Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Friuli-Venezia Giulia zoeken

Zo, dat is een hele mond vol! Deze streek ligt in het noordoosten van Italië en grenst aan Oostenrijk, Slovenië en de Adriatische zee. Het bergachtige groene landschap en de heldere blauwe meren zullen je van verbazing in verbazing doen vallen. En je hebt hier ook nog eens alle ruimte voor jezelf! De streek behoort tot de minst toeristische gebieden van Italië. Dus boek je vakantie op een camping in Friuli en geniet van je rust en vrijheid! Meer lezen
Campings in Friuli-Venezia Giulia zoeken
8 Campings

Bijzondere mix van culturen

Niet alleen de natuur, ook de cultuur is hier bijzonder te noemen. Je proeft hier een vleugje Oostenrijk en Slavische invloeden. En dat proeven kun je ook letterlijk nemen! Laat de zachte San Daniele prosciutto smelten op je tong en waag je eens aan de traditionele bruine bonensoep. Je sluit af met een stukje gubana, een koek die je aan de Oostenrijkse strudel doet denken. Krijg jij al honger?

Campings in Friuli-Venezia Giulia

Voor een kampeervakantie in Friuli kun je neerstrijken tussen heuvels en bergachtige gebieden, maar ook langs het kustgebied. Kies jij dus voor een camping aan de Adriatische zee? Of verblijf je misschien liever op een camping aan het meer? Je kunt hier werkelijk waar alle kanten op. 

Aangezien het hier nog niet zo toeristisch is, heb je ook volop de keuze in kleine campings. Een camping in Friuli-Venezia Giulia is bovendien een ideaal vertrekpunt om de omgeving per fiets of te voet te ontdekken! Neem eens een kijkje op de site en ontdek waar jij je volgende vakantie wilt doorbrengen!

De bezienswaardigheden op een rijtje

In Friuli-Venezia Giulia bevindt zich een aantal steden boordevol cultuur en historie.

Grado

Dit kleine, historische stadje dat op zichzelf een eiland vormt ligt aan een lagune en barst van het charme. Maak een wandeling in het oude centrum of huur een fiets om de boel te verkennen!

Triëst

Verdwaal in de hoofdstad van Friuli in de winkelstraatjes, geniet van de straatartiesten en bekijk de vele eeuwenoude gebouwen. Triëst is nog steeds een relatief onbekende plek. Zie met eigen ogen waarom dit onterecht is.

Bekijk alle campings in Triëst

Udine

Een onontdekt stukje Italië. Snuif in deze universiteitsstad de geschiedenis op en ontdek hoe de Balkancultuur hier is vermengd met de Italiaanse.

Een camping in Friuli-Venezia Giulia: midden in de natuur

Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan kun je op een camping in Friuli je hart ophalen! Het is namelijk een ideaal uitgangspunt voor wandelingen langs de kust én in de bergen. Kies uit de vele natuurparken die het gebied rijk is.

In Friuli liggen ook de Julische Alpen, het meest ongerepte stuk van deze bergketen. Een camping in de Julische Alpen is geschikt voor diegenen die van actieve vakanties houden. In dit afwisselende landschap kom je ogen en oren tekort! Je viert dus tegelijkertijd een ontspannen en actieve kampeervakantie!

Direct een camping reserveren in Friuli

Dus houd je van kamperen, maar wel ver weg van de massa? Boek dan nu één van onze accommodaties en tel af naar jouw vakantie in dit bijzondere stukje van Italië!