Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kamperen in Salzburg

Salzburg geniet van bekendheid als de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart en het decor van de iconische film 'The Sound of Music'. De stad is geliefd onder cultuurliefhebbers natuurliefhebbers op gelijke wijze. Met zijn adembenemende Alpenlandschappen, historische architectuur en culturele bezienswaardigheden is Salzburg een bestemming die je niet wilt missen. In deze blog zullen we enkele van de meest pittoreske en unieke campings in de regio belichten, zodat je de perfecte plek kunt vinden voor jouw volgende avontuur. Bereid je voor op een vakantie die je niet snel zult vergeten tussen de majestueuze bergtoppen, glooiende heuvels en heldere meren van Salzburg.

Kamperen in Salzburg

Sportcamp Woferlgut - ★★★★☆

Gelegen in het pittoreske Bruck bevindt zich Sportcamp Woferlgut, een topcamping die je absoluut niet mag missen. Deze locatie biedt meer dan alleen een camping, want er staat ook een luxe hotel met all-inclusive voorzieningen. Het uitzicht is werkelijk adembenemend, met de bergen en meren van het Nationalpark Hohe Tauern als achtergrond.

Bij Sportcamp Woferlgut draait alles om sport en wellness. Dankzij de centrale ligging van het sportkamp kun je profiteren van een breed scala aan bezienswaardigheden, sportactiviteiten en warmwaterbronnen. Ga lekker zwemmen in het meer of in het verwarmde zwembad (tegen betaling) of dompel jezelf onder in een uitgebreid wellnesscentrum met fitness- en sportfaciliteiten. Er is een laagtouwenparcours, diverse sportvelden en zelfs een indoorspeeltuin met kinderbioscoop. Je kunt ook genieten van een lounge, een bibliotheek, een Kneipp-wandelpad en een Fun & Action-recreatieruimte. Kortom, er is hier voor iedereen wat te doen.

Boek nu deze camping
zwembad met balken
Neem een verfrissende duik in het zwembad van camping Woferlgut

Camping Andrelwirt - ★★★★☆

Genesteld in het prachtige nationale park Hohe Tauern, biedt camping Andrelwirt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en moderne gemakken. De staanplaatsen zijn vakkundig geïntegreerd in het landschap, waarbij sommige gescheiden zijn door hagen en liggen verspreid tussen de vaste plaatsen. Dit zorgt voor een rustige en intieme sfeer, waardoor je kunt genieten van een gevoel van privacy en eenheid met de natuur. Voor gezinnen met kinderen is er een eenvoudig opbouwzwembad waar de kleintjes zich kunnen vermaken en afkoelen op warme zomerdagen. De camping heeft uitstekende faciliteiten, waaronder  modern sanitair met vloerverwarming voor extra comfort tijdens de koudere maanden. Onder het sanitair gebouw is er een indoor verblijfsruimte voor de jeugd, compleet met een tafeltennistafel en biljarttafel. Hier kunnen jongeren samenkomen, nieuwe vrienden maken en genieten van wat ontspanning na een dag vol activiteiten.

Avonturiers zullen genieten van de nabijgelegen rivier, die perfect is voor wildwaterkanoën. Of je nu een ervaren kanovaarder bent of het voor het eerst probeert, de stroomversnellingen en het kristalheldere water zorgen voor een spannende en onvergetelijke ervaring. Wintersportliefhebbers kunnen profiteren van de nabijheid van langlaufloipes, slechts 0,2 km van de camping, en een skilift op 4 km afstand. Een skibus is beschikbaar voor gemakkelijke toegang tot de pistes, zodat je het meeste uit je skivakantie kunt halen zonder je zorgen te maken over vervoer.

Camping Grubhof - ★★★★★

Nestel je in een voormalig slotpark op Camping Grubhof, een ruime en parkachtig aangelegde camping. Hier kan je midden in de natuur zijn, terwijl je toch alle moderne gemakken bij de hand hebt. Elk veld is zorgvuldig ontworpen om te zorgen voor de best mogelijke ervaring voor elk type kampeerder. Een van de grootste attracties van de camping is de directe toegang tot de rivier Saalach, een sprankelende waterweg die een bron van plezier en vermaak biedt voor alle leeftijden. Langs de rivier vind je een prachtige ligweide, waar je heerlijk kunt zonnebaden, ontspannen met een boek of om te genieten van een picknick met je gezin.

Voor degenen die op zoek zijn naar een beetje verwennerij en ontspanning, biedt de camping een luxe wellnesscentrum met meerdere sauna’s om te ontspannen na een lange dag vol activiteiten. En er zijn echt genoeg activiteiten die je daar goed kan doen. Zo is familieskigebied Lofer op 2 kilometer afstand, waar je kan skiën of snowboarden op alle niveaus. In de buurt kan je heerlijk langlaufen, wandelen of fietsen met beginpunten vanaf de camping.

Boek nu deze camping
lnadschap met water en gras
Geniet van de prachtige natuur op camping Grubhof!

Sonnencamp am Gösselsdorfersee - ★★★★☆

Camping Sonnencamp is een waar paradijs voor gezinnen met kinderen. Een speeltuin en kinderboerderij zorgen ervoor dat de kleintjes volop kunnen genieten, terwijl een enthousiast animatieteam hen bezighoudt met leuke en educatieve activiteiten. Voor de sportievelingen zijn er diverse sportfaciliteiten beschikbaar, waaronder een voetbalveld, tennisbaan en tafeltennistafel, waar je je energie kunt uitleven en nieuwe vrienden kunt maken. Na een dag vol activiteiten kun je jezelf trakteren op een heerlijke maaltijd in de snackbar/pizzeria/Imbiss van de camping. Geniet van een smaakvolle pizza of een snelle hap terwijl je uitkijkt over het zwemmeertje, een heerlijk plekje om te ontspannen en af te koelen op warme zomerdagen. Voor degenen die de omgeving willen verkennen, ligt het grote meer van het natuurbeschermingsgebied op slechts 15 minuten lopen van de camping.

De omgeving van Sonnencamp Gösselsdorfer See is rijk aan activiteiten en bezienswaardigheden. Wandel- en fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de vele routes die de omgeving te bieden heeft. Of je nu wilt zwemmen in de meren, kanoën, vissen of paardrijden, er is voor ieder wat wils. Bezoek het charmante bergdorpje Tauern, het pittoreske meer van Ossiacher See of de levendige stad Klagenfurt voor een onvergetelijke ervaring.

Zoals je leest is er meer dan genoeg te doen in Salzburg. Wees eens een keer creatief en ga in de zomermaanden naar een van de vele campings die er te vinden zijn. We kunnen je beloven dat er ook in de warme maanden meer dan genoeg te doen is in Oostenrijk!

 



Auteur: Ferhat