Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Salzburg zoeken

Salzburg is de grootste stad in de deelstaat, die ook bekend staat als het Salzburgerland. De streek ligt tegen de Duitse grens aan en staat bekend om zijn hoge bergen en diepe valleien. De stad Salzburg telt ongeveer een half miljoen inwoners en was de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart. Het centrum is gebouwd in barokstijl en ademt een en al historie uit. De Alpen in het zuiden beslaan het grootste oppervlak van het Salzburgerland. Er is veel te zien en te doen in de regio en het leukste beginpunt hiervoor is een camping in Salzburg of in de omgeving daarvan. Meer lezen
Campings in Salzburg zoeken
3 Campings

Kamperen op een camping in het Salzburgerland

Het Salzburgerland is onderverdeeld in vijf regio’s: Flachgau, Tennengau, Pinzgau, Pongau en Lungau. Iedere streek heeft zijn eigen bijzondere ligging en bezienswaardigheden. Kamperen op een camping in het Salzburgerland bezorgt je gegarandeerd een leuke vakantie. Hoewel er het hele jaar door overal wat te doen is, staat Pingau bekend om de beste wintersportgebieden van het land. Wil je in de winter verblijven op een camping in Salzburg, dan zijn goed ingerichte stacaravans en chalets waarschijnlijk de meest comfortabele opties.

Bekijk alle campings in Oostenrijk

Diverse campings in Salzburgerland

Salzburgerland heeft misschien wel de mooiste wintersportgebieden van Oostenrijk. De bekendste zijn Saalbach-Hinterglemm en Ski Amadé. Maar ook in de zomermaanden is dit een geweldig plek om vakantie te vieren. De uitgestrekte skigebieden zijn dan grotendeels in prachtige groene Alpenweiden veranderd, waar je over kilometerslange paden heerlijke wandelingen kunt maken. Skiliften zijn vaak gewoon in gebruik en brengen je naar bergtoppen met adembenemende vergezichten. Er zijn meer dan genoeg campings te vinden in Salzburgerland, waar je je tent kunt opzetten of caravan kunt parkeren. Kindvriendelijke campings met zwembad of kleinschalige campings met hooguit een tiental plaatsen bijvoorbeeld.

Vijf dingen die je gezien moet hebben in Salzburg

Salzburg staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Hieronder slechts een kleine selectie van dingen die je absoluut gezien moet hebben in Salzburg. 

Historisch centrum van Salzburg

Het centrum van Salzburg heeft veel gebouwen uit de barok, waaronder de kathedraal en een aantal bekende paleizen. 

Paleizen en tuinen

Paleizen, die niet in dit rijtje van bezienswaardigheden mogen ontbreken zijn Schloss Hellbrun, Schloss Klessheim en Schloss Mirabel. Stuk voor stuk architectonisch zeer bijzonder. Bekijk ze niet alleen vanbinnen, maar maak ook een wandeling door de schitterend aangelegde paleistuinen. 

Festung Hohensalzburg

Dit middeleeuwse kasteel is een van de grootste van Europa en ligt op een heuvel, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad Salzburg. 

Salzburger Festspiele

Ieder jaar worden in juli de Salzburger Festspiele gehouden. Dit is een festival met veel muziek en toneel. 

Getreidegasse

Even bijkomen van alle cultuur en historie doe je op de Getreidegasse, de bekendste winkelstraat van de stad. Hier vind je gezellige terrasjes en leuke restaurants. Loop meteen even langs het geboortehuis van Mozart als je er toch bent.

Vijf plaatsen om te bezoeken in de omgeving van Salzburg

Dat een camping in Salzburg de ideale basis is voor een actieve vakantie, blijkt wel uit de bijzondere plaatsen, die in de omgeving te bezoeken zijn. 

Salzkammergut

Dit merengebied ten oosten van Salzburg heeft talloze ontspannings- en watersportmogelijkheden. Je bent er zo op eigen gelegenheid, maar kunt ook een excursie boeken en op je gemak langs alle hoogtepunten van het gebied geleid worden. 

Zoutmijnen van Hallein

De oudste mijn ter wereld heeft een groot aandeel gehad in de rijkdom die de stad Salzburg heeft verworven met de winning van het ‘witte goud’. 

Filzmoos

Dit prachtige wandelgebied met meer dan 200 km aan paden heeft uitstekende bewegwijzering en ligt op slechts een uurtje rijden van Salzburg. 

Eisriesenwelthöhle

Op zo’n 40 km rijden van Salzburg ligt de Eisriesenwelthöhle, de grootste ijsgrot ter wereld. Om de ingang van deze op ruim 1600 meter hoogte liggende grot te bereiken, moet je twee pittige wandelingen van ongeveer 20 minuten elk ondernemen. Hierbij moet ook geklommen worden. Enige conditie is daarbij wel een vereiste. 

Untersbergbahn

Deze kabelbaan brengt je tot 1776 meter hoogte voor een spectaculair uitzicht over de bergen en meren rond Salzburg.

Reserveer direct de perfecte camping in Salzburg

Kun je ook niet wachten om Salzburg en het omliggende Salzburgerland te verkennen? Reserveer dan direct de perfecte camping, die aan al jouw wensen voldoet. De regio is zeer populair bij toeristen uit binnen- en buitenland. Dus als je een camping in Salzburg hebt gevonden, wacht dan niet te lang met boeken.