Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken in Andalusië

Andalusië is de zuidelijkste provincie van Spanje. Het gebied strekt zich uit van de grens met Portugal tot aan de Middellandse Zee. Er wonen meer dan 8,5 miljoen mensen in Andalusië, waarvan zo’n 700.000 in de hoofdstad Sevilla. Hoewel veel mensen deze regio associëren met zon, zee en strand, is Andalusië veel meer dan dat. Het landschap is juist heel gevarieerd en heeft behalve de aanzienlijke kuststrook ook groene heuvels, gebergte met sneeuw en zelfs een woestijn. De grote steden in Andalusië zijn een bezoek stuk voor stuk meer dan waard, maar ook de pittoreske dorpjes moet je zeker bekijken als je gaat kamperen in Andalusië. Meer lezen
Campings zoeken in Andalusië
11 Campings
11 Campings

Kamperen in Andalusië

Kamperen in Andalusië is kamperen in een sprookjeswereld! Andalusië met zijn witte huisjes met rode daken die zo uitgestrooid lijken over de bergen en heuvels.

Heb je een camping aan de Costa del Sol, bezoek dan eens het charmante plaatsje Mijas. Heb je al eens een tour door een stadje gemaakt op de rug van een ezel? In Mijas is het mogelijk.

Vanaf de camping in Andalusië zit je zo in culturele steden als Sevilla, Ronda of Granada. Vanaf een natuurcamping in Doñana, een prachtig natuurgebied, kun je vele vogels spotten en prachtige wandelingen maken.

Watersporters kunnen hun hart ophalen bij Tarifa. Vanaf de camping in Tarifa zit je meteen in het mooiste surfgebied van Spanje. Je treft hier golven van een halve meter tot wel twee meter hoog aan!

In Andalusië vind je veel kleine campings, waar je kunt genieten van een heerlijk vakantie. Op Campings.nl vind je het meest uitgebreide overzicht van campings in Andalusië.

Andalusië is een feestje

Of je nou met je tentje op pad bent of een rondreis door Spanje maakt met een camper of een caravan, Andalusië kun je onmogelijk links laten liggen. Behalve de indrukwekkende natuur en prachtige steden is ook de cultuur in dit gebied een reden om hier een poosje neer te strijken. Sta je in het vroege voorjaar op een camping in Andalusië, dan moet je in de Santa Semana (de heilige week voor Pasen) absoluut een religieuze processie bezoeken. In de vele gezellige dorpen en steden kun je wekelijks of zelfs dagelijks naar een leuke markt. En als je uitgaat, moet je natuurlijk minstens een keer een voorstelling van de van oorsprong Andalusische flamenco gezien hebben. Met zoveel traditie en folklore is kamperen in Andalusië echt een feestje.

Verschillende soorten campings in Andalusië

Wat kamperen in Andalusië betreft is aan iedereen gedacht. Er zijn in deze streek verschillende soorten campings, die bezoekers met open armen ontvangen. Dus of je nu een fly and drive hebt geboekt en met een tentje op pad bent of een camperreis maakt door het hele land. Er is altijd een camping in Andalusië die bij jouw manier van vakantievieren past. Misschien verblijf je het liefst op kleine campings met slechts een beperkt aantal camperplaatsen. Of wil jij juist een compleet ingerichte bungalow op een gezellig grote familiecamping en is glamping in Andalusië meer iets voor jou. Vergelijk de mogelijkheden hier op Campings.nl en kies jouw favoriete camping in Andalusië.

Vijf steden in Andalusië die absoluut het bezoeken waard zijn

Sta je op een camping in Andalusië? Dan ben je vast in de buurt van een van onderstaande plaatsen. 

Sevilla

De hoofdstad van Andalusië is veruit de belangrijkste stad in het zuiden van Spanje. De historische binnenstad is niet alleen de grootste van Spanje, maar ook een van de grootste van Europa. Er is zoveel te zien op het gebied van kunst en cultuur, dat het teveel is om hier allemaal te noemen. Bezoek in ieder geval de Gotische kathedraal van Sevilla en het Koninklijk Paleis, het Alázar. 

Bekijk alle campings in en rondom Sevilla

Granada

Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada en daarmee ruim 700 meter boven zeeniveau. Het beroemdste bouwwerk van de stad is het Alhambra, een gigantisch Moors paleis uit de Middeleeuwen. Naast veel historische bouwwerken heeft Granada ook een moderne universiteit en een bruisend uitgaansleven. 

Bekijk alle campings in en nabij Granada

Málaga

Deze havenstad ligt aan de Middellandse Zee niet ver van de straat van Gibraltar. Málaga heeft verschillende mooie kerken en paleizen en een fort, het Alcazaba, dat zeker een bezoek waard is. 

Córdoba

Córdoba ligt aan de voet van het Sierra Morena gebergte in het geografische midden van Andalusië en heeft de twijfelachtige eer de warmste stad van Europa te zijn. Wie het hier in de zomer uithoudt, kan de door UNESCO gewaardeerde historische binnenstad bezoeken en er onder de Mezquita moskee zien. Ook de botanische tuin en Romeinse brug zijn erg mooi. 

Bekijk alle campings in en nabij Córdoba

Cádiz

Cádiz is een havenstad in Andalusië, die voorbij de Straat van Gibraltar ligt en dus aan de Atlantische Oceaan in plaats van de Middellandse Zee. Hiervandaan vertrekken veerboten naar de Canarische Eilanden. In Cádiz zelf zijn archeologische vondsten en een Romeins theater te bezichtigen.

Bekijk alle campings in en rondom Cádiz

Overwinteren in Andalusië

Dankzij het heerlijke klimaat, de historische bezienswaardigheden, culinaire lekkernijen en een afwisselend landschap is Andalusië een geliefd gebied voor Nederlanders om te overwinteren. Zij kiezen daarvoor in de meeste gevallen een camping in Andalusië aan zee. Dit is uiteraard mogelijk voor mensen met een eigen camper of caravan, maar wie niet dat hele stuk wil rijden, kan ook een compleet ingerichte bungalow of een stacaravan huren. Er zijn genoeg campings in Andalusië die zulke faciliteiten bieden. Kijk dus snel of het iets voor jou is en reserveer de ideale camping in Andalusië.