Campings in Vorarlberg zoeken

CAMPINGS IN VORARLBERG ZOEKEN

Vorarlberg is een kleine deelstaat in het westen van Oostenrijk. Het grenst aan Zwitserland, Duitsland, Liechtenstein en Tirol. Net als de buren heeft het hoge bergen en prachtige skigebieden, maar omdat Vorarlberg niet zo groot en minder bekend is dan bijvoorbeeld Tirol, komen er minder toeristen. Dat is jammer, want ondanks de geringe oppervlakte heeft deze streek veel te bieden. Niet in de minste plaats goede accommodatie voor een fijne kampeervakantie. Bovendien kun je er het hele jaar door genieten van sport, ontspanning en natuur. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Vorarlberg

Thema's

Populaire thema's in Vorarlberg

Wintercampings in Vorarlberg

IJs en sneeuw associeer je liever niet met een kampeervakantie, maar in Vorarlberg zijn er wintercampings die juist in de koude maanden bijzonder populair zijn. Dat is niet alleen dankzij het feit dat deze deelstaat door haar ligging de meeste sneeuw van Oostenrijk heeft. Het heeft ook te maken met de uitstekende faciliteiten van de campings in Vorarlberg, die een verblijf in de wintermaanden bijzonder aangenaam kunnen maken. Wanneer je met jouw camper of caravan op een kleine wintercamping in Vorarlberg staat, mag je zelfs meestal gebruik maken van het ontspannings- en wellnessaanbod van nabijgelegen hotels. Eerst de piste op en daarna relaxen in een verwarmd zwembad of een heerlijke sauna. Dat is dubbel genieten.

Bekijk alle wintercampings in Oostenrijk

Een actieve kampeervakantie

Als je een ding zeker weet, is het dat je in Vorarlberg terecht kunt voor een actieve kampeervakantie. In de winter vermaak je je uiteraard op de lange latten, maak je een tochtje met een hondenslee of ga je al rodelend de berg af. Maar tijdens de zomermaanden is er minstens zoveel te beleven. Vanaf jouw camping in Vorarlberg met zwembad sta je zo aan het startpunt van geweldige wandelroutes. Er is voor elk niveau wandelaar of klimmer wel een uitdaging te vinden. Zelfs professionals kunnen hier hun hart ophalen op de Arlberger Klettersteig.

Vijf leuke uitstapjes vanaf de camping in Vorarlberg

Wil je er een dagje op uit? Hier zijn vijf uitstapjes die je vanaf jouw camping in Vorarlberg kunt ondernemen. 

Bregenzerwaldbahn

Over deze historische spoorbaan rijd je naar het Bregenzerwald. Een leuke rit met prachtige uitzichten. 

Bregenzer Festspiele

In de hoofdstad van Vorarlberg, Bregenz, vinden ieder jaar de Bregenzer Festspiele plaats. Langs de Bodensee kun je onder andere genieten van muziek en toneel. 

Het Rolls Royce museum

Even heel iets anders, maar erg leuk voor autoliefhebbers om een keer gezien te hebben is het Rolls Royce Museum. In Dornbirn staan maar liefst 1000 van deze klassieke auto’s te pronken, waarmee het gelijk de grootste collectie ter wereld is. 

Rappenlochschlucht

Ten zuiden van Bregenz, even voorbij Dornbirn, ligt de Rappenlochschlucht. Dit is een diepe kloof, waar je uitstekend kunt wandelen. 

De Silvretta-Hochalpenstraße

De Silvretta-Hochalpenstraße is een toeristische autoroute, die alleen in de zomer te volgen is en je naar 2032 meter hoogte voert. Houd wel rekening met het tolgeld dat je op deze weg moet betalen.

Deze plaatsen in Vorarlberg moet je gezien hebben

Voordeel van het kleine Vorarlberg is dat je nooit lang hoeft te rijden naar plaatsen, die wel een bezoekje waard zijn. 

Bregenz

De hoofdstad van Vorarlberg is het amper 30.000 inwoners tellende Bregenz aan de Bodensee. Het is een prima plek om een dagje rond te kijken en te slenteren langs de historische gebouwen in het centrum. Je kunt er ook met een kabelbaan naar de top van de Pfänder gaan en genieten van het uitzicht op 1062 meter. 

Feldkirch

Deze stad is net iets groter dan Bregenz en heeft een mooier centrum. Bij het zien van de stadspoorten, de torens en het leuke marktplein, kun je je wel een voorstelling maken hoe het hier in de middeleeuwen geweest moet zijn. Er is ook een oud kasteel te bezichtigen en diverse ruïnes. 

Dornbirn

Dornbirn is weliswaar niet de hoofdstad, maar met ruim 47.000 inwoners wel de grootste plaats in Vorarlberg. Het heeft een bloeiende textielindustrie gekend en heeft enkele leuke musea, die je kunt bezoeken. 

Bludenz

In Bludenz komen drie grote valleien samen. Vanaf de top van de met een kabelbaan te bereiken Muttersberg heb je daar een mooi uitzicht over. Verder staat in Bludenz de Milka chocoladefabriek. Deze is niet open voor publiek, maar als je zorgt dat je hier in de zomer bent, kun je de schade inhalen op het Milka Schokofest! 

Stausee Kops bij Partenen

Vorarlberg heeft verschillende indrukwekkende stuwmeren, die idyllisch tussen de bergen gelegen zijn. Stausee Kops is er daar één van en inmiddels een grote toeristische trekpleister.

Grote mogelijkheden in het kleine Vorarlberg

Een camping in Oostenrijk in Vorarlberg heeft ondanks het kleine oppervlak van deze deelstaat grote mogelijkheden. Zowel natuurliefhebbers als sportievelingen en gezinnen met kinderen kunnen hier een fantastische vakantie beleven. Reserveer een camping voor de winter of een andere periode in het jaar en ga lekker genieten.