Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Stiermarken zoeken

In het zuidoosten van Oostenrijk ligt de deelstaat Stiermarken, beter bekend onder de Duitse benaming Steiermark. Het is qua oppervlakte de op een na grootste deelstaat van het land en de hoofdstad Graz hoeft voor wat betreft inwonertal alleen Wenen boven zich te dulden. Omdat Steiermark zo’n groot gebied beslaat, is er behoorlijk wat afwisseling in landschappen te vinden. Zoek je een camping in Steiermark, dan heb je onder meer de keuze uit de ruige bergen in het noorden of de glooiende heuvels in het zuiden. Houd er wel rekening mee dat het hier in de zomer behoorlijk warm kan worden en in de winter juist flink kan vriezen. Campings in Steiermark zijn meestal zowel geschikt voor zomervakanties als voor wintersport. Meer lezen
Campings in Stiermarken zoeken
4 Campings

Kamperen tussen de wijngaarden

Steiermark heeft naast veel hoge bergen en dichtbegroeide bossen ook een deel met uitsluitend heuvels. Dit glooiende landschap is qua ligging en klimaat uitermate geschikt voor het verbouwen van druiven. Niet voor niets wordt dit gebied het Toscane van Oostenrijk genoemd. Verblijf je op een camping in Steiermark tussen de wijngaarden, dan geniet je van een bijna mediterrane sfeer in het prachtige landschap om je heen. Je verdeelt je tijd tussen heerlijk ontspannen met een lekker glas wijn uit de streek en het bezoeken van rustieke dorpjes in de omgeving. Omdat Steiermark nog redelijk onbekend is bij het grote publiek, heb je er alle ruimte en vind je er voornamelijk kleinschalige campings.

Campings in elke streek van Steiermark

Wil je graag kamperen op een camping in Steiermark in Oostenrijk, dan hoef je niet ver te zoeken. Er is in elke streek een ruime keuze aan soorten campings, zoals natuurcampings, grote familiecampings en kleine boerencampings. De faciliteiten zijn over het algemeen zeer goed en bovendien ben je vaak een stuk voordeliger uit dan in omliggende deelstaten, zoals Tirol. Op een camping in de Alpen geniet van je spectaculaire uitzichten en heb je kilometerslange wandelpaden tot je beschikking. Door het fijne landklimaat is het in de zomer ook op grote hoogte nog heerlijk warm. Campings in Steiermark met zwembad zijn altijd leuk voor een verblijf met kinderen. En wil je vooral genieten van rust, rijd dan een stukje door naar het zuiden van Steiermark voor een camping in het wijnbouwgebied.

Bekijk alle campings in Oostenrijk

Vijf leuke uitstapjes in Steiermark

Een vakantie op een camping in Steiermark Oostenrijk is waarschijnlijk altijd te kort. Er is ontzettend veel te zien en te doen. Hier volgen enkele suggesties. 

Schloß Eggenberg

Dit paleis aan de rand van de hoofdstad Graz is gebouwd in barokke stijl en heeft prachtige tuinen. 

Bundesgestüt Piber

In het westen van de deelstaat Steiermark ligt vlakbij het dorp Köflach het Bundesgestüt Piber. Hier worden de beroemde Lippizaner paarden gefokt, die in de Spaanse Rijschool van Wenen te zien zijn. Deze stoeterij is open voor bezoekers. 

Schloß Herberstein

In het oostelijke deel van Steiermark staan nog een aantal oude kastelen, die een bezoekje zeker waard zijn. Kinderen gaan graag naar Schloß Herberstein vanwege de daar aanwezige dierentuin. 

Wörschachklamm

Bij de Wörschachklamm kun je een rondwandeling maken van ruim 4 kilometer door de kloof. Aan het eind ervan vind je de ruïne van Burcht Wolkenstein. 

Grüner See

Bezoek je Steiermark in het voorjaar, dan mag je de Grüner See absoluut niet overslaan. Dit meer bestaat slechts een aantal weken per jaar als het smeltwater uit de bergen het dal onderdompelt in zo’n 10 meter glashelder water.

Vijf plaatsen die je zeker moet bezoeken in Steiermark

Voor het hele gebied heb je misschien wel maanden nodig, maar als je vakantiedagen beperkt zijn, probeer dan op zijn minst een aantal van onderstaande plaatsen in Steiermark te bezoeken. 

De hoofdstad Graz

Met stip op nummer 1 staat de hoofdstad Graz. Na Wenen de tweede stad van Oostenrijk. Behalve dat Graz het grootste middeleeuwse centrum van Europa heeft, kun je er ook heerlijk eten, winkelen en uitgaan. Er zijn diverse musea en je kunt een oude burcht bezoeken op de Schloßberg. Daarnaast rijdt er ook een historisch trammetje door de stad. 

Bekijk alle campings in en rondom Graz

Obersteiermark

Dit deel van Steiermark ligt in de Alpen en staat bekend om de vele wintersportgebieden. De Hoher Dachstein, de hoogste berg van Steiermark, ligt in Obersteiermark. 

Nationalpark Gesäuse

In het Nationalpark Gesäuse vind je behalve imposante steile kalksteenbergen ook prachtige oude dorpjes, op welke de tand des tijds nauwelijks invloed lijkt te hebben gehad. 

Leibnitz

Deze stad ligt in het glooiende zuiden van Steiermark in het wijnbouwgebied. Je kunt er prima fietsen en historische gebouwen bewonderen als een klooster, Romeinse ruïnes en een kasteel. 

Basiliek van Mariazell

De basiliek in het bedevaartsoord Mariazell stamt uit de 17e eeuw en is net als het dorp zelf een bezoekje meer dan waard.

Bezoek Steiermark

Soms blijken relatief onbekende gebieden juist ware parels te zijn. Dat geldt zeker voor Steiermark. Reserveer nu een plaats op een camping in Steiermark en ga een afwisselende vakantie tegemoet.