Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste campings in Spanje aan zee

Op vakantie in Spanje aan de zee, wie wilt dat nou niet? Genieten van de Spaanse cultuur terwijl de zon heerlijk in je gezicht schijnt. In Spanje kun je niet mis lopen als het gaat om zon, zee en strand. Wij hebben de mooiste camping aan zee in Spanje op een rijtje gezet voor jullie en je leest alles wat je moet weten over deze campings in deze blog!

De mooiste campings in Spanje aan zee

Op vakantie aan zee in Spanje

Spanje is een paradijs voor vakantiegangers die opzoek zijn naar zon, zee en prachtige stranden. Een geweldige manier om hier van te genieten is door te verblijven op een camping aan de kust. De kustlijn van Spanje trekt zich uit over meer dan 8.000 kilometer, en er zijn talloze campings die direct aan de zee liggen. Wij hebben de mooiste campings in Spanje aan zee op een rijtje gezet voor jullie!

 

Eurocamping Spanje

Een van de mooiste campings aan zee in Spanje is Eurocamping Spanje. Deze camping ligt op slechts 300 meter lopen van de kust. Als je geen zin hebt om naar het strand te lopen, is dat geen enkel probleem, want vanaf de camping vertrekt er een toeristentreintje naar het strand en terug naar de camping. Tussen de camping en de zee bevinden zich ook genoeg winkels, restaurants en terrassen waar je van de Spaanse cultuur kunt genieten. De camping zelf is prachtig, met voldoende schaduw voor verkoeling. Ook zijn er natuurlijke stukken te vinden op de camping waar je prachtige wandelingen kunt maken. De camping valt vooral op door de enorme bloemenpracht. Als je een keer geen zin hebt om naar het strand te gaan, heeft de camping zelf ook een prachtig complex met zwembaden. Dit complex bevat onder andere een grote ligweide, peuterbad, glijbanen, fitness, kidsclub, restaurant, bar en een wellnessgedeelte. Deze voorzieningen zorgen ervoor dat niemand zich tijdens deze vakantie hoeft te vervelen. Als je graag actief bent op vakantie, ben je op deze camping ook aan het juiste adres, want er zijn meerdere sportvelden waar je al je energie kwijt kunt.

 

Geniet van oneindig zwemplezier op Eurocamping!

Wat is er te doen rondom Eurocamping Spanje?

Je kunt vanaf Camping Eurocamping de leukste uitstapjes maken in de omgeving, zoals naar het toeristische Platja d'Aro, de stad Barcelona of het Dalí-museum in Figueras. Als je een bezoek brengt aan de stad Barcelona, is het raadzaam om van tevoren goed te plannen wat je graag wilt zien, aangezien het een grote stad is die je niet in één dag volledig kunt verkennen. Langs de toeristische Costa Brava zijn er ook tal van spectaculaire avonturenparken en attractieparken, zoals Marineland (Dolfinarium en pretpark) en Track Aventura, waar je met een jeep kunt rijden en paintballen. Heel bijzonder zijn ook de markten met streekproducten, groenten, fruit en kleding in Calonge en Sant Antoní. Verder landinwaarts kun je genieten van het prachtige Catalaanse landschap, waar je ontspannen wandelingen of fietstochten kunt maken.

Yelloh Village

Op camping Yelloh Village kun je genieten van de natuur, zon, zee en strand. Deze camping in Spanje ligt op 850 meter van het prachtige zandstrand van Cala Montgó. Wissel de dagen aan zee af met zwemmen op het eigen zwembadterrein. Dit is een groot openluchtzwembad waar je een heerlijke verfrissende duik kunt nemen. Wil je genieten van een rustig strand, dan raden we het aan om Cala Pedrosa en Cala Ferriola te bezoeken. Veel zwem- en duikfanaten komen hierop af, omdat de zeebodem er fantastisch is. Voor een lekker hapje eten of drinken hoef je niet ver te reizen, want op de camping is er een bar-restaurant. Hier kun je genieten van de Spaanse keuken en cultuur. Als je liever zelf kookt, kun je alle benodigdheden in de supermarkt van de camping halen. Voor kinderen is er ook genoeg te doen op de camping. Zo is er animatie aanwezig en zijn er meerdere kidsclubs voor verschillende leeftijden. In deze clubs worden de kinderen vermaakt met spelletjes, workshops en nog veel meer activiteiten. Ze zijn afgestemd op de leeftijd van je kind, zodat iedereen iets doet wat hij of zij leuk vindt. In de clubs leren ze ook andere leeftijdsgenootjes kennen en kunnen ze misschien wel de hele vakantie samen optrekken.

Geniet van een heerlijk verblijf op camping Yelloh Village!

Wat is er te doen rondom Yelloh Village?

