Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste campings aan het Gardameer voor de zomer

Het Gardameer, gelegen in het prachtige Noorden van Italië is een betoverende bestemming die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Met zijn azuurblauwe water, imposante bergen en schilderachtige stadjes, biedt het Gardameer een idyllisch decor voor een onvergetelijke vakantie. Voor degenen die de charme van de natuur willen ervaren en graag kamperen, hebben we een lijst samengesteld van de mooiste campings aan het Gardameer.

De mooiste campings aan het Gardameer voor de zomer

Op vakantie aan het Gardameer

Italië staat bekend om zijn prachtige landschappen, rijke cultuur en heerlijke keuken. Een van de meest betoverende bestemmingen in dit mediterrane paradijs is het Gardameer. Met zijn azuurblauwe water, pittoreske dorpjes en omringende bergen biedt het Gardameer de ideale setting voor een onvergetelijke vakantie. Een vakantie aan het Gardameer biedt een perfecte balans tussen natuurlijke schoonheid, avontuurlijke activiteiten en culturele ontdekkingen. Of je nu de voorkeur geeft aan ontspannen aan de waterkant, actieve buitenactiviteiten of het verkennen van historische schatten, het Gardameer heeft voor ieder wat wils.

De mooiste campings aan het Gardameer zijn

·         Camping Bella Italia

·         Camping Cisano / San Vito

·         Camping Butterfly

·         Sivinos Camping Boutique

Camping Bella Italia - ★★★★★

Camping Bella Italia is één van de bekendste campings van Italië. En terecht! De camping ligt op loopafstand van het prachtige Peschiera del Garda en direct aan het Gardameer. Camping Bella Italia is een grote camping met veel faciliteiten en voorzieningen die er voor zorgen dat je niets tekort hoeft te komen. Er is een uitgebreid animatie programma met gave avondshows. Wil je een keer lekker uit eten? Dan kun je bij één van de restaurants genieten van de culinaire Italiaanse keuken. Een vakantie op camping Bella Italia is een vakantie waar de naam ‘ Bella Italia’ helemaal tot zijn recht komt. Met 8 zwembaden en meerdere glijbanen is er wat betreft zwemplezier voor ieder wat wils. Voor de kleintjes zijn er ondiepe zwembaden waar heerlijk veilig gespeeld kan worden en rond de zwembaden is er genoeg plek om even heerlijk weg te dromen op één van de ligbedden onder de zon. En wordt het je toch te warm onder de voeten, dan kun je natuurlijk een verfrissende duik nemen of een verkoelend drankje of ijsje halen bij de bar. Camping Bella Italia heeft aan het Gardameer een uitgebreid kiezelstrand en een steiger waarvan je eens stoer in het water kun springen. Je kunt hier ook een waterfiets huren of andere wateractiviteiten ondernemen. Daarnaast heb je vanaf het strand heerlijke vergezichten over het Gardameer.

Op Camping Bella Italia vind je stacaravan type Estivo Premium. Deze exclusieve stacaravan is door de campingeigenaren zelf ontworpen en ontwikkeld. De luxe stacaravan op camping Bella Italia heeft 3 slaapkamers, 2 toiletten en is uiteraard voorzien van airco. De ruime keuken is uitgerust met een Nespresso koffiezetapparaat en vaatwasser. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk buiten doorbrengen; neem plaats in de relaxte loungehoek op de extra brede veranda en laat jezelf betoveren door de sfeerverlichting.

Oneindig veel zwemplezier op deze camping is niet te missen

Camping Cisano / San Vito - ★★★★☆

Een zwembadencomplex met een speelparadijs voor kinderen: laat de waterpret beginnen! Op deze camping aan het Gardameer, die precies tussen Lazise en Bardolino ligt, kan het hele gezin genieten van een vakantie vol water. Want niet alleen heeft Camping Cisano / San Vito meerdere zwembaden, je kampeert hier ook nog eens direct aan het Gardameer. Deze Italiaanse camping ligt aan de oostkust van het meer. Je viert hier vakantie tussen mooie kustplaatsjes als Bardolino, Garda en Lazise. Camping Cisano / San Vito bestaat eigenlijk uit twee campings. Via de weg of een tunneltje loop je van de ene naar de andere camping. Allebei liggen ze direct aan het water, dus hoef je je geen zorgen te maken dat je verkeerd kiest! In de drie zwembaden van Camping Cisano /  San Vito vind je meerdere leuke glijbanen en waterspeeltoestellen. De kinderen kijken hun ogen uit wanneer ze het grote waterklimtoestel zien. Zeker voor de kleintjes zijn de zwembaden een waterparadijs. Maar zelf kun je ook lekker zwemmen in het diepere zwembad. Dat wordt elke dag waterpret met het hele gezin! Even iets anders? Duik dan naast de camping het Gardameer in, of ga zonnen op het privé zandstrand van de Italiaanse camping.

