Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken in Aragón

Spanje is misschien wel het bekendste vakantieland van heel Europa. In ieder geval is het een populair vakantieland. En dat is ook helemaal niet gek. Het land heeft een prachtig landschap, een aardige bevolking en mooie cultuur om te bekijken. Daarnaast is het klimaat ook helemaal in orde, waardoor een campingvakantie in Aragon ook zeker geschikt is in Spanje. Meer lezen
Campings zoeken in Aragón
2 Campings
2 Campings

De streek Aragon

Een vrijwel onbekende streek in Spanje is Aragon. Veel mensen hebben niet vaak van dit gebied gehoord. Aragon is een streek in het noorden van Spanje. De streek ligt in de welbekende Pyreneeën. In de winter is deze streek een perfect gebied om te kunnen skiën of snowboarden, oftewel een uitstekende bestemming voor een sportieve wintersport vakantie. In de zomer is de streek echter perfect voor een echte zomervakantie met veel zon. In de zomer is Aragon dus perfect voor een campingvakantie, wat in de winter misschien een minder goed idee is, gezien wintersportvakanties vaak niet ideaal zijn in een tent.

De bergen in dit camping gebied

Aangezien de streek zich uitleent voor een goede wintersportbestemming is het aannemelijk om aan te nemen dat er dan ook een hoop bergen moeten zijn. Dit is inderdaad het geval. Omdat de streek in de Pyreneeën ligt, beschikt het over een aantal mooie bergen die tijdens een campingvakantie prima beklommen kunnen worden. Het grote voordeel aan een campingvakantie in Aragon is dat je kan wisselen van camping. Hierdoor kun je het gehele gebied verkennen en zou je meerdere dagen kunnen doen over het beklimmen van een berg door telkens op een andere plek de campingspullen te stallen.

Bezienswaardigheden in Aragon

Kastelen en kloosters

Aragon bevat een aantal bezienswaardigheden. Er zijn een groot aantal kastelen, kloosters en mooie dorpjes om te bezoeken. Zo is er onder andere het klooster van San Juan de la Peña. Dit prachtige klooster ligt tussen de bergen en geeft een kleine speurtocht om er te komen. Als je er eenmaal bent gekomen, is het wel de moeite waard. In dit klooster liggen namelijk de eerste 3 koningen van Aragon begraven.

Musea

Daarnaast zijn er ook een aantal musea die perfect zijn om te bezoeken in de regio van Aragon. Hier zijn prachtige kunstwerken te zien van artistieke kunstenaars uit de regio. Naast de mooie musea zijn er ook een aantal steden die erg mooi zijn om te bezoeken.

Barcelona en andere steden

Aragon ligt niet ver van Barcelona vandaan, waardoor je een extra uitstapje kan maken naar deze prachtige stad. Als je van plan bent om met de caravan naar Aragon te gaan, is dit helemaal een goed idee, omdat de reis dan meerdere dagen kan duren en op deze manier meer van de stad kan zien. Verder biedt Aragon zelf ook een aantal mooie steden, die te bezoeken zijn, zoals Huesca, Zaragoza (overigens ook de hoofdstad van Aragon), Barbastro en Jaca. Vroeger was Aragon in bezit van de Romeinen en dit is nog steeds goed terug te zien. Vele monumenten zijn herkenbaar in de Romeinse stijl. Zo zijn er ook hele mooie dorpjes te bezoeken in deze stijl.

Campings in Aragon

Zoals al eerder is vermeld is een campingvakantie naar Aragon een top keuze. De provincie Huesca alleen al beschikt over meer dan 50 campings. De perfecte camping zal er dus vast voor je tussen zitten. De campings hebben vaak allemaal een goede review en beschikken vaak ook over een zwembad, wat ideaal is als je ook de kinderen mee neemt. Daarnaast zijn er vaak ook leuke (sport)activiteiten te doen bij de camping. Zo zou je bijvoorbeeld fietsen kunnen huren en een dagje door de bergen kunnen fietsen en ondertussen een leuk kerkje kunnen bezoeken. Verder hebben de meeste campings ook leuke activiteiten voor kinderen, waardoor ook de kinderen een leuke vakantie beleven.

Bekijk alle campings in Spanje

Faciliteiten op de campings in Aragon

Aragon ligt zelf niet aan zee, dus helaas is zwemmen in de zee niet een optie als je kiest voor een vakantie in Aragon. Echter zijn er wel een aantal meren te vinden, waar wel in gezwommen kan worden. Ook hier zijn campings te vinden, waardoor het alsnog een zwemvakantie kan worden. Een andere optie om toch omringd te zijn door water, is om te kiezen voor een camping aan een beekje. Er loopt een rivier door Aragon, waar ook een camping te vinden is. Bij deze beekjes is er vaak ook een optie om te kunnen kanoën, wat een leuke activiteit is voor de hele familie. Al met al is een vakantie naar Spanje en dan om precies te zijn naar Aragon een goed idee. Voor de hele familie zijn er genoeg leuke activiteiten te bedenken en als je een keer een dagje geen zin hebt om iets te doen, kun je ook prima een boek lezen.