Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De beste campings in Griekenland direct aan het strand

Kamperen in Griekenland direct aan het strand, dat klinkt toch als de droom? Het is mogelijk en wij hebben ook nog eens de perfecte accommodaties ervoor uitgezocht. Genieten van een cocktail op het strand of een boek lezen met het geruis van de zee in je oren, op deze campings kan het allemaal!

De beste campings in Griekenland direct aan het strand

Griekenland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige eilanden en heerlijke keuken. Toch vergeten veel mensen de prachtige stranden mee te tellen. Het land telt er namelijk veel en biedt je een perfecte mix van natuur, zon en zee. Griekenland is de bestemming die je zoekt als je een camping direct aan het strand zoekt! Wij hebben de beste campings op een rijtje gezet voor jullie in deze blog.

De beste campings direct aan het strand:

·         Camping Karavomilos Beach

·         Camping Castello

·         Camping Karda Beach and Bungalows

·         Camping Gythion Bay

Camping Karavomilos Beach - ★ ★ ★ ★ ☆

Wat Camping Karavomilos Beach zo bijzonder maakt is de ligging van de camping, namelijk direct aan het strand! Deze camping is de top accommodatie voor een strandvakantie. De camping is al meer dan 40 jaar actief in de prachtige baai van Sami, en wil het strand zo schoon mogelijk houden. Ze zijn erg bewust van het slechte milieu en willen dit verbeteren. Wil je na een ontspannen dagje strand even het zout afspoelen van de zee, dit kan uiteraard in het zwembad van de camping, ga je liever eerst een hapje eten?

Dan kan dat op de boulevard van het strand, hier zijn genoeg restaurants en winkeltjes te vinden waar je je maag weer kunt vullen. Hier kun je ook de hele dag liggen, maar dan kun je niet genieten van het prachtige uitzicht op de Griekse zee. De camping bevind zich in het plaatsje Sami, in dit plaatsje kun je winkelen of genieten van een van de restaurants. Voor degene die andere nabijgelegen stranden willen bezoeken raden wij Anti Samos aan. Het beroemde strand van Myrtos is 15 km rijden, maar houd er rekening mee dat dit strand vaak wel wat drukker is.

Wil je liever de drukte vermijden, dan zijn er genoeg verstopte stranden te vinden. Het is ook zeker de moeite waard om het ondergrondse meer Melissani de bezoeken. Dit is vanaf de camping nog geen 3 km rijden.

Camping Karavomilos Beach zorgt voor prachtige uitzichten

Camping Castello - ★ ★ ★ ★ ☆

Op Camping Castello hoef je je geen zorgen te maken of je kunt genieten van het strand, want deze camping heeft namelijk haar eigen stuk strand! Ze organiseren van alles op dit strand, van watersport tot speurtochten. Voor jong en oud is er genoeg te doen op deze camping; er zijn meerdere speeltuinen te vinden waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Op het strand heb je gratis toegang tot de ligbedjes en parasols.

Bij de Beach bar kun je terecht voor een verkoelend drankje of een hapje eten, want van al dat zwemmen krijg je natuurlijk honger. Op het strand organiseert de camping allerlei activiteiten voor kinderen, en ze kunnen er speelgoed vinden dat allemaal kindvriendelijk is. In de avond wil je natuurlijk uit eten, dan hoef je van deze camping niet af. Er zijn twee heerlijke restaurants waar je kunt genieten van de Griekse cultuur. Kook je liever zelf? Dan kun je alle benodigdheden halen in de minimarkt van de camping.

Rondom de camping heb je ook prachtige steden die je kunt bezoeken. In deze steden kun je door de prachtige Griekse straten lopen of neerploffen in een van de restaurants waar je kunt genieten van een bord gyros.

Geniet van een heerlijk verblijf op Camping Castello

Camping Karda Beach and Bungalows - ★ ★ ★ ★ ☆

Als je op zoek bent naar een rustgevende vakantie in Griekenland, is Camping Karda Beach and Bungalows de perfecte accommodatie voor jou! Deze camping ligt direct aan een kiezelstrand, waar je kunt genieten van de prachtige Griekse zee. De camping ligt in een groene omgeving; je kunt ook een dag uittrekken voor een prachtige wandeling in de natuur. Als je liever snel wilt afkoelen en daarna weer verder wilt, kun je altijd een snelle duik nemen in het zwembad van de camping.

Het strand van de camping is een privéstrand. Als je liever naar een groter strand gaat, raden wij Dassia aan. Dit is een bekend groot strand in de buurt van de camping, waar je ook allerlei wateractiviteiten kunt doen, zoals zeilen, duiken en kanoën, en dit alles te midden van de prachtige natuur van Griekenland. Als je de stad wilt verkennen, raden we nog steeds Dassia aan. Hier kun je goed winkelen of meer leren over de Griekse geschiedenis. Na zo'n avontuurlijke dag moet er natuurlijk ook gegeten worden. Je kunt zelf barbecueën en het vlees halen in de supermarkt van de camping, of je kunt uit eten gaan in een van de restaurants van de camping.

Neem een verfrissende duik in de heerlijke zee

Camping Gythion Bay - ★ ★ ★ ★ ☆

Op Camping Gythion Bay hoef je je geen enkel moment te vervelen; deze camping heeft genoeg faciliteiten waar jong en oud zich de hele vakantie kunnen vermaken. Op de camping en op het strand van de camping worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals kitesurfen, windsurfen, volleybal, duiken en nog veel meer. Ook is er de mogelijkheid om een e-bike te huren en de stad te gaan verkennen; je kunt deze fietsen per dag huren.

De stad Gythio ligt op 5 km van de camping en is een prachtige stad om doorheen te fietsen. Wil je een snelle rit maken om even boodschappen te halen, dan kun je de e-bike ook voor een uur huren. De route langs de kust van Mani is ook een aanrader, hoewel deze wel wat verder fietsen is dan Gythio. Toch is deze route zeker de moeite waard, want je zult kunnen genieten van prachtige uitzichten.

Ga je liever voor een ontspannen dagje aan het strand, dan kun je altijd terecht in de Beach Bar van de camping. Hier kun je genieten van een hapje eten of een heerlijke cocktail om de dag af te sluiten.

Op Camping Gythion Bay hoef je je geen zorgen te maken over zwemplezier

Of je nu opzoek bent naar rust in de natuur of liever avontuur op zee wil, Griekenland heeft het beide! Je kampeervakantie naar Griekenland zal onvergetelijk worden en al helemaal met de top accommodatie, want je moet natuurlijk wel goed uit kunnen rusten.

Neem een kijkje op Campings.nl voor bovenstaande of andere accommodaties voor jouw vakantie in Griekenland direct aan het strand. Pak je zwemspullen snel in en boek nu!



Auteur: Dani