Campings zoeken op Kreta

CAMPINGS ZOEKEN OP KRETA

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en de populairste vakantiebestemming van het land. De hoofdstad is Heraklion. Op het eiland bloeide van circa 2700 tot 1420 voor Christus de Minoïsche beschaving, de oudste bekende beschaving in Europa. Een overblijfsel daarvan is Knossos, een grote archeologische site. Na het ineenstorten van deze beschaving kwamen achtereenvolgens de Myceners, Romeinen, Arabieren, Byzantijnen, Venetianen en Turken aan de macht. Van deze periodes zijn ook sporen te vinden op het eiland. In 1913 sloot Kreta zich aan bij Griekenland. Het eiland is bereikbaar via 3 luchthavens en een bootverbinding met Piraeus (bij Athene), Thessaloniki, Santorini, Rodos en Karpathos. De dagverbinding vanaf Piraeus naar Heraklion of Chania duurt 6 uur, de nachtverbinding 9 uur. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Kreta

Kamperen op Kreta

Kreta is een geweldige kampeerbestemming. Op vakantie is het fijn als de kans op zonneschijn aanzienlijk is. Nou, op Kreta zit dat wel goed! In de zomer wordt het meestal rond de 30 graden met uitschieters naar 40 graden. Op een eiland is de zee ook nooit ver weg, dus ook dat zit wel snor. Je kunt er ook heerlijk wandelen, bergbeklimmen of mountainbiken. Het eiland is bergachtig met 3 bergketens in het midden van Kreta. Qua campings heb je veel keuze. Kreta is zeker toeristisch, maar dat wil niet zeggen dat er geen rustige plekjes te vinden zijn. Vooral in het binnenland zijn de kleine campings te vinden die niet zoveel bezoekers trekken. De meeste campings liggen echter aan zee, en daar zitten wel grote campings bij met alles erop en eraan. De meeste kampeergelegenheden liggen aan de noordkust. Deze kust is dan ook het meest toeristisch met de grote steden.

Bekijk alle campings in Griekenland

Wat te zien op Kreta?

Op het grootste Griekse eiland is er zeer veel te zien. Het hele eiland druipt van de geschiedenis. Er is ook zoveel gebeurd. We maken een klein lijstje van de meest favoriete bezienswaardigheden:

Knossos

Dit paleiscomplex van de Minoïsche beschaving was het hart van deze beschaving uit de Bronstijd en de grootste archeologische site van het eiland.

Frangokastello

Dit kasteel is gebouwd door de Venetianen die toen heersten over Kreta van 1371 tot 1374. Het ligt aan de zuidkust zo’n 12 kilometer ten oosten van Chora Sfakion.

De Samariá Kloof

Deze kloof ligt in het gelijknamige Nationale Park. Je kunt er doorheen lopen, dat is zo’n 16 kilometer. Er ligt ook een verlaten dorpje in de kloof. De kloof is op het smalste punt 4 meter breed.

De Venetiaanse oude stad en haven van Chania

Dit is de tweede stad van Kreta en wordt waarschijnlijk al bewoond sinds de Neolitische tijd. Naast de vele prachtige monumenten en archeologische opgravingen kun je je altijd bezighouden met zon, zee, strand en activiteiten zoals wandelen, zwemmen, rotsklimmen en fietsen. Ook veel surfers en duikers weten de kust van Kreta te vinden.

Bekijk ook campings op de Ionische eilanden

Boek nu een camping op Kreta!

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming? Het Griekse eiland Kreta is een fantatische optie. Je vindt daar alles wat je zoekt. Heerlijk eten, vriendelijke mensen, bijna gegarandeerd zon, zee, cultuur... wat eigenlijk niet? Twijfel niet langer en boek vandaag nog een camping op Kreta!