Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken in Galicië

Op de grens met Portugal ligt de regio Galicië. Galicië is het meest westelijke gebied van Spanje en ligt pal boven Portugal. Het gebied heeft ongeveer 2,5 miljoen inwoners en is ongeveer even groot als 3/4de van Nederland. Dit gebied is een stuk groter dan de meeste mensen eigenlijk denken. Vroeger (laten we zeggen 5 eeuwen geleden) leefden hier de Kelten en dat is nog aan alles te zien. De bouwstijl bestaan uit lage huizen met dikke muren, daken van stro en velen houten balken. Meer lezen
Campings zoeken in Galicië
5 Campings
5 Campings

Op camping vakantie naar Galacie

In het Spaans heet deze regio Galicia en daarom zul je deze naam misschien ook wel vaker tegenkomen dan de Nederlandse naam. Galicië is een goede vakantiebestemming voor vogelliefhebbers. Voor de echte vogelliefhebbers wordt aangeraden om een vakantie te kiezen naar Galicië. Er zijn hier verscheidene vogels die hier hun vleugels tonen. Voor het echte plezier ga je dan op camping vakantie. Neem lekker je tentje mee en ga vanuit je tentje heerlijk vogels spotten.

Kustlijn

Ook de kustlijn aan deze kant van het land doet niet onder aan de Costa Brava. Aan de randen van het strand vind je kliffen, welke het idee geven alsof je je in de Noorse Fjorden waant. Hierdoor heb je toch een beetje de beleving van het noordelijke Scandinavië, maar ben je eigenlijk in het Spanje.

Faciliteiten op de campings in Galicië

De campings in Galicië zijn vaak van vele gemakken voorzien. Zo hebben sommige campings een supermarktje, een restaurant en een wasserette. De campings zijn vaak ingedeeld in klassen. De betere klassen hebben vaak meerdere faciliteiten en zijn vaak ook wat luxer. De lagere klassen hebben vaak iets minder faciliteiten, maar beschikken alsnog vaak over een zwembad en een goede receptie.

Bekijk alle 5 sterren campings in Spanje

Wat maakt Galicië nou zo speciaal?

Op een van de meest westelijke plekken van Galicië vind je de kaap Finisterre. Dit betekent letterlijk ‘einde van de wereld’ en dat klopt ook. Het is een soort klif, waar ook echt het land ophoudt. De naam stamt nog uit de Romeinse tijd. De Romeinen dachten dat dit het meest westelijke plekje van de wereld was. Hier zou het dus allemaal ophouden met de wereld en daarom werd het hier het einde genoemd. De kaap is te vergelijken met een weg van ongeveer 3 kilometer lang die eindigt bij het water. Het is dus ook echt een soort route naar het einde van de wereld. Voor de wandelaars onder ons is dit een mooi stuk om te bewandelen. Als extra tip is de zonsondergang hier prachtig om te bewonderen.

Gotische kerken

In een aantal dorpjes zijn nog Gotische kerken te bewonderen. Deze zijn onder andere te bezoeken in Betanzos. In dit dorpjes zijn er nog 3 helemaal intact gebleven. Daarnaast hebben de vele dorpjes vaak ook nog andere mooie kerken die goed te bezoeken zijn.

De Romeinen

De Romeinen hebben nog veel voor ons achtergelaten in deze streek. Zo is er nog één vuurtoren te vinden die nog steeds werkt en geheel in de Romeinse stijl behouden is. Deze vuurtoren wordt de toren van Hercules genoemd en is te vinden in het dorpje La Coruna. Daarnaast zijn er ook nog andere monumenten en bruggen te bezoeken in Galicië. Zo is er in Santiago de Compostela een universiteit van de Romeinen te vinden.

Bekijk alle campings in Spanje

Je nieuwe favoriete vakantiebestemming

Galicië is nog niet een veelkomend vakantiegebied, maar dat zou het zeker kunnen worden. Dat is gelukkig nu nog niet het geval, waardoor je nu nog kan genieten van de niet-toeristische plaatsen. Ben je dus nog op zoek naar een nieuwe favoriete vakantiebestemming, dan kan Galicië dat zomaar worden. De reden waarom mensen niet zo snel hierheen trekken is, omdat ze denken dat het in Galicië altijd regent. Maar dat is een leugen.

Daarnaast is Galicië ook een uitstekende vakantiebestemming voor duikers. Er zijn ontzettend veel vissen te vinden in de helderblauwe zee. Daarnaast zijn er vele stranden waar het uitermate geschikt is om te duiken. Verder is de bevolking van Galicië een rustig en vriendelijk volk. Ze helpen je met alle liefde bij je niet al te grote problemen en op het strand hoef je niet bang te zijn voor heftige strandfeesten. Daar houden de Galiciers zelf namelijk ook niet echt van. Waar ze echter wel van houden is het drankje ‘Aquardiënte de hierbas’. Dit is een kruidendrankje, waar sommige thuisstokers zelfs een beetje marihuana aan toevoegen. Over de smaak durven we niks te zeggen, dus: probeer het zelf uit tijdens een heerlijke camping vakantie naar Galicië.