Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken aan het Iseomeer

Ben je gek op vakanties aan het water maar wordt het jou al gauw te massaal? Kies dan voor een kampeervakantie aan het Italiaanse Iseomeer. Onbekend bij het grote publiek, geliefd bij iedereen die er ooit een bezoek aan heeft gebracht. Het Iseomeer wordt het hele jaar door bezocht, maar van drukte is nooit sprake. Op zoek naar complete ontspanning? Boek dan hier jouw vakantie op een camping aan het Iseomeer! Meer lezen
Campings zoeken aan het Iseomeer
1 Campings
1 Campings

Campings aan het Iseomeer: omringd door prachtig landschap

Breng jij jouw vakantie door op een camping aan het Iseomeer, oftewel het Lago Iseo? Dan verblijf je te midden van een heel charmant landschap. Glooiende heuvels, oude boerderijen, wijngaarden en middeleeuwse dorpjes. In dit stukje Italië kom je even helemaal op adem.

Soorten campings

Campings rond het Iseomeer zijn een prima uitvalsbasis voor activiteiten zoals fietsen, wandelen en nog veel meer. Jouw kampeerplek bevindt zich namelijk te midden van het groen. Dit betekent dus ook vaak een heerlijke beschutte plaats met voldoende schaduw.

Rond het meer bestaan er meer dan genoeg campings naar ieders smaak. Wil je op vakantie met de kinderen? Kies dan uit een van de vele gezins- of kindvriendelijke campings. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een kleine camping, waar je je één voelt met de natuur.

De meeste campings liggen ook op loopafstand van een van de vele kleine dorpjes rond het meer. Zo kun je gemakkelijk ook buiten de camping even wat gaan eten of drinken. Ook zijn de campings vaak voorzien van een zwembad. Zo is een frisse duik altijd zo gemaakt!

Bezienswaardigheden rondom het meer

·       Monte Isola

Dit is het grootste van de drie eilandjes die in het meer liggen. Je kunt het per veerboot bereiken. Geniet van het grotendeels autovrije eiland en loop of fiets een van de routes die door de prachtige natuur zijn uitgezet.

·       Torbiere del Sebino

In dit natuurgebied, ten zuiden van het meer van Iseo, kun je wederom verschillende wandel- of fietsroutes volgen. Onderweg kom je onder andere moerassen tegen. Tijdens het broedseizoen tref je hier bijna 20 verschillende soorten vogels.

·       Klooster van San Pietro

Het klooster stamt uit de elfde eeuw. Sinds 1983 is het opengesteld voor publiek. Tijdens je vakantie wat geschiedenis opsnuiven? Bekijk hier onder andere de bijzondere fresco’s.

·       Val Camonica

Deze vallei ligt ten noorden van het meer. Je vindt hier een grote verzameling van prehistorische rotstekeningen. Houd je van wandelen? Doe dat dan ook zeker hier.

Franciacorta

Ten zuiden van het meer ligt Franciacorta, een bekende wijnstreek. De wijnen die hier vandaan komen worden naar elke uithoek van de wereld geëxporteerd. Maar de streek is ook bekend vanwege zijn overheerlijke keuken. De verse vis uit het meer wordt in de meest bijzondere gerechten verwerkt.

Zorg er dus zeker voor dat je tijdens je vakantie proeft van deze heerlijke wijnsoort. Of neem zelfs een lekker flesje mee naar huis! Zo blijf je je deze toch al onvergetelijke vakantie extra herinneren. Boek nu jouw camping in Iseo en beleef Italië op zijn best!