Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Salou

De Spaanse stad Salou staat bij veel mensen bekend als een bestemming voor jongerenvakanties. Dit klopt natuurlijk wel helemaal, maar de stad heeft nog heel veel meer te bieden. Wie op het juiste moment gaat, kan een vakantie vieren waarin van alles meegemaakt kan worden. Het is dus ook goed om eens meer te leren over de mogelijkheden van een vakantie op een camping in Salou. Meer lezen
Campings in Salou
14 Campings
14 Campings
Afstand
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping

De omgeving van Salou

In de eerste plaats is Salou natuurlijk een belangrijke badplaats aan de Costa Dorada. De stad heeft een flink aantal stranden in de aanbieding waar de zon eigenlijk altijd schijnt. Dat neemt echter niet weg dat de campings in Salou ook als goede plek kunnen dienen om de rest van de omgeving in de regio Catalonië beter te leren kennen.

Zo kan je bijvoorbeeld heel gemakkelijk naar Tarragona, dat slechts tien kilometer verderop ligt. Of je dit nu met de auto, de bus of zelfs met de fiets doet, je bent snel in de grote stad. Iets verder weg, maar zeker ook de moeite waard, is het grote Barcelona. Dit is één van de grootste plaatsen in Europa en heeft dus letterlijk alles wat je je kan wensen.

Bezienswaardigheden Salou

Salou is vooral gericht op toerisme. Waar andere plekken in Catalonië ook veel geschiedenis bieden, daar moet Salou het juist van andere zaken hebben. Dit maakt het echter juist leuk om bijvoorbeeld met het gezin te gaan.

Verlichte fontein

Niet direct iets exclusiefs voor Salou, maar desondanks toch zeer populair onder de bezoekers en daardoor de moeite van het bekijken waard.

PortAventura Park

Dit amusementpark belooft een leuke dag voor het hele gezin. Wie de dagen aan het strand weleens wil wisselen voor iets totaal anders zit hier goed.

Avenida Jaume I

Een mooie boulevard dient meerdere doelen. Zo kan je er lekker wandelen, maar kan je er ook van alles zien. Het monument voor Jaume I is hier ook gevestigd.

Soorten campings in Salou

Wanneer je in de buurt van Salou of in de plaats zelf een camping gaat zoeken, dan zal je al snel ontdekken dat je dit in verschillende klassen kunt vinden. De luxe campings zijn er in grote hoeveelheden. Deze zijn ook goed geschikt als echte gezinscampings. Er zijn zwembaden en uitgaansgelegenheden bij.

Campings in Salou in Spanje kunnen echter ook in flink afgeslankte vorm worden aangeboden. Dit maakt het immers voor iedereen mogelijk om hier een leuke kampeerplek te vinden. Deze campings houden vaak niet meer in dan een goede kampeerplek waar je een slaapplaats hebt, maar meer heb je vaak ook niet nodig.

Boek een camping in Salou

Het is goed te begrijpen dat Salou als vakantiebestemming flinke aantrekkingskracht op jou heeft. In dat opzicht is het dus fijn om te weten dat er heel veel mogelijkheden zijn om direct een goede camping te boeken. Je hoeft er eigenlijk alleen nog maar één uit te zoeken. De rest zal geschiedenis worden!

Wees er wel snel bij want Salou is jaar in jaar uit zeer gewild als vakantieplek. De campings bij Salou zitten voor je het weet al vol. Heb je een plek gevonden waar je het naar je zin kan hebben? Boek dan nu gelijk jouw camping in Salou!