Op deze camping is er voor jong en oud van alles te doen. De kinderen kunnen knutselen en dansen bij de miniclub. Zelf begin je de dag met een lesje aqua gym. Daarna een potje tennis of voetbal, of ga met het gezin naar het zwembad. Het bereik van je telefoon is niet overal op de camping even sterk, maar gelukkig hoef dat ook niet op vakantie. Met zo veel leuke dingen om te doen is het juist heerlijk om offline te genieten!

Afkoelen is op deze camping geen moeilijke opgave

Camping Butterfly - ★★★★☆

Camping Butterfly is een mooie camping gelegen aan de oevers van het Gardameer. De camping ligt op steenworp afstand van een prachtig strand en in de buurt van de stad Peschiera del Garda. Vind rust en plezier tijdens je vakantie op deze camping in Lombardije. Voor jonge gezinnen is Butterfly de beste plek voor een leuke campingvakantie. Neem een frisse duik in het zwembad of glij van de waterglijbanen die uitmonden in het pierenbad. Geniet van het zwoele Middellandse Zeeklimaat op het zonneterras met een verfrissend drankje. Rennen door de speeltuin of een wedstrijdje tafeltennis of voetbal, als de kinderen zich niet aan het plonzen zijn in het zwembad of het meer, dan zijn ze wel ergens actief bezig. Word lid van de mini club en je vakantie zal elke seconde gevuld zijn met leuke activiteiten! Ook voor volwassenen is er genoeg vermaak op de camping. Speel mee met de quiz of overwin je angst en stap op het podium voor wat karaoke. Relax tijdens de zonsondergang met wat livemuziek of bezoek een van de avondshows. In de Butterfly Bistro, die fungeert als bar, pizzeria en restaurant, eet je je buik vol. Draai je vork rond heerlijke pasta of zet je tanden in een vers stuk pizza. Maak het jezelf tijdens je vakantie makkelijk en maak gebruik van de afhaalservice van het restaurant. Voor tussentijdse trek gedurende de dag hop je zo langs de snackbar voor een lekker hapje of drankje.

De camping heef een groot aanbod stacaravans met air- conditioning en ruime leefruimtes voor groepen tot zes personen. De accommodaties liggen in een rustige omgeving, zodat je tijdens je campingvakantie heerlijk kan ontspannen. De omgeving van Camping Butterfly en de ideale ligging verken je het Gardameer gemakkelijk.

Ontspannen aan het zwembad kan op deze camping moeiteloos

Sivinos Camping Boutique - ★★★★☆

Een van de mooiste campings aan het Gardameer is Silvinos Camping Boutique. Je hebt namelijk een prachtig uitzicht op de baai en de bergen van het Gardameer. Vanaf de camping is het kraakheldere water direct toegankelijk, heerlijk om te zwemmen, te suppen of met een bootje te varen. Bij de gezellige strandbar en het restaurantje staan allerlei Italiaanse lekkernijen op de kaart. De omgeving van de camping is rijk aan natuur. Tussen de indrukwekkende rots van Manerba en de hoek van Punta San Sivino ligt Sivinos Camping Boutigue. Aan dit zuidwestelijke deel van het Gardameer is het landschap vlakker dan andere delen rond het meer. Op de compacte camping beland je in een gezellige oase om lekker uit te rusten. Voor een rustige zomervakantie in de buurt van Italiaanse dorpjes is dit een ideale uitvalsbasis. Op Sivinos Camping Boutique ligt het Gardameer recht voor de deur, dus dat is al geregeld. Het mooie kiezelstrand is 5 kilometer lang, dus er is altijd een mooi plekje vrij om te genieten van de zon. Het is ook heerlijk om een stukje langs de waterlijn te slenteren of pootje baden in het meer. En het Gardameer is ook de plek voor allerlei leuke watersporten zoals suppen en kanoën ben je hier aan het juiste adres.

Zonsondergang bij de strandbar van de camping om de dag sfeervol af te sluiten, hoe lekker klinkt dat? Het panoramische terras is de perfecte plek om lang na te tafelen met een glas wijn en tot rust te komen. En heb je een dag geen zin om zelf ontbijt te maken? Wandel samen naar de stijlvolle strandbar voor een croissantje en een vers kopje koffie. In de avond bereiden ze bij het restaurant verschillende Italiaanse specialiteiten. Heerlijk om jezelf te verwennen op lokaal eten! Of bezoek voor de afwisseling een leuk restaurantje in het dorp.

Nog geen 5 minuten lopen en je bevindt jezelf al bij het Gardameer

Het Gardameer is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een uitstekende bestemming voor kampeerliefhebbers. Met campings zoals Bella Italia, Cisano/ San Vito, Butterfly en Sivinos Boutique, kun je genieten van de schoonheid van de natuur en de luxe van moderne voorzieningen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een combinatie van beide, het Gardameer en zijn prachtige campings bieden en onvergetelijke vakantie-ervaring. Dus neem een kijkje op Campings.nl en pak je tent in voor een onvergetelijk avontuur en ontdek de schoonheid van het Gardameer!



Auteur: Dani