Campings Tarragona

CAMPINGS TARRAGONA

Catalonië ligt vol met mooie vakantiebestemmingen. Eén van de bestemmingen die daar bovenuit steekt is Tarragona. Deze stad aan de Costa Daurada aan de Middellandse Zee is al tientallen jaren zeer populair. Het kan dus bijna niet anders of een camping in Tarragona kan ook voor jou een hele leuke vakantie opleveren. De zee speelt dan ook een belangrijke rol in en om Tarragona. Wanneer je naar het aanbod van campings in Tarragona kijkt, dan zal je hier ook een flink aantal strandcampings bij vinden. Dit kan natuurlijk een leuke optie zijn als je eens zin hebt in een echte zonvakantie! Lees meer 

Bezienswaardigheden in Tarragona

Iets je van het strand af, meer landinwaarts, heeft Tarragona ook van alles te bieden. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden die je in en om de stad vindt:

Romeinse ruïnes

De Romeinen hebben sporen achtergelaten door heel Spanje. Er zijn echter maar weinig plekken waar ze zo duidelijk zijn terug te vinden als in Tarragona.

Pont del Diable

Ook Romeins, is het nog vrijwel geheel intact zijnde aquaduct Pont de Diable. Het bouwwerk wordt alleen maar indrukwekkender als je er langer naar kijkt.

Mediterraans balkon

Het Mediterraans balkon ligt eigenlijk in de Middellandse zee. Aan het eind van de boulevard kom je op een plek met een fantastisch uitzicht over de zee.

Campings in Tarragona

Ga je op zoek naar campings in Tarragona, dan zal je al snel ontdekken dat heel de kustlijn ermee bezaaid ligt. Dat al deze campings als strandcampings gezien kunnen worden betekent niet dat ze ook allemaal exact aan elkaar gelijk zijn. Er zijn immers aan zee allerlei verschillende opties te bedenken.

Zo zijn bijvoorbeeld in Tarragona campings die meer geschikt zijn voor kinderen te vinden, maar zijn er ook campings die juist gericht zijn op kleinschaligheid en daardoor beter geschikt zijn voor mensen die juist voor de rust komen en het liefst zo min mogelijk zien gebeuren op hun camping tijdens hun verblijf. Wanneer je gaat zoeken kom je altijd iets tegen wat bij jullie past.

De regio Catalonië

Een camping in Tarragona in Spanje boek je natuurlijk niet alleen maar om een plaatsje aan de Costa Daurada te bemachtigen. Je doet dit ook om de rest van de regio te kunnen verkennen. Heb je bijvoorbeeld geen zin in een dagje Barcelona? Of wat dacht je van een bezoek aan Girona? Oude nederzettingen zijn te vinden in de kustplaatsen van deze streek waar je soms tot wel drieduizend jaar terug in de tijd kunt gaan met de resten van bouwwerken die er gevonden zijn. Allemaal leuke dingen om eens mee te maken!

Boek je bovendien in het najaar, dan is de streek ook zeer geschikt voor liefhebbers van actieve vakanties. Wandelen en fietsen over de paden en door de uitgestrekte gebieden kan heel goed. Al speelt de temperatuur in deze regio natuurlijk wel een belangrijke rol.

Bekijk alle campings in Catalonië

Boek direct een camping in Tarragona

Wie aan zee wil liggen vindt er zijn plek, maar de liefhebbers van oudheid en geschiedenis kunnen ook niet om dit gebied heen in Tarragona op de camping zitten biedt je de perfecte gelegenheid om een fijne vakantie in één van de meest geliefde streken te vieren. Het kan dus niet anders of je bent direct enthousiast geworden nu. Er zit dan dus eigenlijk maar één ding op. Boek nu gelijk een camping in Tarragona!