Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Betoverende uitzichten op een Griekse camping; bergen vs. kustlijnen

Griekenland staat bekend om zijn prachtige landschappen en adembenemende uitzichten. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie die je dichter bij de natuur brengt dan zijn Griekse campings de perfecte keuze. De vraag is: waar wil je wakker worden? Met de zon op je gezicht en het geluid van de natuur om je heen? Kies je voor indrukwekkende bergen of de rustige kustlijnen? Laten we beide opties bekijken en enkele van de mooiste campings in Griekenland ontdekken! 

Betoverende uitzichten op een Griekse camping; bergen vs. kustlijnen

Het avontuur en rust van de bergen 

De bergen in Griekenland zijn bijna een symbool voor geschiedenis en mythologie. Echter vind je hier ook een ontsnapping aan de drukte van het moderne leven. Ze bieden je ook avontuurlijke en mooie herinneringen die je nooit meer zult vergeten. Hieronder zijn de beste campings te vinden daarvoor. 

Camping Castello - ★★★★☆ 

Camping Castello zit een halfuurtje rijden van Itamos mountain af. De berg is 811 meter hoog en is perfect om op te fietsen of juist te beklimmen net wat je wilt. Ben je dan boven aan de berg, kun je genieten van een prachtig uitzicht en tot rust komen. Vergeet niet om je eigen lunch mee te nemen om op de bergtop te eten. 

In de avond kun je heerlijk bijkomen op het strand of uiteten gaan. Er zijn namelijk genoeg heerlijke restaurants op loopafstand te vinden van de camping! 

✈ Tripotamos 630 81, Griekenland 

Boek je verblijf direct bij Castello

Camping Karda beach and bungalows - ★★★★☆ 

Camping Karda Beach bevindt zich op het prachtige Corfu en is perfect om te relaxen of om op avontuur te gaan! Een kleine drie kwartier met de auto en je bent bij de hoogste berg van het eiland (911 meter) de Pandokrator mountain.  

De top is te bereiken met de auto of scooter,ook is de berg geschikt voor een mooie wandeling. Als je besluit om te gaan wandelen kun je het beste vanuit het dorpje Palia Peritheia of Strinilas beginnen. De mensen daar zijn gastvrij en helpen je graag als je iets niet weet. Achteraf kun je op de camping een plons in het zwembad nemen en heerlijk uitrusten van je dag. 

✈ Ypsos 490 83, Griekenland  

Boek je verblijf direct bij Karda 

De rust van de kustlijnen 

De kustlijnen van Griekenland zijn net zo mooi als de bergen. Het zachte zand en het heldere blauwe water zorgen voor genoeg ontspanning en afkoeling op jouw vakantie, maar bij welke camping kun je dan het beste terecht? Dat kun je hieronder lezen. 

Camping Gythion Bay - ★★★☆☆  

Wandel over de 5 km lange zandstrand van Camping Gythion Bay, waar je ook kunt kitesurfen en windsurfen. Deze camping focust zich op duurzaamheid. Daarom is er op hun strand geen afval te vinden en is er een gebied zonder strandbedjes of parasols zodat schildpadden daar rustig kunnen leven en niet in gevaar komen. Een keer per week komt de lokale dierenbescherming langs om je updates te geven over de schildpadden. 

Op de camping is ook een bar/lounge te vinden waar je heerlijk kunt genieten van een cocktail. Wil je nou juist iets actiefs doen kun je ook altijd nog een fiets huren en gezellig met het gezin de camping verkennen. Er valt namelijk veel te zien op deze camping. In de avond lekker uit eten? Dat kan zeker bij een van de vele restaurants waar lokale dingen geserveerd worden. Proef de Griekse keuken als nooit te voren tijdens een avond uit eten.  

✈ Perifereiakos Githiou, Gythion 232 00, Griekenland 

Boek je verblijf direct bij Gythion Bay

Camping Karavomilos Beach - ★★★★☆ 

Camping Karavomilos Beach is perfect als uitvalsbasis met direct toegang tot het strand, zwembad, kinderspeelplaats of een van de vele wandelroutes in de buurt. Als je meer van de Griekse cultuur wil mee krijgen is er genoeg te doen. In de avond kan je dineren of een drankje doen met prachtig zee uitzicht 

 De camping bevindt zich 1 km van het dorpje Sami waar veel te doen is. Zo kun je de Melissani Cave bezoeken en er met een bootje doorheen varen. Ook kun je naar Odysseus Zoo Land, een park dat ondanks de relatief kleine grootte de moeite meer dan waard is. Hier zijn verschillende soorten dieren te vinden en leer je iets over de Griekse cultuur. 

✈ EO Argostoliou Samis 14, Sami 280 80, Griekenland 

Boek je verblijf direct bij Karavomilos

De keuze is aan jou 

Beide opties beloven een onvergetelijke ervaring die je dichter bij de natuur en de schoonheid van Griekenland brengt. Of je nu de voorkeur hebt voor een avontuurlijke vakantie tussen de bergen of juist ontspanning wilt aan de kust, Griekenland heeft het allemaal! 

Dus pak je tent in, bereid je voor op avontuur en boek je verblijf nu op Campings.nl  



Auteur: Dani