Campings zoeken in de Spaanse pyreneeen

CAMPINGS ZOEKEN IN DE SPAANSE PYRENEEEN

De Pyreneeën strekken zich uit over meerdere landen. Binnen die landen strekken ze zich ook nog eens over meerdere streken uit. In Spanje vind je ze bijvoorbeeld in Baskenland, Catalonië, Navarra en Aragon. Dat betekent dus ook dat je allerlei leuke vakanties aan de Spaanse Pyreneeën kunt koppelen. Er is immers altijd een leuke camping aan de Spaanse Pyreneeën te vinden. Lees meer 

Plaatsen in de Spaanse Pyreneeën

Er zijn heel veel plaatsen die aan de voet van de Pyreneeën liggen of net erachter. Zelfs een grote plaats als Barcelona is nauwelijks op afstand van de grote bergtoppen te vinden. De plaats die echter misschien wel het meest met de bergen wordt geassocieerd is San Sebastian, ook wel bekend onder de Baskische naam Donostia.

Het leuke van het feit dat de Pyreneeën zo’n groot gebied beslaan is dat je daardoor ook direct veel meer in één vakantie kunt doen dan uitsluitend je tijd steken in het wandelen of fietsen door de bergen. Zelfs wanneer dit je passie is, kan het fijn zijn om ook elders te kunnen kijken vanaf de campings in de Spaanse Pyreneeën.

Bezienswaardigheden nabij de Spaanse Pyreneeën

Er zijn talloze redenen aan te voeren om een vakantie op een luxe camping in Spanje door te brengen. Zowel op het gebied van natuur als in de stad zijn er mogelijkheden te over. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende opties:

Kathedraal van Girona

De grote kathedralen van Spanje zijn altijd goed voor een mooie belevenis. Wanneer je een camping bij de Spaanse Pyreneeën betrekt, dan is die van Girona dichtbij.

Bekijk alle campings in Girona

Barri Gotic

Heel het Gotische kwartier in het oude Barcelona is de moeite waard. Hier kan je een dag, of misschien wel meer, voor uittrekken.

Montearagón Kasteel

De ruïnes van het Montearagón Kasteel vertellen je veel over de geschiedenis van het noorden van Spanje en de strijd die hier eeuwenlang geleverd is. Zeer indrukwekkend!

Soorten campings in de Spaanse Pyreneeën

Misschien wel de belangrijkste wetenschap met betrekking tot het zoeken van een camping in de Pyreneeën, is dat je verschillende kampeerplaatsen kunt vinden met een Nederlandse eigenaar. Dat maakt het wel wat gemakkelijker om je verstaanbaar te maken wanneer je met de camper naar dit gebied bent getrokken.

Veel mensen zijn ook op zoek naar een kleine camping omdat ze hier meer de rust ervaren die ze zo graag wensen tijdens vakanties. Het is een fijne wetenschap dat juist het zoeken van een camping in de Pyreneeën in Spanje je vaak langs kleine campings waar de rust voorop staat zal voeren.

Meteen boeken

Wil je veel tijd in de bergen doorbrengen, of is alleen de frisse berglucht al voldoende wanneer je een frisse duik in het zwembad neemt? Wat je insteek ook is, een camping in de Spaanse Pyreneeën is altijd een goede optie om naartoe op vakantie te gaan. Het is er rustig en de natuur is er op zijn mooist.

Bekijk alle campings in Spanje

Als je nu gaat zoeken, dan zal je al snel ontdekken dat er van alles tussen de mogelijkheden te vinden is wat jou aanspreekt. Dit betekent dus dat je eigenlijk het beste af bent als je direct actie onderneemt. Boek dus nu een reis naar de Spaanse Pyreneeën!