Campings zoeken in Extremadura

CAMPINGS ZOEKEN IN EXTREMADURA

Alles over Extremadura Lees meer 

Populaire bestemmingen in Extremadura

Spanje is altijd een geliefde bestemming als het om strandvakanties gaat. Wie echter meer wil zien, kan ook een geheel andere bestemming kiezen om er vakantie te vieren. Een goed voorbeeld hiervan is het boeken van een camping in Extremadura. Deze streek in het westen van Spanje ligt flink landinwaarts en grenst aan Portugal. Daardoor kan je Spanje van een heel andere kant zien dan je gewend bent!

De hoge bergen bij Extremadura

Zoals je in Spanje eigenlijk niet aan zon en strand ontkomt, zo ontkom je ook nergens aan bergen. Campings in Extremadura liggen vlakbij het Sistema Centraal, een gebergte met pieken ver boven de tweeduizend meter. Dat maakt het gebied heel geschikt voor liefhebbers van natuur en outdoorvakanties. Er is in dat opzicht nog veel meer wat deze streek te bieden heeft.

Campings in Extremadura

Een grote hoeveelheid campings in dit gebied kan je onder de categorie natuurcampings plaatsen. Dat betekent dat je weliswaar veel luxe mag verwachten, maar dat je ook midden in de bijzondere Spaanse natuur terechtkomt. Dit is nog eens iets heel anders dan de zee en het strand die je langst de kuststroken gewend bent te zien.

Bekijk alle campings in Spanje

Extremadura is echter ook een gebied waar veel toeristen een deel van hun rondreis doorbrengen. Dat betekent dus ook dat er veel gezinscampings te vinden zijn die van alle gemakken zijn voorzien en dat er ook kleine campings zijn die juist alles kleinschalig houden en de rust voor de bezoekers vooropstellen.

De bezienswaardigheden van Extremadura

Wanneer je een camping in Extremadura boekt, dan doe je dat omdat je van natuur, architectuur of beide houdt. Je kunt bijvoorbeeld naar:

· Monfrague national park

Wil je de Spaanse natuur eens echt beleven zoals hij bedoeld is? Dan is het Monfrague national park de plek waar je dat het best kunt in heel het land!

· Teatro Romano

Zelfs diep in het westen van Spanje hebben de Romeinen hun sporen nagelaten. Het Romeins theater is echt een must als je Extramdura bezoekt.

· Oude binnenstad van Caceres

Oude binnensteden kunnen ontzettend veel vertellen over de geschiedenis van een gebied. Dat is bijvoorbeeld ook het geval in Caceres.

Een camping in Extremadura boeken

Aan de hand van de bezienswaardigheden heb je eigenlijk al genoeg redenen om een vakantie in Extramdura te boeken. Omdat dit gebied een goed klimaat kent is het bovendien het gehele jaar door een geschikte bestemming. Daar komt nog eens bij dat dit ook geldt voor de gehele familie.

Bovendien is het hele gebied van Extremadura om verschillende redenen interessant te noemen. Of je nu een camping in de buurt van Badajoz kiest, of je gaat juist bij Villanueva de Serena zitten. Waarbij natuurlijk ook de bergen van het Sistema Central een flinke lokroep hebben op liefhebbers van actieve vakanties.

Wacht daarom niet langer en geef de gebieden van Extremadura direct een kans tijdens je volgende vakantie. Je bent in een paar klikken al helemaal zeker van een mooie kampeerplek voor de volgende vakantieperiode. Boek dus nu direct een camping in Extremadura!