Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste campings in Noord Spanje

In het hart van het betoverende Spanje wacht een regio vol natuurlijke pracht en culturele rijkdom om ontdekt te worden: Noord Spanje. Deze regio, die bekend staat om zijn groene landschappen, indrukwekkende bergen, pittoreske kustlijnen en charmante dorpjes, biedt de perfecte setting voor een onvergetelijke kampeerervaring. Laten we samen een reis maken langs enkelen van de mooiste campings in Noord Spanje.

De mooiste campings in Noord Spanje

Op vakantie in Noord Spanje

Op vakantie gaan in Noord Spanje biedt reizigers een unieke ervaring, waarbij de betoverende natuurlijke schoonheid samensmelt met rijke culturele tradities. Noord Spanje kent de prachtigste natuurgebieden en de gezelligste restaurants waar je heerlijk kunt genieten van de Spaanse keuken. Ook de kusten van Noord Spanje zijn prachtig en zorgen voor voldoende ontspanning en rust op jouw kampeervakantie.

zee ibiza spanje
Het helderblauwe water van de zee in Noord Spanje.

Camping Sènia Cala Gogo

Gelegen aan de warme kust van de Costa Brava ligt de 4-sterren camping Cala Gogo. Met directe toegang tot het gelijknamige strand is Camping Cala Gogo een fantastische bestemming voor een zonovergoten gezinsvakantie in Spanje. De camping ligt in een schilderachtige omgeving in een heuvelachtig dennenbos. Het zwembadcomplex van het resort is spectaculair, met 6 zwembaden en 5 glijbanen waar de kinderen dagenlang plezier zullen beleven! Er zijn verwarmde zwembaden, een chill-out zwembad en ondiepe pierenbadjes voor de kleine kampeerders. Natuurlijk is er ook een ruim terras om van de zon te genieten.

Camping Senia Cala Gogo doet zijn naam eer aan. Hier sta je niet snel stil!

De camping ligt aan een prachtig stuk kust. Het heeft een prachtig strand waar je volop kunt genieten; de camping is ook een prima uitvalsbasis voor het verkennen van verschillende andere charmante stranden langs de kust. De lijst van dingen die in de omgeving te doen zijn, is uitgebreid. Maak een dagtocht naar het historische stadje Calonge of bezoek het natuurreservaat van de Medes-eilanden per boot. Geniet van scubaduiken, verken de vulkanen van Garrotxa of maak een plons in het Aquadiver Water Park. Waar starten jullie mee? Een vakantie op camping Cala Gogo is onvergetelijk en dus ook zeker de moeite waard als je Noord-Spanje wilt bezoeken.

kust costa brava
De kust van Costa Brava nodigt je uit voor een duik of wandeling

Camping La Masia

Camping La Masia is een levendige camping die je verwelkomt voor een zonovergoten vakantie aan de Costa Brava. Ideaal gelegen in de bruisende badplaats Blanes, tussen Barcelona en Girona. Het fijne strand bevindt zich op slechts 300 meter lopen vanaf de camping. Met niet één, maar twee prachtige zwembadcomplexen heb je keuze te over als het gaat om waterpret. Het Oasis Aqua Park in lagunestijl is omringd door palmbomen. Het aangrenzende splashpark is leuk voor de kinderen en biedt een jacuzzi met een vulkaanthema. De aanwezige wellnessruimte beschikt over een verwarmd binnenzwembad, een sauna, een stoombad, een jacuzzi en een massageruimte. Op deze camping is er genoeg zwemplezier te vinden. Hebben de kinderen even geen zin in het zwembad? Dan kunnen ze terecht in de speeltuin of bij de klimmuur. Ook worden er meerdere sporten op de camping georganiseerd, waaraan je kunt deelnemen.

Genoeg waterplezier op en nabij camping La Masia

Zowel de camping als Blanes zelf komen 's avonds helemaal tot leven. Denk aan een programma met avondentertainment met voor de kinderen een kinderdisco en voor tieners een disco. Voor het hele gezin is er livemuziek, karaoke en mag de bingo natuurlijk niet ontbreken op de camping. Het restaurant beschikt over een terras waar je heerlijk in de zon kunt lunchen of dineren. Er zijn ook verschillende bars te vinden op het terrein, zodat je alles bij de hand hebt om te genieten van een rustgevende en ontspannen vakantie.

blanes vanaf de verte i strabd
De badplaats Blanes bruist van het leven en nodigt je uit voor een dansje

Camping Valldaro Camping & Bungalows Resort

Camping Valldaro Camping & Bungalows Resort heeft veel te bieden en zorgt voor een vakantie waar je je geen enkel moment hoeft te vervelen. Geniet van zwemplezier in de zwembaden op deze camping aan de Costa Brava. Het hele gezin kan lekker zwemmen in de drie zwembaden. Daarbij ligt het strand en de Middellandse Zee op loopafstand. Nog geen twee kilometer wandelen en je staat op het strand. Je kunt hier urenlang zonnen aan zee. Voor de sportliefhebbers is er ook genoeg te doen. Op de camping liggen voetbalvelden, tennisbanen en een padelkooi.

