Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken in Cantabrië

Cantabrië is een niet hele bekende streek in Spanje. Het ligt ten westen van het welbekende Baskenland. Cantabrië is een provincie in het noorden van Spanje. Het is een autonome provincie, wat betekent dat het niet verder op te delen is in provincies. Het is dus één provincie. De provincie heeft een oppervlak van ongeveer 5.000 vierkante meter. Het is daarmee ongeveer even groot als de provincie Gelderland. Het landschap is erg groen. Dit komt vooral door de vele regenbuien. In de zomer is het verder een mooie vakantiebestemming. Het klimaat is er niet extreem warm. Het zijn niet de temperaturen die we verder gewend zijn van het warme Spanje. Met name aan de kust is het iets koeler, wat ook erg fijn kan zijn als je bijvoorbeeld voor wandel- of fietsvakantie kiest. Een fietsvakantie in Cantabrië is overigens een goede keuze. Het landschap biedt vele fietsmogelijkheden en daarnaast is het ook een prachtig gebied, waardoor je op vele plekken kan genieten van de natuur. Meer lezen
Campings zoeken in Cantabrië
1 Campings
1 Campings
Zwembad - buiten
Honden toegestaan
Zwembad - binnen
Direct aan zee/strand
Bekijk Camping
Plaatsen in Cantabrië

Bezienswaardigheden en andere activiteiten om te doen in Cantabrië

Door de groene natuur zijn er een aantal natuurparken. Voor wandelaars is dit een perfecte plek om de omgeving te verkennen. De natuurparken bestaan uit valleien, bergen en verdere prachtige landschappen. Daarnaast zijn er ook genoeg wilde dieren in deze natuurparken te vinden, waaronder beren. Voor iedere sportliefhebber is er in de natuurparken genoeg te doen. Zo kun je er fietsen, wandelen, kajakken, paardrijden en bergbeklimmen. Uiteindelijk biedt dit allemaal mogelijkheden voor een fantastisch uitzicht.

Dorpjes

Naast de prachtige natuur, zijn er ook genoeg schattige dorpjes om te bezoeken. In de dorpjes verder in het land lijkt het alsof er nog steeds geleefd wordt in het verleden. De dorpjes hebben allemaal nog het schilderachtige uiterlijk van jaren geleden. Ook de kustplaatjes zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook deze plaatjes zijn omringd door bergen, wat een prachtige uitzicht biedt. Daarnaast is het strand ook prachtig. De helderblauwe zee en het witte strand geven het gevoel wat je verwacht van een strandvakantie.

Grotten

Ook zijn er in Cantabrië een aantal grotten te vinden. In de grotten zijn nog vele muurschilderingen van vroeger te vinden. De grotten dienden een tijd terug vaak als mijntunnels, waardoor je hier een lange wandeling door kan maken, aangezien de tunnels vaak wel 30 kilometer lang zijn. Op de wanden zijn nog vele tekeningen van vroeger te zien, waardoor ook de grotten een goede reden zijn om een vakantie naar Cantabrië te boeken.

Campings in Cantabrië

De meeste campings in Cantabrië zijn te vinden in Santander. Santander is een stadje wat in het noorden van Cantabrië ligt. Het ligt ook aan de kust en in een soort baai. In dit stadje is een hoop te doen. In de Spaanse burgeroorlog is er een hoop gebeurd, wat terug te zien is in Santander. Er is hier een soort museum, het ‘Refugio Antaereo’, waar je in een 50 minuten durende rondleiding kan zien hoe de burgeroorlog er aan toe ging. Als je van te voren aangeeft dat je langskomt, dan is het nog gratis ook.

Bekijk alle campings in Santander

Santander

Omdat Santander aan zee ligt, zijn er ook genoeg echte strandcampings te vinden. Bij de strandcampings heb je dus de mogelijkheid om een dagje ontspannen aan het strand door te brengen. Daarnaast kun je ook het stadje zelf bezoeken en zo alsnog alles van de omgeving zien.

Campings in Cantabrië met een Nederlandse eigenaar

De campings in Santander zijn vaak van een Nederlandse eigenaar. Voor het contact is dit erg handig. Je kan namelijk gewoon dezelfde taal met de eigenaar spreken, waardoor de communicatie goed kan verlopen. Daarnaast zullen er op de camping dan vaak ook Nederlanders staan, waardoor je eigenlijk net het gevoel hebt alsof je thuis bent, maar dan toch op vakantie. Voor de kinderen is het vaak erg handig om op vakantie te zijn bij een Nederlandse eigenaar en wanneer je dan ook omgeven bent door Nederlanders. Voor de kinderen is contact leggen dan een stuk makkelijker omdat ze dezelfde taal spreken. Hierdoor gaan de kinderen vaak sneller met elkaar iets leuks doen en wordt de vakantie een nog groter succes.

Vaak zijn de campings in Cantabrië niet zo groot. Het zijn voornamelijk kleine campings, waar dus niet heel veel ruimte is voor staanplaatsen. Dit is overigens geen probleem, want vaak is er nog wel een plekje over. Daarnaast is het lekker rustig om op een kleine camping te zitten en is de overlast van andere mensen vaak minder erg. Waardoor een kleine camping vaak ook een prima keuze is.