Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Griekenland

Griekenland is een aanrader wat betreft kampeervakanties. Het heeft alles wat je zou willen. Veel zon, zee, strand, cultuur, maar ook genoeg sportieve opties. Je kunt door het lekker klimaat bijna het hele jaar rond vakantievieren in Griekenland, op het vasteland of op een van de meer dan 1200 eilanden. Het heerlijke eten en de vriendelijke inwoners maken het een waar paradijs, naar welk gebied van Griekenland je ook gaat. Vanaf Venetië of Ancona in Italië gaan veerdiensten naar Griekenland, waarbij je uiteraard je caravan of camper mee kunt nemen. Dan begint je vakantie nog eerder! Als je Griekenland kiest als vakantiebestemming, moet je daarna een keuze maken tussen het vasteland of een eiland. Allebei de opties zijn meer dan de moeite waard! Griekenland ademt cultuur. Dat is niet verwonderlijk voor de bakermat van de westerse beschaving. De Griekse beschaving begon rond 3200 voor Christus op de eilanden in de Egeïsche Zee en zette door via de Antieke Oudheid tot nu. Meer lezen
Campings in Griekenland
3 Campings
3 Campings
Gebieden in Griekenland

Kamperen in Griekenland

In Griekenland is er een geweldige variatie aan campings. Natuurlijk zijn er campings aan zee en met zwembad. Wil je niet je eigen caravan of camper meenemen, dan kun je ook glamping uitproberen. Dat betekent dat je luxe van alle gemakken voorziene tenten huurt, vaak ook met vlucht erbij. Dan ben je helemaal snel op je vakantiebestemming! Misschien wil je helemaal niet op één plek blijven, maar rondtrekken. Dan kun je met je camper een camperreis maken bijvoorbeeld. Dan zie je nog meer van dit prachtige land!

Wat moet je vooral zien en doen in Griekenland?

Griekenland is een groot land. Het is dan ook onmogelijk om alle bezienswaardigheden op te noemen van alle steden, dorpjes en talloze eilanden. Een aantal noemen we hier. Er zijn maar liefst 18 Unesco Werelderfgoederen in Hellas, zo noemen de Grieken zelf hun land.

Akropolis

Een bezoek aan Griekenland is niet compleet zonder een bezoek aan Athene en de Akropolis. Dit is een rots boven de Griekse hoofdstand waarop verschillende ruïnes van klassieke tempels staan, waarvan de beroemdste het Parthenon is.

Bekijk alle campings in en nabij Athene

Knossos

Deze antieke stad annex paleizencomplex op het eiland Kreta is een must see. Het wordt ook wel de oudste stad van Europa genoemd en is vooral bekend als het centrum van de Minoïsche beschaving. Het werd om een onbekende reden verlaten in de Late Bronstijd, rond 1380-1100 voor Christus.

Corfu-Stad

Deze hele stad op het eiland Corfu staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het is overal prachtig in deze stad, maar een aantal hoogtepunten zijn het Byzantijnse kasteel van Angelokastro, het eerste theater van Griekenland het Nobile Teatro di San Giacomo en het Achílleion, het zomerpaleis van Koningin Sissi.

Bekijk alle campings op Corfu

Boek nu een camping in Griekenland

Griekenland is het perfecte vakantieland. Het klimaat is heerlijk, het eten verrukkelijk, de cultuur en bezienswaardigheden imposant. Wat wil je nog meer op vakantie? Zon, zee en strand misschien? Dat heeft Griekenland ook!

Wat Griekenland ook heeft, zijn heel veel campings en camperplaatsen. Ook glamping behoort tot de mogelijkheden. Waar je ook heengaat in Griekenland, je zult genieten! Boek vandaag nog je camping. Laat de voorpret maar beginnen!