Maak je vakantie compleet bij Camping Valldaro

Deze camping biedt prachtige wandelroutes, onder andere naar het strand, maar ook door prachtige bossen met de mooiste routes.  De gezellige badplaats Platja d’Aro met zijn lange winkelstraat ligt op loopafstand. Tussen de palmbomen en bloemen liggen maar liefst 4 zwembaden. Het zwemparadijs van deze camping heeft een zwembad voor iedere leeftijd. Voor de sportieve gezinnen heeft de camping ook genoeg te doen; je kunt minigolven met het hele gezin of speel een potje tennis, padel, voetbal of basketbal. Je krijgt natuurlijk wel honger van al dat gesport, dan kun je een keuze maken om in een van de 2 restaurants neer te ploffen en te genieten van de Spaanse keuken.

wandeelroute langs berg
Hier vind je de mooiste wandelroutes langs de berg

Voor een wildwateravontuur hoef je niet ver van Camping Valldaro te gaan. In Platja d'Aro ligt Aquadiver, een megagroot aquapark. Hier kun je van torenhoge glijbanen razen en spelen op grote waterspeelhuisjes. Heb je zin in een stedentrip? Neem je gezin dan mee naar Barcelona, in deze stad kijk je je ogen uit. De stad kent prachtige cultuur maar ook de gezelligste winkels.

Camping Sènia Cala Canyelles

Camping Sènia Cala Canyelles is de perfecte camping als je wilt wegdromen bij het uitzicht over de Middellandse Zee. Je geniet hier van een prachtig uitzicht op zee, en de kinderen kunnen zo het zwembad in plonsen. De dag afsluiten met een heerlijk verkoelend drankje aan de Chill Out bar, dat klinkt als de perfecte vakantiedag toch? Op deze camping kan het allemaal!

Tussen Lloret de Mar en Tossa de Mar ligt de terrassencamping . Omdat de camping langs een berg staat moet je je voorbreiden op hoogteverschillen, Dit zorgt wel voor een mooi uitzicht over de zee, als je bereid bent om een beetje omhoog te klimmen. Het is dan ook zeker de moeite waard om de berg te beklimmen tijdens je bezoek aan deze camping. Is je kampeerplek lager op het terrein, dan sta je zo met je voeten op het warme zandstrand. Dat wordt nog moeilijk kiezen! Je kunt tijdens het boeken namelijk een voorkeur aangeven. Je hoeft uiteraard niet te lopen als je bovenaan de camping kampeert, er gaat een geel treintje naar het strand. Je kinderen zullen dit geweldig vinden; deze Gua Gua rijdt het hele hoogseizoen vanaf het hoogste punt van de camping naar het strand. Ben je het zand even zat, dan kun je nog altijd terecht bij het zwembad van de camping.

De accommodaties op Camping Sènia Cala Canyelles zijn prachtig en luxe

Naast al het plezier in het water is er voor de kids op de camping van alles te doen. Ze kunnen heerlijk spelen in de speeltuin, en anders kunnen ze altijd terecht bij het animatieteam. Het animatieteam staat elke dag klaar om de leukste spelletjes en activiteiten te organiseren. Langs de Costa Brava vind je prachtige wandelroutes, dicht bij de Middellandse Zee. Fietsers kunnen kiezen: ga je voor het echte klimwerk in de bergen of lekker ontspannen over de vele vlakke wegen? Van al die activiteiten krijg je natuurlijk ook honger; op de camping is er een gezellig restaurant te vinden waar je kunt genieten van de heerlijke Spaanse keuken.

Noord Spanje wacht op jou, met zijn diverse landschapen en warme gastvrijheid. Of je nu kiest voor de ruige bergen van Navarra, de groene valleien van Asturië of de prachtige stranden van Cantabrië, een kampeervakantie in deze regio belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Dus pak je tent in, bereid je voor op avontuur en ontdek de schoonheid van Noord Spanje op een van deze prachtige campings!

Vergeet niet eerst een verblijf te boeken op Campings.nl, je vind hier bovenstaande en nog veel meer campings in het Noorden van Spanje.

 



Auteur: Dani