Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken aan de Costa Dorada

De naam Costa Dorada klinkt misschien net iets minder vaak dan bijvoorbeeld de Costa Brava of Costa del Sol. Toch gaan ook naar deze kuststreek in Spanje jaarlijks veel Nederlanders op vakantie. Een camping aan de Costa Dorada vindt je bijvoorbeeld in een plaats als Tarragona. Dat klinkt je waarschijnlijk ook al direct een stuk bekender in de oren. Het is dus een goed idee om je eens verder te verdiepen in deze streek. Pas wel op, de kans is groot dat je direct op vakantie wil! Meer lezen
Campings zoeken aan de Costa Dorada
28 Campings
28 Campings
Zwembad - buiten
Zwembad - binnen
Honden toegestaan
Direct aan zee/strand
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping

De kuststreek Costa Dorada

De Costa Dorada strekt zich uit over een flink deel van Spanje. De bekendste plaats naast Tarragona is waarschijnlijk wel Salou. Dit staat vooral bekend als één van de plaatsen in Spanje waar veel jongeren graag in de zomer hun vakantie vieren. Dit is ook de meest toeristische plaats in de streek. Er is echter nog flink wat meer te vinden in dit gebied. Dat is ook te zien aan het soort campings dat er te vinden is.

Bekijk alle campings in en nabij Salou

Soorten campings aan de Costa Dorada

Naast de strandcampings en de all-in campings die je kent zijn er ook campings aan de Costa Dorada die een heel ander publiek bedienen. Denk bijvoorbeeld aan mooie natuurcampings waar je middenin het groen zit. Dit zijn vaak ook de campings in het meer luxe segment. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om de populaire glampings. Kamperen op een kleine camping in een echte yurt is hier een voorbeeld van. Dit is bovendien een mooie plek waarvandaan je gemakkelijk de hele streek kunt verkennen.

Interessante bezienswaardigheden aan de Costa Dorada

Hoewel de streek nu vooral bekendstaat om zijn toerisme, is het in het verre verleden wel heel anders geweest. Hier is een belangrijk deel van de ontwikkeling van Spanje gebeurt. Dat is terug te zien in een aantal bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld naar:

Romeinse Ruïnes

De Romeinse ruïnes die in en om Tarragona gevonden zijn, staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Nationaal archeologiemuseum

In hetzelfde Tarragona is ook het nationale archeologiemuseum van Spanje te vinden. Hier zijn vondsten van duizenden jaren terug te zien. Dergelijke oude materialen zien is erg indrukwekkend.

El parc del Pinaret

In Cambrils vind je een modern park. Dit is een park dat aan alle wensen die je van een park kunt hebben voldoet. Je kunt je hier gemakkelijk een hele dag in verliezen.

Costa Dorada als strandbestemming

Zeker in de zomer, maar eigenlijk ook voor zij die overwinteren, geldt de Costa Dorada misschien wel als de beste strandbestemming die je je kan wensen. Aan het strand aan zee liggen is immers de ideale droomvakantie die veel mensen na maandenlang hard werken graag willen beleven. Dat daarbij ook nog eens allerlei andere dingen worden aangeboden is alleen maar mooi meegenomen.

Ben jij ook eens toe aan zo’n echte zonvakantie? Boek dan direct aan de Costa Dorada een camping. Je hoeft vaak niet eens lang te zoeken om direct de ideale camping te vinden die aan je wensen voldoet. Wacht dus niet langer en onderneem nu direct actie!