Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vijf redenen om te kamperen in Picos de Europa

Vijf redenen om te kamperen in Picos de Europa

Nationaal Park Picos de Europa is een van de meest indrukwekkende nationale parken van Spanje, gelegen in de noordelijke provincies Asturië, Cantabrië en Castilla y León. Het park is bezaaid met prachtige bergen, uitgestrekte valleien, kristalheldere meren en rivieren, en een overvloed aan flora en fauna. Als je van plan bent om te kamperen in Spanje en een keer niet richting Zuid-Spanje wilt, dan zijn hier vijf redenen waarom Nationaal Park Picos de Europa een uitstekende keuze is.

1. Adembenemende uitzichten

In de ochtend met een ongelooflijk landschap opstaan uit je tent of je kampeerbus: als je kampeert in Nationaal Park Picos de Europa, word je omringd door een spectaculair landschap van hoge bergen, dramatische rotsformaties, en groene weiden. Je zult je verbazen over het uitzicht op de majestueuze toppen van de bergen die uitsteken boven de wolken. Het nationaal park biedt ook een onvergetelijke ervaring bij zonsondergang, wanneer de lucht in een palet van kleuren verandert.

2. De vele wandelmogelijkheden

Het park heeft een groot netwerk van wandelpaden die diverse landschappen en uitzichten weten te bieden. Er zijn wandelroutes voor alle niveaus, van korte wandelingen langs de oevers van meren tot steile klimtochten naar de toppen van de bergen. Onderweg kom je onder meer langs watervallen, grotten, rivieren, meren en ongerepte bossen. Je kijkt je ogen uit naar wat de natuur in Picos de Europa te bieden heeft. Vergeet dan ook zeker geen fotocamera mee te nemen voor prachtige foto’s.

3. De natuur en dieren

Nationaal Park Picos de Europa is de thuisbasis van een breed scala aan wilde dieren, zoals de bruine beer, de lynx, de berggeit en de koningsarend. Ook zijn er verschillende soorten vogels te vinden, waaronder de steenarend en de grijze gors. Kampeerders kunnen genieten van de rustgevende natuurlijke omgeving en genieten van de rijke flora en fauna van het park.

4. Verschillende activiteiten

Ook is er veel te doen in het nationaal park. Naast wandelen, kun je in het Nationaal Park Picos de Europa ook vele andere outdoor activiteiten doen. Zo kun je er paardrijden, fietsen, bergbeklimmen, kajakken, raften en vissen. De natuurlijke omgeving biedt veel mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten en outdoor sporten.

5. Een prachtige kampeermogelijkheid

Nationaal Park Picos de Europa en de directe omgeving van het nationaal park biedt een scala aan kampeermogelijkheden, van wildkamperen tot campings met alle faciliteiten. In en nabij het park zijn veel verschillende campings te vinden. Zo zijn er luxe campings met een zwembad, maar ook minicampings waar je direct tegen de bergtoppen opkijkt. En vanaf de campings kun je uitstekend een wandelroute of fietsroute oppakken om de omgeving te verkennen. Kamperen in of dichtbij Picos de Europa geeft je de mogelijkheid om dicht bij de natuur te komen en te genieten van de prachtige omgeving.

Kortom, Nationaal Park Picos de Europa is een ideale bestemming voor kampeerliefhebbers die op zoek zijn naar avontuur, rust en natuur. Het park biedt een scala aan activiteiten, onvergetelijke uitzichten en kampeermogelijkheden. Een kampeervakantie in of dichtbij Picos de Europa is er een die je niet snel zal vergeten dankzij de bijzondere natuur, de unieke omgeving en vele mogelijkheden in en rondom het nationaal park.Auteur: Marloes