soorten campings aan het Comomeer

Al veel Nederlandse kampeerders zijn je voorgegaan. Het Comomeer, ook wel Lago di Como of Lake Como genoemd, heeft een enorme aantrekkingskracht op veel vakantiegangers. Maar op wat voor soort camping wil je verblijven? Je kunt natuurlijk kiezen voor een grootschalige camping met alle bijbehorende faciliteiten. Denk aan een zwembad, een speeltuin met glijbaan voor de kinderen en entertainment voor alle gezinsleden. En heb je ook al eens aan een stacaravan gedacht?

Maar hoe kan het met zo een romantische omgeving ook anders dan dat er ook veel kleine campings te vinden zijn? Dergelijke campings hebben vaak een rustiekere uitstraling en doen je ook echt aan Italië denken. Wil je het liefst ook alle luxe om je heen die je thuis ook hebt? Boek dan een 4-sterren camping en ga een zorgeloos verblijf tegemoet!

Glamping

Wil je nog een stapje verder? Ga dan voor glamping, oftewel glamoureus kamperen. De luxe van een hotel maar dan midden in de natuur. Neem snel een kijkje tussen ons aanbod en vind de mooiste glampings!

Het stadje Como

Het oude stadscentrum van Como heeft een gezellig plein een mooie, oude domtoren. Je kunt er leuk winkelen in de oude straatjes. Of wat dacht je van een koffie in een Italiaans café? Maak ook eens een wandeling langs de boulevard of door het stadspark.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Behalve het plaatsje Como vind je ook nog andere dorpjes langs het meer, zoals:

·       Lecco

Na Como de grootste stad. De gekleurde huisjes op de groene heuvels leveren een schilderachtig plaatje op.

·       Colico

Hier stroomt de rivier de Adda het meer in. Er worden hier veel wateractiviteiten beoefend.

·       Lenno

Geschiedenisliefhebbers opgelet: hier kun je een bezoek brengen aan de opgravingen uit de Romeinse tijd.

Ben je een fervente wandelaar? Ga dan zeker op pad in het noorden. Je vindt er een aantal mooie routes die je door de robuuste natuur leiden. Af en toe is het behoorlijk klimmen geblazen!

Culinair genieten aan het Comomeer

Aan de voet van de bergen en aan de rand van het meer, wat wil je nog meer? En zo denkt ook de lokale bevolking. Zij koken het liefst met verse producten, die ze ook nog eens zoveel mogelijk uit de omgeving halen. Probeer tijdens je vakantie ook eens de vissoep of de gerookte forel in olijfolie uit! Om je vingers bij af te likken!

Ook zo’n zin gekregen een vakantie aan het Comomeer? Boek dan hier de mooiste campings!