Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Venetië

Een wandeling door Venetië doet je denken aan het decor van een romantische film. Slenteren door de oude straatjes, boottochtjes met een gondel en het genieten van de uitzichten vanaf een van de vele bruggen van de stad. Met een vakantie op een camping in Venetië ga je een heerlijke tijd tegemoet. Vind jouw kampeerplaats in ons uitgebreide aanbod accommodaties! Parijs mag dan wel de stad van de liefde worden genoemd, Venetië doet daar helemaal niets voor onder. De stad is gebouwd op meer dan honderd eilandjes en staat bekend om zijn historische centrum en vele kanalen. Menigeen is al verliefd geworden op de stad. Meer lezen
Campings in Venetië
15 Campings
15 Campings
Afstand
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Zwembad - binnen
Honden toegestaan
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping

De regio Veneto

Venetië en zijn omgeving waren voor de oude Romeinen al een erg belangrijke regio. Dit zie je bijvoorbeeld nog terug in de vele villa’s die verspreid over het landschap liggen. Veneto staat bekend om zijn vele kerktorens. Vroeger werd er namelijk door dorpen onderling gestreden wie er de hoogste toren van de streek bezat.

Bekijk alle campings in de regio Veneto

De kust van Veneto toont weer een hele andere kant en is vooral onder jongeren populair. 

Er liggen veel badplaatsen en er zijn meer dan voldoende uitgaansmogelijkheden. De stranden zijn allemaal goed georganiseerd.

Soorten campings in Venetië

Een groot gedeelte van de campings in Venetië bevindt zich dan ook aan de Venetiaanse kust. De campings aan zee beschikken vaak over een zwembad, maar ook aan de Adriatische stranden zelf is het heerlijk zwemmen.

Er bestaat een ruime keus aan campings en kampeerplaatsen in de buurt van Venetië. En ook al staat het bekend als een dure stad, toch is het ook hier mogelijk om goedkoop te verblijven. Fijn nieuws dus als je van plan bent om rond Venetië te gaan kamperen. En aangezien je in de nabije omgeving van de stad bent, is een reis naar het historische centrum kinderspel.

De keuze is dus aan jou. Wil je het liefst naar een kleine camping of trekt een grote stadscamping jou juist meer aan? En heb je zin in een echte luxe vakantie? Camping union Lido is dan dé plek voor glamping. Het is de eerste vijfsterrencamping van Italië.

Bezienswaardigheden Venetië

Venetië is een knap staaltje kunst op zich, dus de lijst met must-sees is behoorlijk lang. Ondanks dat zetten we een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden op een rijtje:

Ponte di Rialto

Venetië telt wel vierhonderd bruggen, maar dit is toch wel de bekendste. Het is de oudste brug die over het Canal Grande loopt.

San Marco-plein

Het centrale plein van de stad, waar je ook de gelijknamige basiliek vindt. Door zijn lage ligging staat dit plein in de winter vaak onder water.

Brug der zuchten

Deze brug verbindt het Dogepaleis met de gevangenis van de stad. Verdachten werden vroeger over deze brug overgebracht naar de gevangenis.

Andere uitstapjes

Wil je tijdens je verblijf op een camping bij Venetië ook de drukte eens ontwijken? Maak dan bijvoorbeeld eens een dagtocht naar een van de eilandjes Torcello, Burano of Murano. Kamperen in de omgeving van Venetië biedt dus meer dan voldoende mogelijkheden! Boek nu jouw plekje op een van onze campings en reis af naar deze romantische stad!