De camping is omringd door mooie natuurgebieden en landschappen, waar je rustgevende wandelingen kunt maken. Ben je meer van avontuur? Dan kun je deelnemen aan de verschillende activiteiten die worden georganiseerd. Ga je liever een stad bezoeken? Dan raden wij Barcelona of Girona aan, twee prachtige steden waar je alles kunt leren over de Spaanse cultuur. Voor Barcelona raden we wel aan om eerst uit te zoeken waar je naartoe wilt, aangezien de stad erg groot is en je die niet zomaar in één dag kunt verkennen. Girona is ook een grote stad, maar deze kun je eventueel wel in één dag helemaal zien. De stad staat bekend om de vrolijk gekleurde huisjes en de prachtige Kathedraal La Catedral de Santa Maria. L'Estartit is een prachtige plaats aan de Costa Brava, waar je een dagje kunt genieten aan de kust of het centrum kunt verkennen en genieten van de winkels en terrassen.

Cala Gogo

Gelegen aan de prachtige kust van de Costa Brava ligt camping Cala Gogo, met directe toegang tot het strand. Camping Cala Gogo is de perfecte keuze voor jouw vakantie aan zee. De camping ligt tussen de badplaatsen Playa de Aro en Calonge, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De omgeving is schilderachtig, gelegen in een heuvelachtig dennenbos. Een heerlijke dag genieten aan het strand is gegarandeerd op deze camping, maar als je even geen zin hebt in het strand en de zee, ben je op de camping nog steeds goed. De camping beschikt namelijk over 6 zwembaden met 5 glijbanen! Hier kun je urenlang van zwemplezier genieten, maar natuurlijk krijg je ook honger van al dat plezier. Dan kun je terecht in het restaurant van de camping.

Op de camping is er animatie die leuke activiteiten regelt voor zowel jong als oud, zoals karaoke, optredens, spelletjes en nog veel meer. 's Avonds is er altijd wel iets te beleven op de camping en we raden de chill-out bar zeker aan. Hier worden veel shows georganiseerd. Ook in het restaurant is 's avonds erg gezellig, maar je kunt ook altijd nog zelf op pad gaan of van de zonsondergang op het strand genieten. Je vindt op de camping meerdere bars op verschillende plekken, maar ze zijn voornamelijk bij de zwembaden te vinden. Zo hoef je niet ver weg van je handdoek om van de Spaanse gerechten te genieten.

Ontspan aan de kust van Spanje

Wat is er te doen rondom Cala Gogo?

Niet alleen op de camping, maar ook in de omgeving van de camping is van alles te beleven. Zo kun je een dag de stad Calonge bezoeken, een prachtige stad waar veel geschiedenis van Spanje te vinden is. Je vindt er ook leuke winkels, prachtige uitzichten, natuurgebieden en typisch Spaanse straatjes. Als je meer van de natuur houdt, raden we aan om het natuurreservaat van de Medes-eilanden per boot te bezoeken. Dit eiland is prachtig en zeker de moeite waard. Hier kun je gaan scubaduiken en prachtige zeedieren tegenkomen, of de vulkanen van Garrotxa verkennen. Deze zullen zeker zorgen voor een onvergetelijk uitzicht en ervaring. Als je meer van wateractiviteiten houdt, raden we aan om naar het Aquadiver Water Park te gaan, waar je eindeloos kunt genieten van zwembaden en waterglijbanen. Voor een interessante kennismaking met de cultuur, geschiedenis en kunst van Spanje kun je het beste een dagtocht naar Barcelona of Girona maken. In beide steden zijn er veel eet- en winkelmogelijkheden, evenals kansen om te genieten van de cultuur en geschiedenis van Spanje.

Camping La Masia

Een leuke camping in Spanje is Camping La Masia, een mooie camping waar van alles te beleven is. De camping aan de Costa Brava is op nog geen 300 meter afstand van het fijne zandstrand. Hier kun je genieten van de verkoelende zee en de Spaanse zon. Aan het strand is ook een prachtige boulevard te vinden, waar je na je dagje strand kunt wandelen en leuke souvenirs voor thuis kunt scoren.

Als je liever aan het zwembad ligt of even genoeg hebt van het strand, kun je op de camping terecht bij een van de twee zwembadcomplexen. Het Oasis Aqua Park, omringd door palmbomen, zorgt voor plezier en ontspanning. Voor de kinderen is het aangrenzende splashpark leuk, met waterplezier en een jacuzzi met een vulkaanthema. Als je ultieme ontspanning zoekt, kun je terecht in de wellnessruimte. Deze beschikt over een verwarmd binnenzwembad, jacuzzi, sauna, stoombad en een massageruimte. Hier kom je helemaal tot rust en kun je ontsnappen aan het dagelijks leven. Als iedereen even genoeg heeft van zwemmen, kunnen jullie altijd nog genieten van de klimmuur, speeltuinen of diverse sporten. De sportactiviteiten worden georganiseerd voor jong en oud, zodat iedereen actief kan zijn tijdens de vakantie.

's Avonds worden er ook allerlei shows en disco's georganiseerd voor elke leeftijd. Er is een kidsclub, tienerclub en voor het hele gezin is er livemuziek, karaoke en natuurlijk de onmisbare bingo. Op de camping zijn verschillende bars te vinden waar je kunt genieten van een verfrissend drankje. In het restaurant worden typisch Spaanse gerechten bereid om mee te nemen of in het restaurant zelf op te eten. Als je liever zelf wilt koken, kun je in de supermarkt al je benodigdheden halen.

