BOERENCAMPINGS IN OOSTENRIJK

Kamperen bij de boer is niet alleen in Nederland populair. Kamperen bij de boer in Oostenrijk is ook mogelijk. Je kunt terecht op diverse boerencampings in Oostenrijk in diverse regio’s. Het voordeel van een boerencamping in Oostenrijk is dat dit vaak een stuk goedkoper is dan een “gewone” camping. De boer biedt een deel van zijn grond aan voor het opzetten van je tent of het plaatsen van je caravan of camper. Hiervoor betaal je, net als op iedere camping, een vergoeding per nacht. Ook op boerencampings zijn faciliteiten zoals toiletten en douches aanwezig. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Oostenrijk Boerderijcampings

Helpen op de boerderij van een boerencamping in Oostenrijk

Als je verblijft op een boerencamping in Oostenrijk dan kun je soms ook je verblijf betalen door op de boerderij te helpen. Zo wordt het een soort werkvakantie. Zo kent Oostenrijk zijn eigen wijnstreken. Als je hier verblijft op het moment dat de druiven worden geoogst dan kan de boer vast wel wat hulp gebruiken bij het plukken.

Een boerderijcamping is vaak zeer kleinschalig. Er zijn meestal maar enkele plaatsen beschikbaar. Voor een enorme drukte hoef je dus niet bang te zijn. Rustzoekers kamperen om deze reden dan ook graag bij de boer. Door je hulp aan te bieden kun je soms dus besparen op de kosten van het verblijf. Op deze manier kun je ook met een laag budget toch op vakantie.

Kamperen in de vrije natuur

Kamperen op een boerencamping in Oostenrijk betekent dat je meestal in de vrije natuur je tent op mag slaan. Dit betekent dat je meestal bent verstoken van voorzieningen zoals elektriciteit of stromend water. Maar voor veel mensen is dit het echte kamperen. ’s Morgens wakker worden met zingende vogels en als je je tent openritst een hert of konijntje zien wegspringen is voor veel mensen heerlijk wakker worden. Een frisse ochtendwandeling maken voordat je gaat ontbijten, veel mensen vinden het heerlijk. De dag doorbrengen met lezen, wandelen en fietsen en verder helemaal niets, voor veel mensen is het meer dan genoeg om een fijne vakantie te hebben. Dat er soms geen wifi is, is ook geen probleem, het kan een verademing zijn om eens niet de hele dag in beslag te worden genomen door je smartphone of tablet.

Bekijk alle natuurcampings in Oostenrijk

Boerencampings overal in Oostenrijk

Wil je je vakantie doorbrengen op een boerencamping in Oostenrijk dan kun je in vrijwel iedere regio terecht. Overal in het land vind je boerderijen waar je je caravan of tent kunt parkeren voor een rustige vakantie in de vrije natuur.

Wil je even helemaal niets aan je hoofd hebben dan is een vakantie op de boerderij een prima idee. Hier kun je alle dagelijkse beslommeringen even van je af zetten. Geniet van de prachtige omgeving in de Oostenrijkse Alpen, maak mooie tochten op de fiets of mooie bergwandelingen en laat je betoveren door de omgeving. Je komt gegarandeerd helemaal uitgerust weer thuis.

Bekijk alle campings in Oostenrijk

Boek nu je boerderijvakantie in Oostenrijk

Wil jij ook wel eens ervaren wat “kamperen bij de boer” inhoudt? Boek dan nu een vakantie op een boerderijcamping in Oostenrijk. Je vindt via Campings.nl gemakkelijk een leuke camping waar je van harte welkom bent met de tent of de caravan.

Een plaats op een camping bij een boerderij in Oostenrijk is vaak een stuk voordeliger dan wanneer je kiest voor een camping met allerlei faciliteiten waar je wellicht toch geen gebruik van maakt.