Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken in Asturië

Spanje is een gigantisch groot land met veel mooie kenmerken. Zo is het noorden niet te vergelijken met het zuiden en is Spanje aan de grens met Portugal ook een compleet andere wereld dan het oosten van Spanje. In Spanje wordt de Spaanse taal gesproken, wat prachtig klinkt, ook al versta je er nog zo weinig van. Daarnaast kent Spanje een prachtig klimaat, waardoor je vaak wel lekker bruin of verbrand als een kreeft terug kan komen van een zomervakantie in Spanje. In het noorden van Spanje is de regio Asturië, ook wel Asturias te vinden. Deze regio is niet heel groot en beschikt over ongeveer 1 miljoen mensen en heeft een oppervlak van iets meer dan 10.000 kilometer. Dat is ongeveer 4x zo klein als Nederland. Meer lezen
Campings zoeken in Asturië
1 Campings
1 Campings
Plaatsen in Asturië

De geschiedenis van Asturië

Asturië heeft een belangrijke rol in de Spaanse geschiedenis gespeeld. Hierdoor heeft het ook een andere uitstraling dan andere delen van Spanje. In de middeleeuwen was Asturië het enige gebied wat niet bezet was en christelijk mocht zijn. Dit kun je onder andere terug zien in de vlag. De vlag van Asturië bestaat uit een kruis, waar verwezen wordt naar het christendom.

Dinosaurussen

Daarnaast zijn er in Asturië sporen van dinosaurussen terug te vinden. Op een aantal kliffen en grotten in verschillende dorpjes zijn nog sporen te zien. Daarnaast zijn er in de grotten ook muurschilderingen te zien die nog vanuit de Oudheid komen. Niet alleen muurschilderingen maar ook fossielen zijn teruggevonden in de grotten. In het Gijón waar later meer over verteld zal worden zijn ook de grafheuvels en andere grafmonumenten terug te vinden. Al met al is de geschiedenis in Asturië nog niet verdwenen. Deze kun je dus op vele manieren en op verschillende locaties terug zien.

Bekijk alle campings in Spanje

Bezienswaardigheden in Asturië

Asturië is met name geschikt voor een campingvakantie. De regio biedt een hoop mooie landschappen, aangezien het een erg groen gebied is. Er zijn vele bossen en natuurparken, waar het in de zomer niet te warm is, waardoor de routes prima te wandelen zijn. In de herfst is Asturië ook een goede bestemming voor een campingvakantie. Nog steeds is de temperatuur goed, waardoor kamperen nog steeds mogelijk is. De bladeren beginnen de herfstkleuren te krijgen en zijn hopelijk nog niet van de bomen afgevallen, want stiekem is dit een heel mooi gezicht. Daarom is Asturië ook een goede campingplaats in de herfst.

Gijón

De stad Gijón is één van de grootste steden in Asturië. Vroeger was deze stad een vissersdorpje en dat is nog steeds goed terug te zien. In de stad zelf zijn oude panden te zien, die teruggaan tot wel 2000 jaar geleden. Daarnaast heeft de stad een ligging aan zee. Door het stadje zelf en langs het strand lopen wandelroutes, die uitstekend te wandelen zijn en zo een goede indruk van de stad geven. Daarnaast heeft de stad ook een hoop musea, parken en pleinen, waardoor de stad geschikt is voor het hele gezin. Met name in de avonden zijn er een hoop leuke tentjes open, waardoor er een gezellige sfeer over de stad hangt.

Bekijk alle campings in Gijon

Ribadesella

Naast Gijón is er het dorpje Ribadesella. Dit dorpje bevindt zich in een baai, waar de rivier Sella uitmondt. Dit dorpje wordt omringd door bergen en kliffen. Hierdoor is het dorpje geschikt om in te wandelen. Als je de bergen gaat beklimmen, zal je een prachtig uitzicht over onder andere het dorpje en de rivier te wachten staan. Daarnaast zijn er een aantal grotten, waar muurschilderingen zijn gevonden zijn van ongeveer 14.000 jaar geleden. Ook dit is erg mooi om een uitstapje naar toe te maken. De muurschilderingen zijn overigens de oudste die ooit gevonden zijn. Verder kent het dorpje een mooi strand met daarbij kliffen waar nog dinosaurussporen op terug te zien zijn. Ook dit is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Campings in Asturië

In Asturië zijn meerdere dorpjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Daarom is het een goede keuze om te kiezen voor een camping. Zo kun je telkens doortrekken naar een andere camping en is het op deze manier mogelijk om alles van Asturië te zien. In bijna elk stadje of dorpje is wel een camping te vinden, waardoor je dus overal kan overnachten en overdag de prachtige gebieden kan ontdekken.

Faciliteiten op de campings in Asturië

De meeste campings zijn ook van alle gemakken voorzien. Zo bevatten ze vaak wasserettes, maar ook activiteiten voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zo kun je bijvoorbeeld een fiets huren en de omgeving verkennen, maar vaak worden er ook fietstochten georganiseerd, waarbij een gids een rondleiding geeft door de dorpjes en je op deze manier alles ziet.