Kom helemaal tot rust op camping La Masia en geniet van je heerlijke verblijf

Wat is er te doen rondom Camping La Masia?

De omgeving van de camping is een van de grote pluspunten van de camping. De levendige badplaats Blanes biedt zowel overdag als 's avonds van alles om te doen voor het hele gezin. Als je tieners bij je hebt, kunnen zij genieten van het bruisende nachtleven van de plaats. Het prachtige strand van S'Abannell zorgt voor genoeg zwemplezier met zijn glasheldere water en verkoelende zee. Ook bij dit strand is er een prachtige boulevard waar je kunt winkelen of juist kunt neerploffen in een van de strandtentjes.

Ben je graag actief op vakantie? Dan zit je bij dit strand nog steeds goed, want je kunt hier windsurfen, duiken of kajakken op de prachtige zee. Wil je genieten van een bijzonder mooi uitzicht over Blanes en de Middellandse Zee, dan kun je de heuvel beklimmen waar het Castell de San Juan staat. Bovenin dit kasteel kun je genieten van het prachtige uitzicht, dat je nooit meer zult vergeten. Vanaf de camping is Barcelona slechts een uur rijden en Girona ligt ook niet ver hier vandaan. 

Camping Treumal

Camping Treumal ligt direct aan de Spaanse kust aan de rand van het populaire Playa d’Aro, een prachtig strand waar je helemaal tot rust kunt komen en van de verkoelende zee kunt genieten. Het strand biedt een uitgebreid sport- en animatieprogramma, zodat niemand zich ooit hoeft te vervelen op vakantie. Op de familievriendelijke camping is een klein zwembad te vinden, waar je het zout van je kunt afspoelen na een dagje aan het strand gelegen te hebben. Voor de kinderen is er ook een speeltuin op de camping aanwezig, hier kunnen ze al hun energie kwijt. Van al dat zwemmen en spelen krijg je natuurlijk honger, en op de camping zijn er genoeg voorzieningen om ervoor te zorgen dat je kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Met een broodjesservice, afhaalmaaltijden, bar, snackbar en een goed restaurant, kun je precies voor het eten kiezen waar jij zin in hebt. Als je wilt genieten van typisch Spaanse gerechten, kun je het beste terecht in het restaurant, hier worden de lekkerste gerechten vers voor je bereid. Elke avond wordt er iets leuks georganiseerd op de camping, zoals flamenco, muziek en een kinderdisco. Je kunt natuurlijk ook 's avonds op avontuur gaan en het centrum van Platja d'Aro ontdekken.

Geniet van het prachtige helder water op camping Treumal

Wat is er te doen rondom Camping Treumal?

Op ruim 1 km van de camping ligt het badplaatsje Platja d’Aro, dat erg populair is in het hoogseizoen en daardoor ook erg gezellig. Een bezoek aan het middeleeuwse kasteel is zeker de moeite waard, maar in deze stad vind je niet alleen geschiedenis. Je kunt ook de leukste uitgaansgelegenheden en restaurants met gezellige terrassen ontdekken, waar je lange zomeravonden kunt doorbrengen. Overdag de stad verkennen en genieten van de Spaanse cultuur en keuken is ook zeker mogelijk in Platja d’Aro.

Een uitstapje naar Barcelona is vanaf deze camping zeker mogelijk en ook zeker de moeite waard. De stad is prachtig en niet voor niets zo populair. Breng een bezoek aan Park Güell, waar je de prachtige mozaïekkunst van de stad kunt bewonderen. Vergeet niet van tevoren een kaartje te kopen, anders krijg je geen toegang tot het park. Je kunt ook bij de ingang een kaartje kopen, maar op is op. Het park is erg populair en bijna elke dag uitverkocht, dus we raden het echt aan om van tevoren een kaartje te kopen. In Barcelona kun je ook heerlijk winkelen, er zijn talloze winkels te vinden die je hier in Nederland niet hebt. De terrassen van Barcelona zijn ook erg gezellig en zorgen voor een onvergetelijke dag.

Ontdek meer Spanje

Spanje biedt verschillende kustbestemmingen en deze campings aan zee laten je optimaal genieten van je zomervakantie in Costa Brava. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke watersporten, ontspanning in de zon, of gewoon een prachtig uitzicht, er is een camping in Spanje aan zee die aan al jouw wensen voldoet.

Niet zo een fan van de zee? Dan heb je campings met zwemparadijs zodat je een zwembad op het terrein hebt, luxe campings voor een onvergetelijke vakantie of kom tot rust op een natuurcamping. Ben je benieuwd naar de 10 beste campings van Spanje? Je vindt ze hier! En ben je van plan om met de auto naar Spanje te gaan, lees dan hier wat de snelste route naar Spanje is zonder tolwegen. Ook schreven we al eerder weat de verborgen parels van Spanje zijn

Dus neem een kijkje op Campings.nl voor bovengenoemde campings en nog vele anderen campings voor het beste verblijf tijdens jouw vakantie in Spanje aan zee! Pak snel je tent of caravan in en ga genieten van die Spaanse zon.



Auteur: Dani